Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Cum te poate ajuta Sfânta Rita să-ți îndeplinești dorințele

Alexa Galgau

Deși este o sfântă catolică, mulți creștini se roagă la Sfânta Rita, despre care se spune ca ar îndeplini chiar și dorințele imposibile. Ea a fost un personaj important al catolicismului, care a trăit în secolul al XIV-lea și a fost canonizată câteva sute de ani mai târziu, în secolul XX.

Citește mai multe despre Sfânta Rita și descoperă o rugăciune care te poate ajuta să îți împlinești dorințele!

Cine a fost Rita de Cascia?

Cascia este o așezare mică din regiunea Perugia, din Italia, unde s-a născut și a trăit  în secolul al XIV-lea una dintre cele mai importante sfinte ale catolicismului: Sfânta Rita. A fost încă de mic copil credincioasă și, chiar dacă a vrut să își dedice viața bisericii și să se călugărească, a acceptat să se mărite cu un tânăr, pentru a le face părinților pe plac.

Tânărul era cunoscut pentru asprimea și violența sa, având mulți dușmani periculoși. Deși bunătatea Ritei i-a schimbat inima, el a fost omorât de cei care îi purtau pică. Îndurerată, Rita, care acum avea doi copii mari, i-a convins pe aceștia să nu se răzbune și și-a găsit refugiul în rugăciune.

Se spune că, într-o seară, când se ruga la cei trei sfinți protectori ai săi, Sfântul Ioan Botezătorul, Sfântul Augustin și Sfântul Niculai de Tolentino, cei trei au apărut în fața ei și au dus-o în mănăstirea unde încercase  înainte să se călugărească, dar nu fusese primită. Fiind adusă de acești sfinți, ea a fost acceptată într-un final și și-a dedicat viața rugăciunii și purificării sufletului. Nu a durat mult și a fost răsplătită pentru devotamentul ei, iar Iisus Hristos a înfipt în fruntea ei un spin din coroana pe care o purta, provocându-i o rană dureroasă care nu s-a vindecat nici în următorii 14 ani, când Sfânta a murit.

Sfânta Rita este cunoscută ca făcătoare de minuni, fiind consemnate o mulțime de miracole pe care le-a înfăptuit de-a lungul vieții sale. În mod straniu, deși a trăit o viață care a inspirat mulți creștini și o sumedenie de oameni s-au rugat la ea încă din secolul al XIV-lea, ea a fost canonizată oficial abia în secolul XX.

Sfânta Rita este mijlocitoarea cazurilor disperate și se spune că rugându-te la ea poți să îți rezolvi chiar și cele mai dificile probleme, îndeplinindu-ți dorințele cele mai aprinse.

Rugăciune către Sfânta Rita

Această rugăciune trebuie spusă în fiecare zi, timp de 9 sau 15 zile consecutiv, ori în fiecare joi. După ce o spui, trebuie să rostești de trei ori Tatăl Nostru, Bucură-te Marie și Slavă Tatălui.

„Sub povara durerilor şi a încercărilor, alerg la tine, o Sfântă Rita, care eşti numită Sfânta imposibilului, la tine vin cu mare încredere ca să mă ajuţi în necazul de faţă (se spune necazul). Te rog, eliberează-mi inima de focul încercărilor, căci pretutindeni e înconjurată de strâmtoare. Ia-mă sub ocrotirea dragostei tale şi opreşte izvorul lacrimilor mele, căci toată oboseala mea a fost zadarnică. Pentru a-mi câştiga numai o rază de mângâiere, mă încredinţez ţie (se spune necazul).

O, tu Sfântă Rita, care eşti avocata cazurilor disperate şi grave, nu este posibil ca numai eu să nu fiu ascultat(ă) şi să nu găsesc la tine mângâiere şi ajutor. Tu îi ajuţi pe toţi cei care aleargă cu încredere la tine. Ascultă-mă şi pe mine şi împlineşte-mi cererea, atât de miraculos cum numai tu ştii să o faci. Învredniceşte-mă şi pe mine a-ţi cânta imnul tău de laudă, de mulţumire şi de recunoştinţă.

O, Sfântă Rita, ştiu că păcatele mele sunt piedica împlinirii cererii mele, de aceea te rog, o Sfântă Rita, cere de la Atotputernicul Dumnezeu harul unei sfinte spovedanii, cu o părere de rău perfectă şi o hotărâre sinceră de îndreptare. Ajută-mă să obţin de la Iisus, iertarea păcatelor mele şi aşa, prin mijlocirea ta, o Sfânta Rita, împlinirea cererii mele. Drept recunoştinţă, voi răspândi evlavia faţă de tine tuturor sufletelor disperate şi necăjite. În tine îmi pun toată încrederea mea, Sfântă Rita, roagă-te pentru mine acum şi pururi şi-n vecii vecilor.

Amin."

Roagă-te la Sfânta Rita când ți-e greu sau îți dorești ceva cu ardoare și viața ta se va schimba în bine! 

Iată și câteva rugăciuni puternice pe care să le spui când ai probleme!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!