Adevarata Stare de Bine

De ce nu este bine să scrii „amin” pe Facebook

Luni, 06.03.2017
de Mihaela Onofrei

Vedem des postări în care ni se cere să ajutăm cu un like: un like = o rugăciune sau un share = 1 euro donat. Cu toții devenim sensibili atunci când vine vorba de sprijinirea unor persoane aflate în impas sau a unor animale bolnave. Dacă un gest atât de mărunt poate să facă o diferență, suntem mai mult decât bucuroși să contribuim la bunăstarea acestora.

Totuși te-ai gândit vreodată cum funcționează „donația” ta? Cum se poate transforma o apreciere într-o donație? Există o persoană care oferă din propria avere în funcție de numărul de like-uri și share-uri pe care postarea respectivă le strânge? Cu siguranță, există oameni milostivi cărora le place să îi ajute pe cei aflați în impas.

Iată motivul pentru care nu trebuie să scrii „amin” pe Facebook!

fete in fata calculatorului

Persoanele care vor să îi ajute pe cei necăjiți nu au nevoie de o postare cu sute de mii de like-uri ca să acționeze. Acestor oameni nu le place să iasă în față și să fie cunoscuți pentru faptele lor bune. Mulțumirea sufletească nu are nevoie de recunoștință și de faimă.

Nicio viață nu va fi salvată cu un like și nicio boală nu va fi vindecată dacă distribui o postare. Deși intenția ta este bună și este de apreciat, tu nu faci nimic altceva decât să ajuți la îmbogățirea unor oameni meschini care profită de pe urma acestor tipuri de postări.

În spatele imaginilor care te îndeamnă să scrii „amin” există niște interese la care sigur nu te-ai gândit până acum. Aceste postări sunt făcute în așa fel încât cât mai mulți oameni să intre în acest joc de exploatare a aprecierilor, a distribuirilor și a comentariilor. Prin aceste postări, pagina respectivă câștigă cât mai mulți urmăritori. Creatorii paginii răspândesc publicitate negativă și chiar viruși prin postărilor lor. De asemenea, aceștia îți pot folosi datele profilului (locul în care trăiești, data nașterii, e-mailul) pentru a-ți hackui contul.

barbat malefic

Așadar, atunci când distribui aceste postări, faci mai mult rău decât bine. Ajuți la creșterea popularității oamenilor răi, iar acest lucru le aduce foarte mulți bani. Persoanele ale căror imagini sunt folosite pentru like-uri continuă să trăiască în aceeași sărăcie și cu aceleași boli și necazuri.

Data viitoare când mai vezi astfel de postări, gândește-te că în spatele unui calculator se află o persoană fără inimă care așteaptă cu nerăbdare să facă mulți bani de pe urma acestor oameni sau animale aflate în suferință.

Nu o lăsa să profite de bunătatea ta! Nu o lăsa să te manipuleze!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!