Descoperire românească utilizată de inginerii Dyson: s-a lansat accesoriul inovator pentru Supersonic, bazat pe Efectul Coandă

Descoperire românească utilizată de inginerii Dyson: s-a lansat accesoriul inovator pentru Supersonic, bazat pe Efectul Coandă

Redactor Divahair.ro

Dyson a lansat astăzi în România un accesoriu inovator pentru uscătorul de păr Supersonic care valorifică tehnologia românească. Noul accesoriu ”Flyaway” este inspirat de stiliștii profesioniști și folosește Efectul Coandă pentru a ascunde firele rebele, fără căldură extremă, oferind soluția unui păr cu aspect neted și strălucitor.
Efectul Coandă sau devierea jeturilor de fluid în apropierea suprafețelor curbe poartă numele academicianului, savantului, fizicianului și inventatorului român Henri Coandă, cel care l-a observat în 1910, în timpul unui zbor de testare.

Această descoperire a fost integrată de inginerii Dyson în configurarea dispozitivului ”Flyaway”, ce completează gama de accesorii disponibile pentru uscătorul de păr Dyson Supersonic.

femeie care foloseste un uscator de par

Inginerii noștri sunt motivați să regândească aspectele convenționale, iar obsesia noastră pentru fluxul de aer ne-a determinat să ducem mai departe potențialul tehnologiei Coandă, după ce am observat cum stiliștii folosesc o tehnică bazată pe „perie și uscător” pentru a netezi firele rebele. În mod tradițional, această tehnică presupune că stilistul folosește o perie rotundă pentru a secționa și gestiona părul în timpul stilizării, în timp ce direcționează fluxul de aer de la uscător pentru a integra firele rebele în coafură și a le ascunde. Ne-am propus să găsim o soluție inovatoare pentru mecanizarea acestei metode pentru aranjarea zilnică a părului. Noul accesoriu ”Flyaway” de la Dyson valorifică fenomenul Coandă pentru a netezi firele rebele și a le face cât mai puțin vizibile, fără a expune părul la deteriorare din cauza căldurii extreme”, explică Emma Sheldon, Dyson Hair Care Category Director.

Inginerii Dyson au strâns peste 1,14 miliarde de date individuale despre stilizarea profesională, obținute în urma a peste 10.000 de ore de teste realizate de peste 420 de stiliști profesioniști, din 80 de saloane din întreaga lume. Stiliștii au fost observați în timp ce foloseau o perie rotundă și un uscător de păr pentru a netezi firele de păr rebele, perioadă în care s-a constatat că cei care caută același finisaj elegant standard de salon au apelat la soluții bazate pe căldură ridicată după coafare, cum ar fi dispozitivele de coafat de îndreptat cu plăcuțe fixe. Această metodă finală expune părul la căldură suplimentară inutilă, crescând riscul de deteriorare care de altfel poate fi prevenit – părul deteriorat este mai slab și mai predispus la rupere, favorizând astfel prevalența firelor rebele.

Experții au testat o serie de unghiuri înainte de a ajunge la curba optimă semicirculară care conferă accesoriului ”Flyaway” forma sa distinctă. Primele prototipuri au o buclă circulară închisă, dar prin intermediul unor teste suplimentare ulterioare, inginerii au identificat partea de jos a cercului ca fiind redundantă. Filosofia de inginerie cu costuri reduse a Dyson a stimulat încercări suplimentare pentru a elimina surplusul de material, fără a afecta performanța.

Compania Dyson a devenit celebră de-a lungul timpului nu doar pentru tehnologia de vârf integrată în produsele sale, ci și pentru schimbarea formelor convenționale ale produselor, iar noul accesoriu ”Flyaway” al uscătorului de păr Supersonic nu face excepție.

Cel mai rapid uscător, conceput pentru diferite tipuri de păr

Dyson Supersonic este cel mai rapid uscător de păr, alimentat de motorul digital, mic și puternic Dyson V9, care are o rotație de până la 110.000 rpm – de până la 6 ori mai rapid decât alte motoare pentru uscătoare de păr.
Dimensiunea motorului digital a permis inginerilor să-l repoziționeze pe mânerul uscătorului, pentru un echilibru optim atunci când este ținut în mână. Controlul inteligent al căldurii măsoară temperatura aerului de peste 40 de ori pe secundă și reglează căldura. Acest lucru previne deteriorarea extremă cauzată de căldură, protejând aspectul strălucitor al părului. Tehnologia Air Multiplier amplifică aerul de trei ori pentru a produce un jet de aer controlat, de înaltă presiune și viteză mare, pentru uscare rapidă și coafare cu precizie.

După ce a testat riguros numeroase tipuri de păr în laboratoarele sale, compania a conceput diferite accesorii pentru uscătorul de păr, potrivite pentru fiecare dintre tipurile analizate. Accesoriile proiectate de compania Dyson includ duza de netezire, concentratorul pentru aranjarea părului, difuzorul, accesoriul pieptene cu dinți largi și atașamentul ”Gentle Air”.

Uscătorul de păr Supersonic este disponibil pe piața românească de la finalul anului 2019, alături de restul produselor Dyson, de la cele de îngrijire personală până la aspiratoare și dispozitive de purificare a aerului.

DESPRE DYSON

După ce a început totul într-o magazie lângă Bath, Marea Britanie, Dyson a crescut constant de la înființarea sa în 1993. Astăzi, Dyson este o companie globală de tehnologie cu componente de inginerie, cercetare, dezvoltare și operațiuni de testare în Marea Britanie, Malaezia, Singapore și Filipine. Dyson are 10.551 de brevete și brevete în proces de așteptare la nivel global. Dyson angajează direct peste 14.000 de oameni la nivel global, inclusiv 6.000 de ingineri și oameni de știință. Bazându-se pe rețeaua sa globală de cercetare și dezvoltare, Dyson realizează planuri ambițioase de a dezvolta noi tehnologii împreună cu echipe la nivel global, axate pe celule de baterii în stare solidă, motoare electrice de mare viteză, sisteme de vizualizare, tehnologii machine learning și investiții în A.I. Echipa de robotică internă a Dyson este una dintre cele mai mari din Marea Britanie. Pe lângă activitatea internă în creștere, Laboratorul de Robotică Dyson de la Imperial College din Londra își continuă programul de cercetare pe termen lung.

Articolul urmator
Previziunile pentru 2024 de la Carmen Harra. "Este un an karmic și anii karmici aduc la lumină experiențele trecutului"
Previziunile pentru 2024 de la Carmen Harra. "Este un an karmic și anii karmici aduc la lumină experiențele trecutului"
Ce melodie romaneasca se potriveste stilului tau?
Incepe quiz
Ce melodie romaneasca se potriveste stilului tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.