Cum poți localiza un telefon: informaţii pas cu pas

Cum poți localiza un telefon: informaţii pas cu pas

Redactor Andreea Baluteanu

Poate că răspunsurile de mai jos la întrebarea „cum poți localiza un telefon” ți se vor părea desprinse din literatura SF, dar adevărul este că tehnologia e atât de evoluată în ziua de astăzi, încât poate oferi acces complet la viața altcuiva. Desigur, aceste vești sunt fenomenale, dacă dorești să îți poți controla copilul în vasta și periculoasa lume din jur sau dacă suspectezi că te înșală iubitul, dar nu la fel de pozitive când te gândești că oricine poate fi la un click distanță de informațiile confidențiale din viața ta.

Tocmai de aceea îți spunem, în rândurile de mai jos, cum poți localiza un telefon, fie că ești un părinte îngrijorat sau o fiică speriată. 

Cum localizezi un telefon

Vestea bună, dacă te întrebi cum poți localiza un telefon, este că nu e atât de ușor. Cel care urmărește locația trebuie să aibă acces la smartphone-ul tău sau măcar să îți cunoască numărul de telefon (pe care nu ar trebui să îl oferi străinilor), altfel nu va reuși să fie cu un pas în urma ta. Altfel, numai serviciile secrete și companiile de telefonie mobilă știu unde te afli și, pentru propria noastră securitate, sperăm ca lucrurile să rămână așa.

femeie care tasteaza pe telefon cu efecte bokeh in spate

Acestea fiind spuse, dacă dorești cu intenții nobile să localizezi un telefon sau să afli altfel de informații despre posesorul său, să știi că nu este deloc dificil. Fie că intenționezi să menții un control strict asupra copilului tău, îți spionezi iubitul sau ți-e teamă că un membru mai în vârstă al familiei, debordând de slăbiciune, se va rătăci, sunt aplicații de „spionaj” online extrem de dezvoltate.

Acestea funcționează atât pe Android, dar și pe iOS, Windows și Mac OS. În general, tot ce trebuie să faci este să achiziționezi licența aplicației respective de pe site-ul oficial și să inițiezi apoi urmărirea dispozitivului.

Iată ce îți recomandăm!

Minspy

Cu Minspy chiar poți spiona mai ceva ca James Bond persoana dorită și nu ai acces doar la locația în timp real a acesteia, dar la numeroase alte date precum mesajele trimise, accesul în social media, contacte și apeluri, aplicații instalate pe dispozitiv. Mai mult, datorită modalității unice de funcționare a Minspy, persoana urmărită nici nu va fi conștientă de ceea ce faci, nu e nevoie de activități compromițătoare precum root sau jailbreak (operațiuni ce permit utilizatorilor să instaleze aplicații terțe pe dispozitivele lor, „păcălind” sistemele de operare) și nici nu necesiți cunoștințe tehnologice avansate.

Mai mult, cu această aplicație de „spionaj” online poți afla nu doar locația exactă, în timp real, a persoanei urmărite, dar poți și să fii informată atunci când depășește anumite limite geografice stabilite în cadrul aplicației, prin funcția Geofencing, care te va anunța printr-o alertă când se petrece acest lucru.

Ai putea spune fără teama de a te înșela că Minspy e un detectiv privat virtual. Cum funcționează? Îți spunem în rândurile de mai jos!

E mai simplu dacă proprietarul dispozitivului pe care îl urmărești are un iPhone (sau orice alt dispozitiv iOS). În acest caz, tot ce trebuie să faci este să folosești serviciile iCloud. Începe prin a-ți crea un cont pe Minspy, iar apoi verifică locația introducând ID-ul și parola de iCloud a proprietarului dispozitivului pe care dorești să îl urmărești. Apasă pe start și gata, afli tot ce îți dorești.

De partea cealaltă, pentru a „spiona” un posesor de Android trebuie să ai acces la telefonul său, pentru a instala o aplicație. Atunci cum mai e procesul secret, te poți întreba? Aplicația Minspy are dimensiuni aproape insesizabile (2MB), se instalează în câteva secunde, iar iconița sa dispare instantaneu: numai tu o poți readuce pe ecran folosind un cod secret.

Mai mult, aplicația rulează pe fundal, fără a trimite vreodată notificări, și este astfel concepută încât să nici nu consume baterie. Mai mult, o poți dezinstala ușor de pe contul tău Minspy, astfel că ești „acoperită”. Tot ce trebuie să faci pentru a localiza un telefon este să creezi un cont, să instalezi aplicația pe dispozitivul „gazdă” și să începi monitorizarea.

eyeZy

În afara cazului în care ești un părinte preocupat de ceea ce face copilul său, e aproape înspăimântător la câte informații ai acces cu eyeZy. Cum poți localiza un telefon? Floare la ureche! Întreabă-te mai degrabă cum poți afla tot ce discută „urmăritul” în conversațiile private de pe rețelele sociale (funcția Social Spotlight), ce spune în sms-uri, când, cu cine și cât vorbește la telefon sau ce site-uri web consultă (Web Magnifier). Alte funcții utile pentru părinții protectori sunt Magic Alerts (te anunță atunci când persoana urmărită a ajuns într-o anumită locație deja precizată) și Connection Blocker (o funcționalitate care împiedică accesul pe anumite site-uri, aplicații sau rețele Wi-Fi).

Instalarea e asemănătoare celei corespunzătoare aplicației Minspy.

Spyic

Un alt serviciu care îți poate răspund la întrebarea „cum poți localiza un telefon” este Spyic. Aplicația (contra cost) este asemănătoare funcționalităților de mai sus.

KidsGuard Pro

Special pentru părinți, KidsGuard Pro asigură un acces similar aplicațiilor de mai sus, dar aduce în plus funcționalitatea de a face un selfie, astfel că poți verifica în orice moment dacă telefonul e manevrat de copilul tău sau de un străin. Îți va fi de folos mai ales atunci când dispozitivul a fost pierdut sau furat.

Find My Device/Find My iPhone

Mai simplu de utilizat (și, în plus, gratis), Find My Device (Android) sau Find My iPhone sunt funcționalitățile care îți permit să localizezi ușor un telefon.

Find My iPhone funcționează prin activarea funcției pe telefonul urmărit (mergi în Setări, apasă pe numele de ID Apple, accesează apoi secțiunea iCloud și activează Find My iPhone). Poți apoi să localizezi telefonul de pe orice alt dispozitiv iOS: deschide aplicația Find My iPhone și conectează-te cu ID-ul Apple al telefonului pe care vrei să îl urmărești.

Find My Device, serviciul special pentru Android, funcționează similar. Ai, însă, nevoie de numele utilizatorului și de parola sa Google pe care să le folosești în aplicație.

mama si copil care stau impreuna folosind fiecare telefoanele

Localizarea telefonului după număr

Avem o veste bună pentru confidențialitatea datelor tale: niciun telefon nu poate fi localizat după număr, fără instalarea unei aplicații.

Recomandarea noastră (cu instalare de aplicație) este Tasker. După ce ai activat profilul pe telefonul pe care îl urmărești, nu trebuie decât să contactezi persoana pe care o spionezi, iar odată ce vei iniția apelul, vei primi un mesaj cu locația sa.

Avantajul Tasker este acela că nu ai nevoie de Internet pentru a afla locația, căci nu e nevoie decât să suni persoana pe care o cauți cu înverșunare.

Localizarea telefonului prin Whatsapp

Rețeaua de mesagerie Whatsapp îți permite să afli locația unei persoane prin câteva „scamatorii” tehnologice. Desigur, noi te sfătuim mai degrabă să mizezi pe încredere și să îi ceri să îți partajeze locația folosind funcția încorporată de către aplicație.

Dacă, însă, vrei să afli aceste informații incognito, tot ce trebuie să faci este să folosești Whatsapp, dar numai varianta sa web. E musai să folosești un calculator sau un laptop.

vizual cu femeie cu telefon in mana inconjurata de bule cu functiile acestora

Cum procedezi?

Accesează mai întâi web.whatsapp.com și scanează codul QR cu telefonul. Apoi, contactează (pe Whatsapp) persoana pe care o cauți și începe să discuți cu ea. Ai grijă să închizi toate celelalte aplicații sau browsere, fiindcă altfel procesul nu va funcționa.

Urmează un pic de magie tehnică. Activează funcția RUN a calculatorului tău, apăsând Win + R. Se va deschide un câmp cu coduri în care să introduci literele „cmd”. Apasă ENTER.

Se va deschide o linie de comandă unde trebuie să tastezi „netstat-an” și să apeși iar ENTER. O să ți se afișeze o adresă IP pe care o poți localiza accesând mai departe ip-adress.com/ip_tracer.

Suntem curioase dacă ai fost încântată sau, dimpotrivă, speriată de cum poți localiza un telefon. Sfatul nostru este să eviți să recurgi totuși la aceste metode, fie că te simți tentată să spionezi un copil sau un adult, căci la un moment dat vor afecta climatul de încredere reciprocă ce ar trebui să domine între două persoane.

Surse foto: iStock

Surse articol: TechTimes, bzi, Whatsapp

Articolul urmator
Noile clase energetice: cum citești corect etichetele electrocasnicelor?
Noile clase energetice: cum citești corect etichetele electrocasnicelor?
Cum este inima ta?
Incepe quiz
Cum este inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.