Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

De ce este atât de greu să uiți pe cineva cu care nu ai avut oficial o relație

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Să treci peste o despărțire este un lucru foarte greu: ai nevoie de timp ca să te vindeci de rănile pe care ți le-a provocat persoana iubită, să accepți că nu mai face parte din viața ta și să te obișnuiești cu faptul că ai pierdut o mulțime de lucruri care vă legau.

Dar cum se face că te simți aproape la fel de rău atunci când pleacă de lângă tine cineva cu care nici măcar nu ai avut o relație oficială? Cel puțin, atunci când ieși dintr-o relație, rămân „urmele” iubirii voastre. Dar dacă nu s-a închegat nicio relație și tu ai avut doar o pasiune pentru un bărbat, vei rămâne mereu obsedată de ideea că ar fi putut să se nască ceva între voi, dacă ai fi procedat altfel. Iată care este explicația acestei suferințe!

femeie visand

Te gândești mereu la ce ar fi putut să fie

Este greu să treci peste o relație imaginară, uneori aproape la fel de dificil ca atunci când suporți o despărțire reală. Ai sentimentul că ceva rămâne neterminat, că nu s-a făcut o încheiere și că nu te poți vindeca în niciun fel. Însă trebuie să-ți pui întrebarea: ce încheiere s-ar putea face, dacă relația nici măcar nu a început? Este necesar să te detașezi de proiecțiile tale mentale și să realizezi că nu poți lupta cu o fantasmă.

Consideri că nu ai făcut destul

Va rămâne mereu în mintea ta dubiul că ai fi putut acționa în altă manieră și lucrurile ar fi luat o întorsătură pozitivă. Vei ajunge să crezi despre tine că ai greșit cu ceva, că nu ești suficient de bună, că ai pierdut ocazia vieții tale. Încrederea ta în propria persoană va fi afectată, vei avea un sentiment de eșec, deși totul s-a consumat doar în mintea ta.

Te simți abandonată înainte de a fi apucat să-ți mărturisești sentimentele

Chiar dacă nu a fost nimic între tine și bărbatul pentru care ai făcut o pasiune, sentimentul de abandon este prezent. Cu toate acestea, nu-ți poți trăi tristețea și nici nu poți prelucra interior pierderea, pentru că nu a existat o relație oficială. În ochii celorlalți, trăirile tale par ciudate și disproporționate, de vreme ce nu te-au perceput niciodată în acea legătură. De aceea, emoțiile tale par ilicite, trăite pe jumătate, neînțelese și neacceptate nici măcar în ochii tăi.

Ceva ce nu s-a consumat niciodată va persista mereu în sufletul tău

Doar pentru că o relație nu a fost „oficială”, nu înseamnă că despărțirea de cel în care am investit sentimente nu doare. Așa cum în vise trăiești emoțiile la intensități maxime, tot astfel o relație mult-dorită poate produce cele mai profunde trăiri, chiar dacă s-a petrecut doar în mintea ta. În plus, o relație neconsumată lasă în urmă un dor greu de stins și o nevoie perpetuă de împlinire.

Cum poți să-l uiți pe bărbatul cu care nu ai avut o relație

Ca să poți trece mai departe, trebuie să-l cauți pe cel de care ești interesată și să-l întrebi dacă vrea să fie cu tine. Nu trebuie să rămână niciun dubiu în mintea ta că l-ai lăsat să plece tocmai pe alesul inimii tale. Dacă el se va arăta dornic să intre în relație, atunci vei putea trece de la simplele închipuiri de dragoste la o iubire reală. Dacă nu este interesat de tine, cel puțin știi că nu ai pierdut șansa unei relații din vina ta și nu mai visezi la ce ar fi putut să fie între voi.

O altă manieră de a diminua sentimentul de neîmplinire este de a trimite o scrisoare către partenerul imaginar, în care să îți descarci toate emoțiile, astfel încât ele să nu rămână ca o otravă în suflet. O poți expedia simbolic, ceea ce echivalează cu un act real de despărțire.

femeie trista

Nu în ultimul rând, adu-ți aminte că ești o persoană cu nevoi reale, care nu pot fi împlinite doar în lumea imaginară. Meriți un bărbat în carne și oase care să te iubească și să te facă fericită, care să te protejeze și să-ți dăruiască tot ce-ți dorești.

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (20)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!