Cum să găsești "colțul banilor" în casa ta, conform regulilor feng shui

Cum să găsești "colțul banilor" în casa ta, conform regulilor feng shui

Alida Enache

Abundența, bogăția și prosperitatea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le poate aduce feng shuiul în viața tuturor, dar și cele mai populare dorințe ale oamenilor atunci care hotărăsc să aplice aceste reguli în casele lor. Și tu poți afla cum poți activa colțul banilor la tine în locuință, folosindu-te de un instrument feng shui numit bagua.

Cele patru centre de interes din feng shui sunt: bogăția, fericirea, longevitatea și sănătatea. Majoritatea oamenilor care aplică, în general, regulile acestei practici își doresc mai mulți bani, dar și să își trăiască viața în prosperitate și abundență. Și fiecare dintre aceștia poate obține ceea ce vrea, dacă respectă cu strictețe principiile feng shui. Da, și tu te poți bucura de câștiguri considerabile și de o îmbunătățire vizibilă a calității vieții, dacă îți pregătești un colț al banilor chiar la tine în locuință. Tot ce trebuie să faci este să te folosești de instrumentul specific acestei practici, bagua.

Bagua este o hartă energetică, care cuprinde opt zone de viață în jurul unui centru. „Ba” înseamnă opt, iar „gua” - zonă, deci „bagua” se traduce prin opt zone în limba chineză. Aceste instrument folosit de toți practicanții de feng shui explică, mai exact, legătura energetică dintre locuința unei persoane și propria sa viață. Pe scurt, casa ta este o reflecție a existenței tale și tocmai de aceea trebuie să o mobilezi și decorezi cu mare grijă.

Fiecare dintre zonele din bagua corespunde unui anumit aspect al vieții, cum ar fi relațiile, cariera, cunoștințele și, da, chiar și prosperitatea ta financiară. Această zonă specială se numește "Xun" în chineză și este cunoscută și sub numele de colțul bogăției sau al banilor. Dacă respecți întocmai regulile de amenajare ale acestui colț, te vei bucura nu doar de abundență și bogăție, dar și de stimă de sine și dragoste față de propria persoană. Capacitatea ta de a primi prosperitatea în viața ta este determinată, de fapt, de modul în care te prețuiești pe tine însuți.

Înainte de a începe să practici feng shui, totuși, este foarte important să-ți dai seama și ceea ce îți dorești să obții prin această practică. De exemplu, poate că nu câștigi atât de mulți bani pe cât îți dorești pentru că nu ai cariera mult dorită sau nu ai în viața ta persoane care să te ajute să-ți îndeplinești obiectivele. În aceste cazuri, nu va trebui să lucrezi direct pe zona de bogăție, ci ar fi mult mai util să-ți îmbunătățești zona carierei și a cunoștințelor. Haide să vedem cum poți face asta!

Imagine cu un colț al casei amenajat după principiile feng shui

Cum să-ți găsești colțul banilor

Pentru a găsi zona de bogăție din casa ta, tot ce trebuie să faci este să te duci la ușa principală de intrare și să localizezi colțul din stânga. Pe acolo nu intră doar oamenii, ci și energia în locuința ta. Tocmai de aceea, spațiu respectiv trebuie să fie curat, aerisit, fără plante neîngrijite sau încălțăminte rătăcită.

De asemenea, poți simplifica lucrurile, alegând ca și cameră a bogăției dormitorul tău sau biroul. În acest caz, în timp ce stai la ușa de intrate în încăpere, privește partea din extrema stângă pentru a descoperi colțul banilor.

Odată ce ai localizat zona de bogăție, trebuie să observi ce se întâmplă, mai exact acolo. Este zona respectivă goală? Îngrămădită? Organizată? Gândește-te la ce ar putea reprezenta acel loc din casă, în mod metaforic, pentru tine.

Poate că această zonă a casei tale adună praf și nu a fost atinsă de luni de zile. Asta ar putea însemna că îți lipsește dorința de a avea grijă de finanțele tale sau de a te îngriji și aprecia exact așa cum meriți.

Cum să-ți decorezi colțul banilor

Pentru a te putea bucura de abundență și prosperitate, este absolut necesar să îți cureți colțul banilor din casă sau din cameră și să îl pregătești după principiile feng shui. Așadar, poți începe prin a repara tot ceea ce este stricat. Obiectele ciobite, defecte sau care se destramă nu induc sentimentul de bogăție, așa că va trebui să renunți la ele sau să le repari. Aceste mici schimbări au, de fapt, o putere incredibilă asupra felului în care funcționează viața ta mai departe.

Culoarea abundenței este movul sau violetul, așa că te va ajuta, de asemenea, să decorezi colțul banilor cu obiecte de această culoare. Poți opta pentru o pernă, un ghiveci sau orice alt lucru care îți place.

Mai mult de atât, verdele și albastrul atrag energia avuției, așa că te-ai putea gândi chiar să-ți vopsești un perete cu una dintre aceste două culori. Aceste nuanțe sprijină vindecarea și creșterea ta energetică.

Plantele își au și ele locul în colțul banilor, așa că este necesar să alegi cel puțin una pe care să o așezi acolo. Trebuie să fie o plantă verde, sănătoasă, care va aduce cu ea, treptat, o creștere a finanțelor și a stimei de sine. Pilea peperomioides, cunoscută și sub numele de copacul banilor, este folosită deseori pentru a decora acestă zonă din casă, dar poți opta pentru oricare alta, în funcție de preferințe.

Apa este, de asemenea, un element important care trebuie să se regăsească în colțul abundenței din casa ta. Poți opta pentru o fântână mică, atât timp cât apa din ea rămâne curată. Apa murdară și stagnantă nu va îmbunătăți feng shui-ul casei tale, ba dimpotrivă. În schimb, dacă nu poți încadra un obiect cu apă în acea zonă a casei tale, poți folosi, de exemplu, un tablou cu ramă neagră în care să fie o pictură cu un ocean.

Și nu în ultimul rând, ametistul nu trebuie să lipsească din colțul banilor. Cristalele nu sunt doar frumoase, ci poară și o energie puternică care ți-ar putea îmbunătăți semnificativ viața.

Acum că ai aflat cât de ușor poți amenaja un colț al banilor în casa ta, ai de gând să respecți aceste principii feng shui?

Citește și: Semnificatia culorilor in feng shui

Surse foto: iStock

Surse articol: Thespruce, Magicbricks, Homesandgardens

Articolul urmator
Ce să îi ceri lui Dumnezeu în fiecare dimineață, conform părintelui Vasile Ioana
Ce să îi ceri lui Dumnezeu în fiecare dimineață, conform părintelui Vasile Ioana
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.