Cum recunoști un loc periculos, în plină pandemie

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

În continuare, multe state încă înregistrează o creștere a cazurilor de coronavirus, în fiecare zi. Chiar dacă îți speli bine mâinile, păstrezi distanța socială și dezinfectezi mereu suprafețele din căminul tău, riscul de a te infecta cu Covid-19 încă este prezent. Există mai multe locuri pe care le frecventezi, ce prezintă un risc deosebit de mare de a contracta noul virus.

Așadar, am întocmit un top descrescător al zonelor cele mai periculoase, în plină pandemie!

7. În interiorul liftului

7. În interiorul liftului

Virusul COVID-19 nu poate trăi doar pe suprafețe metalice timp de trei zile, potrivit cercetărilor de la Institutele Naționale de Sănătate, dar poate supraviețui și sub formă de aerosoli până la trei ore. Deci, spațiile puțin aerisite, aglomerate și restrânse, precum lifturile, sunt un focar. Chiar dacă urci într-un lift gol, ești expus la aerul din interior, care poate conține virusul. De aceea, specialiștii sugerează ca toți oamenii să poarte măști înafara casei lor.

6. Supermarketul

6. Supermarketul

Persoanele angajate în magazinele alimentare nu sunt doar în prima linie în luptă, dar mulți s-au infectat de fapt după ce au contractat virusul, din cauza expunerii frecvente. Se pare că singurul loc din magazinul alimentar în care oamenii sunt cel mai expuși riscului de a se infecta este ghișeul, conform unui studiu recent. Așadar, poartă mănuși și o mască la cumpărături și păstrează distanța față de ceilalți, inclusiv față de personal.

5. Avionul

5. Avionul

Zonele cele mai favorabile răspândirii virusului Covid-19 sunt spațiile neventilate și aglomerate. Un studiu recent din Japonia, de la Institutul Național al Bolilor Infecțioase, a relevat că șansele ca un caz să fie transmis într-un mediu închis a fost de aproape 19 ori mai mare comparativ cu mediul din aer liber.

4. Autobuzul sau metroul

4. Autobuzul sau metroul

Vorbind despre spații și călătorii închise, sistemele de transport în comun sunt pe primul loc în privința răspândirii virusurilor cu rapiditate. De fapt, un studiu din 2011, publicat în revista BMC Infectious Diseases, a arătat că persoanele care folosesc transportul în comun au de șase ori mai multe șanse de a contracta o boală respiratorie decât cei care nu o fac. Purtarea măștilor și a mănușilor te ajută să eviți infectarea cu Covid-19 sau orice fel de boală, dar dacă poți evita autobuzele, metrourile și trenurile, mai bine o faci.

Surse foto: IStock

Articolul urmator O bătrână îi oferă adăpost unei fete de pe stradă. A doua zi, aceasta dispare și lasă în urma ei o geantă plină cu bani

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.