Cum să păcăleşti karma

Cum să păcăleşti karma

Redactor Divahair.ro

O karma pozitivă este esenţială pentru a te simţi fericită şi împlinită cu tine însăţi, însă provocările vieţii moderne pot transforma acest ideal într-un lucru dificil de obţinut. Relaţia cauză-efect stă la baza conceptului de „karma”, iar aici intervine obstacolul pe care cei mai mulţi dintre noi nu reuşesc să îl depăşească: o karma pozitivă nu poate fi dobândită, ci doar vindecată.

Îţi spunem care sunt cele mai importante 5 lucruri pe care le poţi face pentru a-ţi îmbunătăţi karma şi a readuce echilibrul în viaţa ta!

Practică mindfulness

Mindfulness este o atitudine esenţială pentru un stil de viaţă holistic, în care devii conştientă că trupul, mintea şi spiritul nu funcţionează niciodată independent unul de celălalt. Mai mult decât o stare meditativă, atenţia conştientă (mindfulness) este un stil de viaţă care presupune să fii concentrat întru totul pe momentul prezent, astfel încât să îţi poţi observa gândurile fără să emiţi judecăţi, critici sau să te laşi pradă ruminaţiilor. Aparenta stare de detaşare, în timp ce eşti conştientă de fiecare senzaţie pe care o experimentezi, este primul pas pe care trebuie să-l faci în vederea dobândirii unei karme mai bune. Exerciţiile de mindfulness te vor ajuta să devii conştientă de ceea ce simţi, astfel încât să poţi identifica sentimentele dăunătoare înainte ca acestea să înceapă să te afecteze şi să îţi provoace stări negative.

Meditează

Chiar dacă nimeni nu vorbeşte despre acest lucru, majoritatea dintre noi auzim voci – nu cele care ar necesita un control psihiatric, ci murmurul constant al gândurilor şi impresiilor zilnice. Mai este de mirare că majoritatea oamenilor se simt sleiţi de energie la sfârşitul zilei? Odată ce ai reuşit să preiei controlul asupra atenţiei şi gândurilor tale prin mindfulness, poţi duce procesul mai departe, astfel încât să profiţi de beneficiile tehnicilor de meditaţie pentru trup, suflet şi minte. Trebuie să ştii că meditaţia nu este rezervată doar călugărilor budhişti sau marilor învăţaţi, ci este accesibilă oricui! Începe cu tehnicile de meditaţie pentru începători şi recapătă-ţi echilibrul interior – una dintre condiţiile esenţiale pentru o karma mai bună.

Ajută-i pe alţii

Prietenii, familia, colegii sau chiar pisicile fără stăpân din curtea biroului, toţi îţi pot da oportunitatea de a oferi o dovadă de bunătate care să îţi aducă nişte puncte suplimentare de karma. Bunătatea nu are întotdeauna o formă materială sau un scop practic, ci se poate manifesta şi într-o dovadă de empatie, precum un gest sau o replică spusă la momentul oportun.

Fii onestă

Autenticitatea este una dintre valorile unanim apreciate, însă realitatea îţi demonstrează că, uneori, este mai înţelept să „editezi” adevărul. Nu te blamăm dacă preferi să îndulceşti puţin adevărul pentru a proteja sentimentele cuiva, însă te încurajăm să fii întotdeauna sinceră cu tine însăţi. Karma se îmbunătăţeşte odată ce începi să-ţi trăieşti viaţa după propriul sistem de valori şi să conştientizezi care sunt cele cu care te identifici  şi care sunt rigorile sociale pe care ţi le-ai însuşit fără să le chestionezi. Nu este doar sfatul lui Nietzsche pentru femeia modernă, ci şi un lucru esenţial pentru echilibrul tău interior şi o karma mai bună!

Găseşte-ţi scopul în viaţă

Este una dintre aspiraţiile măreţe, dar ideea de a avea un scop sau o misiune în viaţă, nu doar un job sau hobby, îţi poate îmbunătăţi semnificativ viaţa. Dacă procesul de găsire a unui scop ţi se pare vag şi intimidant, începe prin a-ţi pune această întrebare: dintre toate problemele cu care umanitatea se confruntă, care sunt cele care mă interesează cu adevărat? Odată ce ai găsit domeniul care îţi aduce un sentiment de împlinire în afara recompenselor materiale, gândeşte-te la abilităţile tale şi la modul în care TU poţi contribui. Acest pas poate necesita multă introspecţie şi experimentare, însă sentimentul că munca pe care o depui are un impact semnificativ în viaţa altor persoane este unul dintre lucrurile esenţiale pentru o karma pozitivă!

Dacă îţi doreşti să integrezi mai multe principii holistice în viaţa ta, descoperă care este rolul chakrelor şi cum îţi influenţează viaţa!

Articolul urmator
Avertismentul părintelui Calistrat! "În clipa în care am blestemat, blestemul se întoarce peste noi"
Avertismentul părintelui Calistrat! "În clipa în care am blestemat, blestemul se întoarce peste noi"
Cât de bună este karma ta?
Incepe quiz
Cât de bună este karma ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.