Cum să găsești cele mai ieftine bilete de avion

Cum să găsești cele mai ieftine bilete de avion

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Toți am trecut prin asta cel puțin o dată în viață. Cu toții cunoaștem chinul și etapele obositoare, complicate și neclare pe care le implică simpla cumpărare a unui bilet de avion la un preț accesibil. Din fericire, există un set de sfaturi și trucuri utile care te ajută să îți achiziționezi cele mai ieftine bilete de avion. Fără ore întregi pierdute inutil, fără frustrare și nervi și la cel mai mic preț! Respectă sfaturile de mai jos și o să ieși mai ieftin ca oricând atunci când îți vei plănui următoarea călătorie.

Oameni care se imbarca in avion

1. Ține căutările pe internet secrete

Nu, nu ți se pare atunci când vezi că prețul unei călătorii anume și-a schimbat prețul după ce l-ai căutat de câteva ori în browserul tău. Pe baza cookie-urilor din browserul folosit, prețurile zborurilor cresc atunci când un anumit traseu este căutat în mod repetat, deoarece site-ul dorește să te sperie și să te forțeze cu rezervarea zborului, înainte ca prețurile să devină și mai mari. Caută întotdeauna zboruri în mod incognito sau privat pentru a vedea cele mai mici prețuri. Asta deoarece cookie-urile sunt resetate de fiecare dată când deschizi din nou o fereastră incognito. Deci, dacă dorești să începi de la zero fiecare căutare de zbor (astfel încât căutările tale anterioare să nu fie „memorate”, potențializând costurile), închide toate ferestrele incognito, deschide una nouă și apoi efectuează căutarea de zboruri.

2. Utilizează cele mai bune motoare de căutare de zboruri

Toate motoarele de căutare au mărit costurile de zbor ca parte a unei reduceri primite de la companiile aeriene. Ar fi înțelept să te familiarizezi cu site-urile care oferă cele mai bune prețuri.

Începând cu anul 2018, majoritatea companiilor aeriene low cost apar în motoarele de căutare recomandate. Dacă vrei să fii 100% sigur, poți face o căutare suplimentară pentru companiile aeriene cu buget regional.

Până la urmă, niciun motor de căutare nu este în mod constant perfect. Ca atare, poate fi necesar să încerci o combinație de motoare de căutare pentru a te asigura că obții ceea ce vrei. Până în momentul de față nu s-a descoperit un site care afișează zborul cel mai ieftin 100% din timp.

3. Găsește cea mai ieftină zi pentru zbor

Cu toate că pe internet vei găsi, în repetate rânduri, pe diferite site-uri, aceeași teorie care susține că ziua de marți este cea mai potrivită pentru a-ți rezerva zborul, pentru a obține cea mai ieftină cursă, nu există niciun calcul matematic care să o susțină complet. De cele mai multe ori este mai ieftin să pleci într-o zi de lucru, dar nu este întotdeauna cazul. Strategia cea mai bună? Obține o vizualizare rapidă a prețurilor pentru o lună întreagă pentru a vedea ce zile sunt cele mai ieftine pentru ruta ta exacta.

Intră pe site-ul dorit, selectează orașul plecării și pe acela al sosirii. Alege doar „drum dus”, chiar dacă vei călători dus-întors, pentru a identifica ziua cea mai ieftină de plecare. După ce primești răspunsul dorit, repetă aceiași pași și pentru drumul de întoarcere.

4. Zboară gratuit folosind puncte de fidelitate

Zborul cel mai ieftin pe care îl poți rezerva este, desigur, cel… gratuit! Cel mai simplu mod de a face acest lucru este folosind punctele oferite de companiile aeriene mari prin diferite programe de fidelizare dedicate celor care zboară frecvent. Dacă nu ai puncte, nu te îngrijora - înscrierea pentru o singură carte de credit recompensează călătoria și chiar și o achiziționare cu cheltuială minimă poate să îți facă rost de un bonus de puncte destul de consistent, cu care adesea poți să ai parte chiar și de un zbor gratuit!

Dacă zbori cel puțin de 3-4 ori pe an, te poți înscrie pentru un card de recompense al companiei aeriene pe care o folosești cel mai frecvent ca să câștigi puncte sau îți poți alege un card de recompense de călătorie general care îți permite să răscumperi puncte într-o varietate de companii aeriene. În funcție de termenii stabiliți de fiecare companie aeriană, cu cât le folosești mai frecvent serviciile, cu cât zbori mai mult, cu atât mai multe beneficii poți avea.

Calatori in aeroport

Sfaturi utile:

• Verifică unde este locația aeroportului (unele companii aeriene zboară spre aeroporturile din afara orașului).
• Asigură-te că ai rezervat și ai plătit exact cum ai dorit pentru bagaje. Respectă restricțiile privind greutatea, înălțimea și numărul de bagaje permise. Unele companii aeriene vor percepe o taxă dacă ai depășit limitele stabilite. Reține acest lucru: plătind fix pentru spațiul existent de bagaje/greutatea de care ai nevoie, liniile aeriene low-cost reușesc să își păstreze prețurile mai mici decât companiile aeriene tradiționale!
• Citește cu atenție și scoate-ți la imprimantă biletul/biletele. Există companii aeriene care te pun să plătești o taxă suplimentară dacă nu îți printezi biletul sau nu respecți greutatea și dimensiunile sale stricte. O avertizare asupra acestei taxe este indicată în mod clar, cu majuscule, în primul e-mail primit legat de confirmarea călătoriei tale.
Pe scurt, citește întotdeauna cap-coadă indicațiile fiecărui site în parte și urmează instrucțiunile și sfaturile existente acolo!

Amintește-ți, dacă dorești să îți rezervi cel mai ieftin zbor posibil, că este extrem de important să nu ai cerințe bătute în cuie (să te axezi cu încăpățânare pe o perioadă anume și pe o companie anume), ci să reușești să ți le adaptezi în funcție de varianta finală care ți se potrivește cel mai bine, din toate punctele de vedere, să îți faci temele sârguincios din timp, făcând cercetările necesare, și, extrem de important pentru costul final al călătoriei, să cunoști cerințele și restricțiile companiei ale cărei servicii alegi să le folosești.

Puncte-cheie:

• Când este cel mai ieftin să faci rezervarea? Cu 139 de zile înainte de ziua plecării. Când este cel mai scump să faci rezervarea? Cu o zi înainte de ziua plecării. Dacă îți achiziționezi biletele de avion cu 139 de zile înainte de ziua zborului, nu cu o zi înainte, reușești să le iei cu aproximativ 40% mai ieftin.
• Din cele 7 zile ale săptămânii, care este cea mai propice zi pentru a face o rezervare? Duminica. Care este cea mai scumpă zi? Cea de vineri.
• Dimineața, la prânz sau seara? Ei bine, în urma unor calcule atent făcute, s-a demonstrat faptul că este cel mai indicat să faci rezervările de bilete de avion seara. Dacă le faci după-amiaza, vei plăti cu 12% mai mult pe aceleași bilete.

Articolul urmator
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Nottingham
Cele mai frumoase locuri de vizitat în Nottingham
Cat mai dureaza pana iti gasesti jumatatea?
Incepe quiz
Cat mai dureaza pana iti gasesti jumatatea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.