Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Cum stai cu sănătatea dacă te-ai născut primăvara

Vineri, 10.03.2017
de Violeta Ieremie

A avea un copil este o minune, fiind o experienţă din care ai de învăţat atât tu, cât şi copilul. Cu toate acestea, sunt anumiţi factori de care trebuie să ţii cont atunci când acesta se naşte, pentru că această călătorie este un mister şi-ţi vei petrece toată viaţa descifrându-l.

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce copilul tău este mai bolnăvicios sau mai timid, află că aceste aspecte depind foarte mult şi de anotimpul în care s-a născut, fiecare sezon influenţând starea de spirit sau sănătatea celui mic.

copil nascut primavara

Mary Regina Boland, cercetătoare la Universitatea New York City, afirmă că cei născuţi primăvara au şanse mai mici de a avea sindromul ADHD (tulburare hiperkinetică cu deficit de atenție) şi astm.

Iată câteva trăsături ale copiilor născuți primăvara și influența pe care o poate avea acest anotimp asupra stării lor de sănăate!

Copiii care îşi serbează ziua primăvara sunt mai optimişti

Sunt studii care arată că aceştia au în comun un temperament hipertimic (adică extrem de pozitiv) în raport cu viaţa şi se pot manisfesta într-un mod expansiv, căldura care revine primăvara și natura care se trezeşte la viaţă influenţând comportamentul celui mic. Acești factori au un impact benefic și asupra sănătăţii lor: tensiunea arterială este în limitele normale, inima este protejată și șansele de recuperare în urma intervențiilor chirugicale sunt mai mari.

Au un risc mai mic de a face astm

Aerul proaspăt de primăvară și temperaturile blânde îi țin la distanță de diverse alergii pe copiii născuți în acest anotimp. Pe de altă parte, cei născuţi vara sau toamna sunt mai expuși riscului de a face astm, din cauza prafului și umidității ridicate. 

copil se bucura

Primele două luni de viață ale copilului sunt foarte importante pentru sănătatea lui. Dacă este născut primăvara, copilul are parte de timp prețios pentru a-și dezvolta un sistem imunitar puternic, care îl va proteja de acțiunea factorilor de mediu nocivi.

Pot fi lideri

În urma studiilor realizate la Universitatea British Columbia pe 375 de directori din corporaţiile mari, cercetătorii au constatat că primăvara este perioada când se nasc cei mai mulţi lideri. Dintre participanții la studiu, s-a constatat că 12.53% sunt născuți în luna martie și 10.67% în aprilie. În lunile iunie și iulie erau născuți doar 6.3%, respectiv 5.87% dintre participanți.

Se culcă târziu

Un aspect interesant, bine de ştiut, este şi următorul fapt: potrivit unui studiu realizat în 2009 și publicat în revista Sleep, copiii născuţi primăvara au tendința înnăscută de a adormi mai târziu, deoarece sunt mai energici și activi seara decât în cursul zilei.

Iată, așadar, care sunt principalele trăsături ale copiilor născuți primăvara și modul în care acest anotimp le influențează starea de sănătate!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoide de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!