Cum te porti în cuplu: ca un bărbat sau ca o femeie?

Cum te porti în cuplu: ca un bărbat sau ca o femeie?

Redactor Andreea Baluteanu

Deși societatea actuală este din fericire tot mai preocupată de a șterge diferențele dintre genuri și a marșa pentru egalitatea dintre sexe, mulți specialiști sunt de părere că deosebirile dintre femei și bărbați sunt înscrise în codul nostru genetic. Cu alte cuvinte, creierul, emoțiile, comportamentul ne sunt influențate nu doar de modul în care am fost crescute, de societatea în care trăim sau de anturaj, dar și de genul nostru.

Pornind de la ultimele descoperiri ale oamenilor de știință, am conceput pentru tine un test care îți arată dacă te comporți ca un bărbat sau ca o femeie în relație! Răspunde la întrebările de mai jos și vei afla!

Testul care îți spune dacă ești femeia sau bărbatul în relație

Mai jos, vei regăsi un set de întrebări care te vor ajuta să îți dai seama dacă ești „cocoșul sau găina” în relație!

  1. Privește ochii de mai jos. Ce sentimente ți se pare că exprimă?
    ochi a

Figura 1: a. fericire, b. surpriză, c.teamă

Figura 2: a. îngrijorare, b. furie, c. îndoială

  1. Cine schimbă becurile în casa voastră? Cine instalează programe tehnice complicate pe laptop și smartphone? Vreunul dintre voi lucrează în IT sau într-o funcție care presupune contactul cu publicul?
  2. Prinde-ți mâinile una peste alta, cu degetele intercalate. Uită-te acum la degetul mare: cel de la mâna stângă sau cel de la mâna dreaptă este deasupra? Desprinde mâinile și analizează-ți apoi degetele inelar și arătător! Sunt egale sau inelarul este ușor mai lung?
  3. De data aceasta te supunem unei provocări! Umple chiuveta cu apă cu gheață și scufundă-ți atât tu, cât și iubitul tău mâinile în ea. Care dintre voi rezistă mai mult? (atenție, nu petreceți mai mult de 5-10 minute și decideți de comun acord să vă retrageți când simțiți că nu mai puteți îndura durerea).

Rezultatele testului:

  • Ai răspuns la prima întrebare astfel: Figura 1: a sau c, Figura 2.b sau c, ești cea care schimbă becurile în casă, care se ocupă de calculatoare și care lucrează în IT, ai pus degetul stâng deasupra celui drept și ai inelarul mai lung decât arătătorul, iubitul tău te-a învins la proba cu apa – Ești bărbatul din relația voastră.
  • Ai răspuns la prima întrebare astfel: Figura 1: b, Figura 2: a, nici nu te apropii de chestiile prea tehnice din casă și îți place să lucrezi cu oamenii, ai pus degetul drept deasupra și ai arătătorul și inelarul de lungime egale, ai reușit să reziști cel mai mult în apa înghețată – Ești femeia din relație.

Explicații

 cuplu

Noi suntem convinse că era nevoie de ele! Așa cum te așteptai la prima întrebare, femeile sunt mai bune cititoare de emoții, datorită atenției pe care o acordă oamenilor. Dacă ai reușit să identifici corect sentimentele reflectate de privirea modelelor, ai un creier feminin.

Dacă femeile sunt ființe empatice, bărbații sunt, conform psihologilor, „sistemizatori”, ceea ce înseamnă că sunt pricepuți la sisteme, adoră să analizeze și sunt foarte buni la capitolele tehnice (explicația pentru care pot vorbi ore întregi despre capacitățile unei mașini pe care nici măcar nu au văzut-o vreodată în viața lor). Prin urmare, dacă te pricepi mai bine decât iubitul tău să instalezi antiviruși (sau la fel de bine ca el) și lucrezi în IT, sunt șanse mari să ai un creier masculin.

Mai departe, oamenii de știință sunt de părere că genul creierului nostru nu are legătură neapărat cu sexualitatea, dar poate fi determinat de natura hormonilor la care fătul a fost expus în uter. Cu alte cuvinte, nivelurile înalte de testosteron te pot determina să gândești ca un bărbat, deși ești cât se poate de femeie. Poți observa aceste nuanțe uitându-te la degetele tale.

Din nou, știința ne demonstrează că femeile sunt mai rezistente la durere. Suntem programate genetic să suportăm neplăcerea, ca o reacție a organismului care va trebui să se confrunte cu nașterea sau cu menstruația. Desigur, aici va trebui să te asiguri că iubitul tău nu trișează și face tot posibilul pentru a rezista ca să te impresioneze.

Suntem extrem de curioase! Tu ce rezultate ai primit la testul care îți spune dacă te comporți ca o femeie sau ca un bărbat în cuplu?

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Un bărbat a aflat că soția lui îl înșală de pe Google Maps 
Un bărbat a aflat că soția lui îl înșală de pe Google Maps 
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie
Incepe quiz
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.