Cum este vremea în Romania în luna decembrie 2020

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Temperaturile încep să scadă treptat pe măsură ce ne apropiem de venirea iernii. Cu toate acestea, nu vom avea parte nici anul acesta de o lună decembrie ca în povești, cu nămeți și ninsori abundente, iar tendința este, în general, spre încălzire. 

Agenția Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru România, în luna decembrie. Află la ce temperaturi trebuie să te aștepți și dacă vom avea sau nu zăpadă de Crăciun și Revelion.

În luna decembrie regimul termic va fi apropiat de media normală. În intervalele calde de pe parcursul lunii temperaturile maxime pot depăși 10 grade Celsius în Sudul țării, iar în a doua parte a lunii, minima poate coborî sub valoarea de -20 de grade Celsius, în depresiunile din centrul și Nordul României, scrie meteo.ro.

Vremea în primele 10 zile ale lunii decembrie

În primele zece zile ale lunii decembrie temperaturile vor fi mai scăzute față de media normală, îndeosebi în zonele joase, unde va fi prezentă și ceața. Temperaturi negative vor fi în depresiunile din Estul Transilvaniei, unde ceața va fi asociată și cu depuneri de chiciură.

În zonele înalte de deal, dar și de munte, cerul va fi senin, temperaturile vor fi mai ridicate în cursul zilei și mai scăzute pe timpul nopții. Precipitațiile vor lipsi aproape în toată țara, ca urmare a lipsei activității ciclonice. În Capitală, temperatura maximă va fi de 10 grade  iar minima va fi înregistrată în cursul nopții, respectiv -5 grade, conform accuweather.com.m

Vremea de Crăciun și Revelion

În zona montană va ninge, dar stratul de zăpadă nu va fi foarte consistent. Circulația aerului va fi preponderent activă dinspre Vestul continentului pornind mai multe fronturi atmosferice și înlăturând bazinul de aer rece de la Est. În zonele joase de relief se vor forma condiții pentru precipitații. 

Precipitatiile din a doua jumătate a primei luni de iarnă nu vor compensa deficitul din prima parte, astfel că în luna decembrie vor lipsi precipitațiile în majoritatea regiunilor. Conform accuweather.com, maxima în Capitală pentru a doua jumătate a lunii decembrie va fi de 7 grade Celsius, iar minima de -2 grade.

Meteorologul Roxana Bojariu spune că iarna lui 2020 ar putea fi cea mai călduroasă, de când au început să fie măsurate temperaturile în țara noastră.

"Anul 2020 ar putea să detroneze anul 2016 ca cel mai călduros an, începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de când avem observații sistematice la nivel global și putem spune, de asemenea, că acest lucru s-ar putea petrece în condițiile în care în Pacificul Tropical avem o fază negativă, nu pozitivă, ca în cazul anului 2016. Încălzirea globală își spune și mai mult cuvântul în 2020, față de anul 2016. Este probabil să avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici față de acum 20,40, 60 de ani.", a spus climatologul ANM, într-o emisiune TV.

Surse articol: Vremea.ro / Accuweather.com / Playtech.ro

Surse foto: IStock

Articolul urmator Luna în care nu este bine să te căsătorești, dacă nu vrei să divorțezi repede

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.