Cum să ai grijă de bateria smartphone-ului tău

Cum să ai grijă de bateria smartphone-ului tău

Redactor Divahair.ro

Trebuie să recunoști: nu te poți lipsi de telefon, iar în acele momente în care e descărcat sau nu îl ai la tine ai acea senzație enervantă că îți lipsește ceva. Stai liniștită, nu ești singura!

Statisticile arată că în prezent există peste 4,5 miliarde de utilizatori de smartphone-uri la nivel mondial. Aceleași statistici mai spun următoarele:

  • Peste 85% dintre posesorii de smartphone țin tot timpul gadget-ul la îndemână, indiferent dacă e zi sau noapte, dacă sunt acasă sau la serviciu.
  • Peste 65% dintre utilizatori verifică telefonul în maxim 15 minute după ce se trezesc dimineața.
  • Pe parcursul unei zile, posesorii de telefoane inteligente le verifică de peste 150 de ori și petrec aproape 3 ore utilizându-le.

Acum că ți-ai făcut o idee despre cât de mult contează smartphone-ul și pentru tine, chiar dacă nu conștientizai asta, să vedem cum poți să îi îngrijești componenta care îi dă viață: bateria.

Probabil ai observat că tot mai multe dintre smartphone-urile din generația nouă nu mai au baterie detașabilă. Înlocuirea acesteia, în cazul în care este posibilă, poate fi făcută doar într-un service GSM specializat și chiar și atunci poate da destul de multe bătăi de cap tehnicianului care realizează operațiunea.

Bateria încorporată, deși aduce unele beneficii, precum mai mult spațiu pentru componente sau o grosime notabil redusă a telefonului, poate însemna și necesitatea de înlocuire mai rapidă a telefonului, în caz că se defectează.

Pentru a înțelege exact ce ai de făcut pentru a prelungi durata de viață a bateriei, îți oferim în continuare câteva recomandări de la specialiști în reparații smartphone.

Efectul de memorie – probabil ai auzit vorbindu-se despre acest termen. Dacă nu încarci complet un acumulator, acesta uită cu timpul care îi este capacitatea maximă și nu mai dă același randament. O altă „regulă” spune că trebuie să descarci și să încarci complet acumulatorul unui telefon nou. Poți să uiți de aceste „reguli”, pentru că nu se aplică decât telefoanelor care au acumulatori Ni-MH, o tehnologie ce nu mai e folosită în prezent. Smartphone-urile de generație nouă folosesc baterii de tip Li-Ion sau Li-Polymer, iar pentru acestea trebuie să aplici alte reguli.

Specialiștii service-urilor GSM mai spun că nu trebuie să lași bateria telefonului să se descarce complet, dacă vrei să-i prelungești durata de viață. Aceasta din urmă scade considerabil dacă majoritatea timpului telefonul este folosit la o capacitate de sub 50% a bateriei, deci va trebui să îl încarci când observi că a ajuns la 40-50%.

Bateria se supraîncălzește? Află, în caz că nu știai, că și temperaturile scăzute afectează foarte mult acumulatorul. Sigur ai auzit despre baterii care se supraîncălzesc sau chiar explodează, însă și la temperaturi joase, în jurul valorii de 0 grade Celsius, acestea sunt afectate. Dacă telefonul este utilizat constant în astfel de condiții, în fiecare an va scădea capacitatea acumulatorului cu 5-10%.

Desigur, va trebui să folosești tot timpul încărcătorul original, iar în cazul în care ai un smartphone cu baterie detașabilă, să o înlocuiești doar cu o alta originală.

Poate că cel mai important dintre sfaturi este să apelezi tot timpul la profesioniști, atunci când constați că telefonul îți face probleme. Specialiștii unui service vor ști care e cea mai bună cale de urmat, după ce fac o diagnoză completă a telefonului. Tot ei ne-au oferit și recomandările anterioare – este vorba despre profesioniștii Glassgsm, unul dintre puținele service-uri din țară care pot rezolva orice problemă a unui smartphone, fie el și de ultimă generație.

Asigură-te că urmezi toate aceste recomandări și că faci parte dintre utilizatorii menționați în statisticile inițiale. Altfel, vei fi doar o altă posesoare de smartphone care va sta tot timpul cu încărcătorul la îndemână, pentru că bateria telefonului nu rezistă mai mult de câteva ore.

Articolul urmator
Cine a fost Sfânta Mare Muceniță Hristina, prăznuită pe 24 iulie, și cum să te rogi ei
Cine a fost Sfânta Mare Muceniță Hristina, prăznuită pe 24 iulie, și cum să te rogi ei
Cata grija ai de corpul tau?
Incepe quiz
Cata grija ai de corpul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.