Cum îţi dai seama că eşti predispusă să înşeli în funcţie de arătător

Marţi, 01.11.2016
de Andreea Marinescu

Clasica dilemă dintre ce este înnăscut şi ce dobândim pe parcurs continuă să stârnească polemici aprinse, dar componenta genetică poate dicta anumite aspecte ale personalităţii noastre pe care nici nu le conştientizăm uneori. Anumite particularităţi ale personalităţii noastre sunt definite încă din uter, iar modul în care acestea se manifestă poate fi considerat cel puţin surprinzător: diferenţa de lungime dintre degetul arătător şi cel inelar.   

Poate că tainele chiromanţiei sunt rezervate unui grup restrâns de mistici, dar poţi afla câteva lucruri surprinzătoare despre personalitatea ta uitându-te la degetele mâinii tale dominante. Eşti pregătită să afli ce înseamnă dacă degetul tău arătător este mai scurt decât cel inelar?

Cum îţi dai seama că eşti predispusă să înşeli

Un nivel înalt de expunere la testosteron (hormonul masculin) în timpul vieţii intrauterine poate încetini dezvoltarea degetului arătător, un fenomen care poate fi observat printr-o diferenţă notabilă de lungime între degetul arătător şi cel dominant. Este motivul pentru care majoritatea bărbaţilor au o diferenţă mai mare de lungime între arătător şi inelar, în timp ce femeile, care nu sunt expuse la fel de mult testosteronului în primele 9 luni de viaţă, tind să aibă o lungime aproximativ egală între vârfurile celor două degete. Aşadar, cu cât degetul tău arătător este mai scurt în comparaţie cu cel inelar, cu atât nivelul de expunere la testosteron a fost mai mare.

Te întrebi ce impact poate avea asupra personalităţii tale o expunere mai mare la testosteron în perioada intrauterină?  Conform cercetărilor, dispui de o posibilitate mai mare de a excela în activităţi sportive de anduranţă, iar acurateţea cu care te orientezi în spaţiu o depăşeşte pe cea a prietenelor tale, însă te expune şi unui risc mai mare de a fi infidelă. Un studiu publicat în jurnalul Biology Letters pare să indice faptul că femeile cu un deget arătător mai scurt decât inelarul au înclinaţie mai mare pentru promiscuitate sexuală, în urma unei cercetări în care viziunile despre sex a 575 de adulţi au fost corelate cu lungimea degetelor.

Mai mult, se pare că femeile care au degetul arătător mai scurt decât cel inelar au mai multe şanse de a fi atrase de acelaşi sex! Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de specialiștii de la Universitatea Berkley din California, în care cercetătorii au evaluat mâinile a 720 de femei şi bărbaţi, rugându-i să dezvăluie orientarea sexuală şi ordinea în care s-au născut. În urma acestui studiu, s-a descoperit că există o probabilitate mult mai mare ca femeile, dintre cele care s-au identificat drept lesbiene, să aibă o diferenţă notabilă de lungime între degetul arătător şi cel inelar.

Ce spun propriile degete despre tine? Spune-ne în secţiunea dedicată comentariilor!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!