Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cine a inventat ginul și care sunt cele mai populare cocktail-uri pe bază de gin

DivaHair

Ginul este, în funcție de cine întrebi, venerat sau de neîțeles. Prea des, în ultimul timp, când ceri un martini ți se servește o băutură pe bază de vodkă. Ginul este, la bază, un lichior de aproximativ 40% alcool și este derivat din distilarea cerealelor și este aromatizat în principal cu fructe de ienupăr sau extract de ienupăr.

Numele ginului provine de la cuvântul ”genever” ce înseamnă ienupăr în olandeză. Își are originea, cel mai sigur, în Evul Mediu, existând scrieri ce atestă existența unei băuturi spirtoase cu aromă de ienupăr încă din secolul 13. Deja, din anii 1600, olandezii produceau cantități foarte mari de gin, cu sute de distilerii doar în Amsterdam.

pahar cu gin

Ca și Coca-Cola, ginul a fost utilizat în primă fază ca și medicament. Era distribuit de către ”chimiști” ca tratament pentru gută și dispepsie. Consumat în cantități mari, probabil că ameliora simptomele cauzate de către aceste probleme de sănătate, însă doar pentru câteva ore. Ginul a devenit foarte popular în timpul Războiului de 30 de ani, când soldații britanici ce se luptau pe teren olandez au fost loviți de ”curajul olandez”, consumând gin, bineînțeles.

Nu a durat mult până când acest lichior a fost răspândit în întreaga lume, câștigând popularitate foarte mare în Anglia. Ba chiar experții estimează că o pătrime din londonezi își produceau propriul gin în jurul anului 1720.
În momentul de față, ginul a început să câștige din nou popularitate, mai ales în combinație cu diverse cocktail-uri. Anumite tipuri de gin pot fi băute seci, cu gheață, precum Bombay Sapphire. Alte tipuri de gin sunt mult mai bune în cocktail-uri, precum Tanqueray. Iată mai jos câteva rețete de cocktail-uri pe bază de gin pe care trebuie să le încerci, dar și pe care este bine să știi să le prepari, fiind o atracție la petreceri.

Martini

Pentru un martini de calitate ai nevoie de vermut proaspăt, gin de calitate și 3 măsline verzi. Tot ce trebuie să faci este să amesteci (nu să agiți) 90 de ml de gin cu 40 de ml de vermut sec. După, torni lichitul într-un pahar de martini și să adaugi cele 3 măsline puse pe o scobitoare. Acest cocktail este un clasic, fiind foarte elegant, simplu, dar totuși complex.

Gin Tonic

Probabil cel mai popular mod de a consuma ginul este cu apă tonică. Ginul tonic este foarte fresh, fiind ideal în zilele toride de vară. Calitatea unui gin tonic este dată de calitatea ginului și de cea a apei tonice. Ai nevoie doar de 50 de ml de gin, apă tonică și 2 bucăți de lime. Într-un pahar înalt pentru long drinks vei pune gheața, ginul și vei stoarce și pune bucățile de lime. Ulterior, vei completa cu apă tonică.

Negroni

Un alt cocktail clasic făcut cu gin este Negroni. Italienii zic că trebuie să bei 3 astfel de cocktail-uri pentru a începe să îți placă (nu toate într-o singură noapte, totuși). Vei avea nevoie de 25 de ml de gin, 25 de ml de vermut dulce, 24 de ml de Campari și niște coajă de portocală. Vei turna ginul, vermutul și Campari într-un pahar cu gheață și vei amesteca. Apoi vei strânge coaja de portocală ușor pe deasupra băuturii și o vei pune în pahar. Este atât de ușor de preparat încât îți va lua doar 2-5 minute să îl prepari.

Gimlet

Gimlet este un cocktail acrișor și foarte delicios. Lămâia din el completează perfect notele din gin. Persoanele ce preferă lămâia, sigur vor iubi un Gimlet. Acesta poate fi preparat și cu vodkă, însă are un gust aparte cu gin. Numele cocktail-ului este dat tocmai de gustul său înțepător. Vei avea nevoie de 50 de ml de gin, 25 de ml de suc de lămâie și o linguriță de zahăr sau sirop. Rețeta variază între 2 sau 3 părți de gin și o parte de zeamă de lămâie. Puteți garnisi cocktail-ul după gust.

Tom Collins

Acest cocktail dulce, acidulat, are gust de limonadă căreia i s-a adăugat niște gin. Este răcoroasă, fiind genul de cocktail de care oamenii se bucură în zilele toride de vară. Acest cocktail își are originea în New York. Este unul dintre cele mai populare cocktail-uri Collins și se prepară cu gin, zeamă de lămâie, apă minerală și niște sirop de zahăr. Vei avea nevoie de 50 de ml de gin, 25 de ml de zeamă de lămâie, 25 de ml de sirop de zahăr și 125 de ml de apă minerală. Tot ce trebuie să faci este să pui gheață într-un pahar, să torni ginul, zeama de lămâie și să adaugi apa minerală. Poți decora totul cu felii de lămâie.

Ginul este cu adevărat o băutură spirtoasă clasică, neobișnuită, pe care poți învăța să o iubești.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!