Nu Skin

Cum să fii o gazdă bună: trucurile prințesei Kate

Redactor Alexa Galgau

Chiar dacă fiecare dintre noi visează sau a visat la un moment dat să aibă parte de o poveste de dragoste ca în basme, în care un prinț își face apariția de unde nu ne așteptam și ne face fericite până la adânci bătrâneți, realitatea crudă este că nu prea are nimeni un astfel de noroc în afară de Kate Middleton, căreia Dumnezeu pare să îi fi pus mâna în cap. Chiar dacă nu vom avea niciodată norocul ei, tot putem să "simulăm" puțin o viață ca ei și o metodă simplă de a face acest lucru este de a învăța de la ducesa de Cambridge niște lecții prețioase de conduită care ne vor ajuta în orice situație.

Prințesa Kate este cea mai potrivită persoană de la care să înveți cum să fii o gazdă bună, care stârnește admirația invitaților cu manierele ei impecabile, demne de Casa Regală!

Cum să fii o gazdă bună

Probabil că ai destul de des ocazia de a fi gazdă, mai ales dacă ești o persoană foarte sociabilă, care adoră să se înconjoare cu oameni. Te invităm să înveți câteva reguli care te vor face o gazdă bună, comparabilă cu prințesa Kate!

1. Trimite invitații și menționează ora la care se sfârșește întrunirea. În ziua de azi, invitațiile pare o metodă atât de demodată de a chema pe cineva la un eveniment, mai ales că avem posibilitatea de a transmite orice mesaj instant! Tocmai de aceea vei reuși să impresionezi cu un astfel de gest, care arată implicarea ta și este mult mai cald decât un simplu mesaj pe chat. Nu uita, însă, să menționezi pe invitații și intervalul orar între care are loc petrecerea sau evenimentul, ca să nu ai probleme cu acei invitați care vor să stea la nesfârșit.

2. Pregătește-te din timp. Una dintre cele mai mari probleme pe care le ai atunci când ești gazdă este faptul că nu ai timp nici să respiri din cauza nenumăratelor lucruri pe care trebuie să le faci prin casă. De aceea, este recomandat să începi pregătirile cât mai devreme și să nu lași totul pentru ziua în care are loc petrecerea. Poți să aranjezi masa chiar cu o zi înainte, iar multe preparate pot fi semipreparate din timp. Unele dulciuri sunt chiar mai bune după câteva zile, de exemplu, așa că poți să le prepari liniștită chiar și cu trei zile înainte!

3. Învață să aranjezi masa ca pe cea a unei ducese. Dacă vrei să fii o gazdă bună, nu este suficient să pui pe masă o farfurie, un castron și tacâmurile, ci trebuie să înveți exact cum se aranjează fiecare vas și fiecare tacâm. Farfuria pentru felul principal se așază la marginea mesei, la o distanță de circa 4 cm. Așază tacâmurile dinspre exterior spre interior și întotdeauna ai grijă să existe o distanță egală între ele. În partea stângă, sus, se pune farfuria și cuțitașul pentru unt, în centru se pune lingurița pentru desert, iar în dreapta sus se pun paharele.

4. Salută invitații ca o ducesă. Prințesa Kate urmează obiceiurile locale ale înalte societăți pentru a primi oaspeții, iar pe cei apropiați îi pupă pe obrazul drept, apoi pe obrazul stâng, timp în care le și strânge mâna dreaptă. La o petrecere, poți proceda și tu ca ea dacă vrei să fii o gazdă bună. Acest gest este și foarte distins, dar si cald în același timp, așa ca nu ai cum să dai greș.

5. Trebuie să ai câte un tip de aperitiv pentru fiecare trei invitați. Pentru variație și pentru a te asigura că fiecare invitat va găsi ceva pe gustul lui pe masă, este indicat să pregătești mai multe tipuri de aperitive - de exemplu, dacă ai nouă invitați, trebuie să ai trei feluri de aperitive pe masă. Include, de asemenea, și un fel vegetarian printre acestea și creează porții mici, de o singură îmbucătură. Nu uita să pui pe masă scobitori și șervețele!

6. Învață cum să le faci cunoștință invitaților. Nu trebuie să te întinzi la vorbă, mai ales dacă ai mulți invitați care nu se cunosc, ci trebuie să termini cu prezentările cât mai repede, pentru ca socializarea să poată să înceapă. Atunci când faci faci cunoștință unui invitat cu un alt invitat, este recomandat să nu spui doar numele fiecăruia, ci să găsești și o informație relevantă despre fiecare, care să faciliteze comunicarea.

7. Asigură-te ca baia este impecabil de curată. O gazdă bună se asigură că totul este curat în baie, că aceasta miroase bine și, foarte important, că nu lipsește nimic din ceea ce ar putea avea nevoie invitații: hârtie igienică, săpun, prosoape pentru musafiri.

Nu este greu să fii o gazdă bună dacă ții cont de aceste reguli simple, care te vor face să fii admirată întocmai precum o ducesă veritabilă!

Descoperă și cele mai importante reguli de bune maniere la restaurant și atunci când saluți pe cineva!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta