Mesaj pentru persoana care iubește pe cineva care nu are încredere în ea

Mesaj pentru persoana care iubește pe cineva care nu are încredere în ea

Redactor Divahair.ro

Încrederea este fragilă ca un glob de cristal, care se poate sparge într-o clipă de neatenție, deși multă vreme ai avut mare grijă de el și ai fost extrem de atent/ă când l-ai mutat sau când l-ai șters de praf. Poate că ai tot auzit vorbindu-se despre fragilitatea acestui sentiment de siguranță, ceea ce înseamnă că ai aflat și că trebuie câștigată, fiindcă nu se oferă atât de ușor. Ce alte expresii de acest gen mai știi? Poate că ea „reprezintă totul” sau că „este ca o gumă de șters” - se micșorează cu fiecare greșeală făcută.

Există o mulțime de moduri în care putem exprima cât de importantă este încrederea într-o relație. Până la urmă, trebuie să înțelegi că este baza legăturii dintre persoane, este absolut esențială, ca un fel de coloană vertebrală a iubirii.

Femeie geloasă pe iubitul ei, în timp ce îi verifică mesajele din telefon.

Atunci când știi că un om nu îți poate înșela așteptările, îți permiți să fii vulnerabil/ă în fața sa. Îl lași să îți pătrundă în suflet, îi dai inima ta, întregul tău suflet și crezi, în ciuda tuturor prostiilor din lume, că va avea grijă de el. Îl poți privi cum pleacă și ai încredere că nu va face nimic din ce ar putea să indice lipsă de respect la adresa ta, că nu va flirta pe la spatele tău și nu se va deschide în fața unei alte persoane în afară de tine.

Totuși, încrederea ține de neprevăzut, este un lucru pe care nimeni nu ți-l poate garanta. Este un fel de testament de credință, că în ciuda șanselor și indiferent de ce spune lumea, crezi că omul pe care îl iubești nu îți va face niciun rău. Vai, câtă putere trebuie să ai ca să îți pui nădejdea în altcineva!

În zilele noastre, situația cu încrederea a devenit complicată. Fie este acordată prea ușor, fie deloc. O persoană care este rănită de prea multe ori tinde să ridice un zid în jurul său, să țină pe oricine la distanță. Acest lucru este de înțeles, nu-i așa? (Într-o oarecare măsură.) Când suntem cu inima zdrobită, suferim și nu vrem să lăsăm pe altcineva să intre înăuntrul nostru, chiar dacă acea persoană arată ca un înger, pentru că știm toți povestea cu îngerul care s-a răzvrătit împotriva lui Dumnezeu.

Probabil și tu știi cum e să ai inima frântă, să te simți dezamăgit/ă, trădat/ă. Așa că este normal să nu mai ai încredere. Uneori te închizi în tine până te simți pregătit/ă să dai din nou frâu liber sentimentelor. Așa cum am zis deja, încrederea se bazează foarte mult pe necunoscut.

După un timp, ne deschidem, strat cu strat, pentru a iubi. Învățăm cum e să ținem din nou la cineva, dar tot nu avem încredere. Nu încă. Aceasta este adevărata problemă - nu poți iubi cu adevărat fără încredere. Orice relație care nu este construită cu o fundație stabilă de credință se va rupe.

Te regăsești în această situație? Ești îndrăgostit/ă de cineva care nu are încredere în tine. Acest om se apropie de tine și vrea să te țină lângă el, să te sufoce, sub pretextul că ești „protejat/ă". Vrea să știe totul despre tine: ce faci, unde te duci, cu cine ești, cum te îmbraci, de ce ești prieten/ă cu o anumită persoană și dacă minți.

Și chiar minți? Nici nu este nevoie! Te provoacă să te îndoiești de tine însuți/însăți. Te face să te uiți în oglindă și să te întrebi dacă ești o persoană la fel de dubioasă pe cât te face el să pari a fi. (Nu ești, doar ca să știi.)

Felul în care se comportă cu tine reflectă stilul de viață pe care l-a avut înainte de a fi cu tine. Viața sa poate a fost distrusă. Cel/cea pe care îl/o iubea înainte l-a trădat și nu mai este același. Așa că se îndoiește și de tine. Probabil că face pe la spatele tău exact ceea ce te acuză că faci, pentru că se teme să nu fie rănit din nou. E un lucru neplăcut, într-adevăr!

Dar nu este problema ta. Chiar nu este! Tu iubești această persoană, îi ești loial/ă, ești sincer/ă, nu i-ai face niciodată rău și îți pasă atât de mult de ea și de trecutul ei crud și dureros. Dar tu meriți încredere și, din păcate, bagajul pe care acest om îl poartă, îi îngreunează viața și îl împiedică să aibă o relație bazată pe armonie și dragoste.

Cuplu aflat în impas care își discută problemele pe malul mării.

Descoperă și: Întrebarea pe care să i-o pui unui bărbat dacă vrei să fii fericită și iubită

Nu poți iubi cu adevărat fără încredere. Orice cuplu care nu are la bază o fundație stabilă de credință se va rupe

Problemele de încredere ale partenerului/ei tău/tale nu sunt și problemele tale. Sigur, poți să îl/o consolezi și să îl/o înveți ce este dragostea adevărată, dar nu-i poți schimba mentalitatea. Nu ai cum să-ți petreci viața încercând să demonstrezi că ești diferit/ă, că iubești, că nu ești ca ultima fată sau ultimul tip care i-a schimbat credința în dragoste.

Nu poți să te dai peste cap pentru el/ea, să îți schimbi hainele pentru că așa vrea, să renunți la prietenii tăi pentru că așa îți cere, să stai acasă fiindcă îți impune, să ignori planurile tale pentru a te integra în planurile sale, să îți schimbi viziunea asupra lumii și să devii altcineva pentru a-i face pe plac. Dacă ai accepta să faci toate aceste lucruri, nu ar fi corect față de tine. Și, într-adevăr, problemele pe care le are el/ea nu au nicio legătură cu tine.

Așadar, ce ai de făcut? La început, ai nevoie de răbdare. Îi arăți cine ești și îl/o înveți cum arată încrederea, cât de eliberator, minunat și puternic este să renunți la nesiguranță și să te bazezi pe cineva care îți poartă inima în palmă.

Nu îți rămâne decât să speri că va găsi frumusețea în toată situația aceasta. Este important să vadă că nu ești fostul/a, nu ești persoana care i-a schimbat viața în rău, nu ești persoana care i-a spulberat întreaga lume, ci un nou început.

Dacă eforturile tale sunt în zadar, trebuie să te eliberezi. Nu ai de ce să tolerezi comportamentul cuiva care pune la îndoială tot ce faci, care încă îți urmărește fiecare mișcare, deși i-ai dovedit că nu greșești cu nimic. În cazul în care spune vorbe urâte despre tine și te acuză pe nedrept, fugi cât mai repede posibil de legătura bolnăvicioasă pe care o aveți.

O să fii nevoit/ă să renunți la ideea că îi poți schimba modul de gândire. Trebuie să și-l schimbe singur/ă! Eliberează-te! Făcând asta, îl/o eliberezi și pe el/ea. Îi vei oferi timp să poată crește, să se reconstruiască și să devină suficient de întreg/întreagă pentru a iubi și a avea încredere în următorul suflet frumos care intră în viața sa.

Citește și: I-a spus adio viitorului soț după ce i-a deschis laptopul. Ce a descoperit mireasa, cu doar 3 luni înainte de nuntă

Surse foto: iStock

Surse articol: ThoughtcatalogAconsciousrethinkGottman

Articolul urmator
Eu și restul familiei mele avem același coșmar cu aceeași femeie care ne apare în vis. Totul a început pe vremea când aveam 17 ani...
Eu și restul familiei mele avem același coșmar cu aceeași femeie care ne apare în vis. Totul a început pe vremea când aveam 17 ani...
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?
Incepe quiz
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.