Cum să te întâlnești cu oamenii dragi în siguranță, în timpul pandemiei

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Cel mai bun mod de a nu te îmbolnăvi pe tine sau pe ceilalți este să rămâi acasă. Încearcă să vorbești cu prietenii tăi online sau la telefon. Dar să îi vezi pe cei dragi poate fi important pentru bunăstarea ta mentală, așadar dacă decideți totuși să vă întâlniți cu alții, există modalități prin care o puteți face în siguranță și respectând regulile, în vreme de pandemie.

Află, în galeria foto, ce trebuie să faci atunci când te întâlnești cu cei dragi, pentru a respecta normele privind împiedicarea răspândirii virusului Covid-19.

Nu împărți mâncarea sau tacâmurile

Nu împărți mâncarea sau tacâmurile

Riscul în această situație constă în atingerea farfuriei sau băuturii prietenului tău și apoi atingerea feței. Este posibil să nu existe un risc major în partajarea gustărilor, dar este crucial să îți menții mâinile cât mai curate, pe cât posibil. Așadar, evită să împarți mâncarea sau băutura cu cei dragi, atunci când vă întâlniți.

Întâlniți-vă afară, pe cât e posibil

Întâlniți-vă afară, pe cât e posibil

Pentru început, este important să înțelegem că acum nu este momentul pentru petreceri în restaurant noaptea târziu. Așadar, în timp ce oamenii de știință și experții medicali din întreaga lume continuă să lucreze cu o viteză vertiginoasă pentru a crea un vaccin pentru noul coronavirus, ne revine sarcina de a controla răspândirea acestuia. Deci, dacă intenționezi să te întâlnești cu prietenii, alege un loc în aer liber, deoarece vântul poate ajuta particulele virale să se disperseze mai repede. 

Socializează online

Socializează online

Înainte de a te pregăti să îți vizitezi prietenii în timpul pandemiei, este important să îți amintești că există un risc. Da, în absența unui vaccin eficient și sigur pentru Covid-19, care încă pare să fie la cel puțin șase luni distanță, interacțiunile față în față cu prietenii și membrii familiei vor trebui limitate. O bună opțiune este să vorbești cu cei dragi prin intermediul platformelor video și audio online. Vă puteți vedea și discuta, fără nici un fel de contact fizic.

Salutul cu piciorul

Salutul cu piciorul

O altă modalitate interesantă și amuzantă, totodată, este să vă salutați prin atingerea piciorului. Puteți chiar să inventați coregrafii cu prietenii, pentru un "bun-venit" cât mai simpatic și drăgăstos. Atât cât se poate, în vreme de pandemie.

Surse foto: IStock

Articolul urmator Temperatura la care oamenii mor instant, oricât de sănătoși ar fi

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.