Cum să devii o femeie (mai) independentă

Cum să devii o femeie (mai) independentă

Redactor Divahair.ro

Vorbim din ce în ce mai des despre femei puternice şi independente, dar ce înseamnă asta mai exact? Înainte de orice, o femeie independentă nu este doar stabilă din punct de vedere financiar, ci şi din punct de vedere emoţional. Asta înseamnă că nu manifestă o dependenţă emoţională prea mare faţă de persoanele apropiate, chiar şi de cele pe care le iubeşte.

În al doilea rând, o femeie independentă este o femeie care se cunoaşte şi se respectă pe sine, îşi asumă defectele şi încearcă, în limita rezonabilului, să îşi îmbunătăţească permanent comportamentul şi gândirea. În ultimul rând, dar nu în cele din urmă, femeia independentă ştie să iubească, dar alege să cultive relaţii sănătoase şi impune anumite standarde în relaţiile cu ceilalți, ştiind să fie şi singură. Dacă şi tu urmăreşti să devii o astfel de femeie, îţi prezentăm câteva sfaturi care te vor ajuta să te dezvolți în acest sens.

femeie in varf de munte

Învaţă să fii singură

Chiar dacă eşti o persoană extravertită, este important să înveţi să te bucuri de propria ta companie. Dacă eşti obişnuită să fii mereu în preajma altora şi nu poţi să-ţi petreci nici măcar jumătate de zi singură, fără să te plictiseşti îngrozitor, poate ar trebui să te întrebi dacă nu cumva resimţi constant nevoia atenţiei celorlalţi. Acest comportament poate fi catalogat drept codependent şi pentru anumite persoane, chiar şi cele care îţi sunt apropiate, poate fi obositor. Învaţă să îţi cultivi propriile pasiuni şi să te bucuri de timp cu tine însăţi.

Gestionează-ţi singură banii

Nu e niciodată prea târziu pentru câteva lecţii de educaţie financiară. Există tutoriale online gratuite, cărţi şi cursuri pe acest subiect. Este important să ştii să îţi gestionezi bugetul astfel încât să devii independentă financiar şi să nu trăieşti doar de la un salariu la altul, ci să poţi să te bazezi pe nişte economii în cazul unei situaţii de criză.

Răsfaţă-te singură

Nu aştepta flori şi cadouri doar din partea partenerului de viaţă. Sigur, acestea sunt gesturi cât se poate de admirabile, dar din când în când ar trebui să te răsfeţi şi tu pe tine însăţi. Asta poate însemna orice, de la o zi la spa la un fabulos inel la care ţi-a rămas gândul mai multe luni. O astfel de atitudine faţă de propria persoană este cu atât mai importantă dacă nu eşti încă în cuplu, deoarece te ajută să îţi setezi anumite standarde. Detalii aici.

Schimbă-ţi vocabularul

Dintre toate conversaţiile pe care le vei avea vreodată, în toată viaţa ta, cele mai importante sunt cele pe care le ai cu tine însăţi, aşa că ai grijă cum îţi vorbeşti. Dacă observi că eşti deseori prea critică sau prea dură cu propria ta persoană, întreabă-te dacă aşa ai vorbi şi unei alte persoane pe care o iubeşti. Cel mai probabil răspunsul este nu, aşa că schimbă-ţi vocabularul pe care îl foloseşti în discuţiile cu tine însăţi. Renunţă la „nu eşti bună de nimic”, „sunt o incompetentă” sau „nu sunt o mamă/fiică/prietenă bună”. Este important să te evaluezi corect, dar este important să-ţi arăţi singură încredere, dragoste şi generozitate.

Înțelege ce vrei cu adevărat

Societatea ne spune de prea multe ori ce ar trebui să ne dorim, să facem sau să devenim şi asta poate duce, de multe ori, la răni sufleteşti greu de vindecat. Într-un exerciţiu delicat de autocunoaştere învaţă să recunoşti ce îţi doreşti cu adevărat şi care sunt valorile tale. Doar în felul acesta vei putea obţine liniştea, echilibrul şi controlul asupra propriei tale vieţi.

Fii sinceră

Să faci ceva doar de dragul celorlalţi şi să te simţi frustrată ulterior nu înseamnă că eşti o persoană bună, ci reprezintă calea spre frustrări care pot deveni copleşitoare. Învaţă să fii sinceră cu tine şi cu ceilalţi, exprimând ceea ce gândeşti cu adevărat în orice situaţie. Dacă nu vrei să mergi într-un anume loc sau să faci unele activităţi alături de partener sau prieteni este în regulă să spui acest lucru, cu politeţe şi respect. Cel mai probabil consecinţele nu vor fi nici pe departe atât de catastrofale cum îţi imaginezi, iar cei care te cunosc şi te iubesc nu îşi vor schimba opinia despre tine şi nici sentimentele.

Să fii o femeie independentă poate fi o provocare, dar reprezintă, de asemenea, o cale de a te cunoaşte mai bine, de a-ţi găsi echilibrul şi de a construi relaţii mai sincere şi durabile.

Sursa foto: Pexels.com

Articolul urmator
O femeie a devenit mamă după ce s-a inseminat singură, acasă, cu un kit cumpărat de pe internet
O femeie a devenit mamă după ce s-a inseminat singură, acasă, cu un kit cumpărat de pe internet
Cate sanse ai sa devii faimoasa?
Incepe quiz
Cate sanse ai sa devii faimoasa?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.