Ești deprimată? Terapia cu flori te poate ajuta!

Ești deprimată? Terapia cu flori te poate ajuta!

Redactor Alexa Galgau

Nu-i așa că atunci când primești un buchet superb de flori te bucuri, indiferent cât de rău te simți fizic sau emoțional? Când ai în casă flori care îți încântă privirea și îți parfumează încăperile, parcă vezi viața cu alți ochi. Nici nu e de mirare că terapia florală este ultimul trend în ceea ce privește tratarea depresiei. Florile au un efect puternic asupra noastră și nu ar trebui să le subestimăm capacitatea de a ne schimba emoțiile și stările.

Dacă și tu ai tendințe depresive, poate că este timpul să schimbi ceva în mediul tău, nu numai în gândire. Iată cum funcționează terapia cu flori!

Terapia florală: cum te ajută să combați depresia

Florile au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri în diverse tipuri de terapii. În plus, după cum știi, multe flori sunt și comestibile, având efecte terapeutice când sunt consumate sub formă de ceai ori ca atare.

Cu toate acestea, puțini ne-am fi gândit că ele pot fi folosite și pentru tratarea uneia dintre cele mai răspândite boli ale secolului: depresia. Într-un experiment realizat în 2005, la Universitatea din New Jersey, 90 de femei au primit diverse tipuri de cadouri - flori, parfum, ciocolată și haine. Evident că reacțiile lor au fost pozitive, însă zâmbetele lor au fost evaluate: de la „din obligație socială” până la „zâmbet stârnit de plăcere adevărată”. Surprinzător sau nu, se pare că femeile care au primit flori au avut aproape întotdeauna un zâmbet sincer, în comparație cu cele care au primit celelalte tipuri de cadouri, chiar și unele mult mai scumpe decât un buchet de flori. Apoi, pe parcursul a câteva zile, toate femeile au arătat o schimbare negativă a dispoziției, însă cele care au primit flori au avut o stare mult mai bună decât celelalte.

Totodată, se pare că și cursurile de aranjamente florale și ikebana au un efect calmant asupra oamenilor. De aceea, a început să se răspândească trendul terapiei florale. În cadrul unei astfel de terapii, fiecare persoană se exprimă într-un mod creativ prin folosirea lutului și a unei selecții personale de flori. Cu ajutorul lutului pot construi orice formă doresc (o bilă, o statuetă ext.), pe care apoi o decorează cu flori. Desigur, terapia în sine nu are nicio legătură cu crearea unor opere de artă. Scopul este de a induce o stare de calm și de relaxare mentală prin folosirea florilor.

Specialiștii sunt de părere că mirosul și culoarea florilor au un efect profund asupra psihicului nostru. Fiecare persoană are câte o floare preferată și este recomandat ca terapia să se bazeze în mod special pe folosirea ei. 

Cum să folosești florile într-un mod terapeutic

În primul rând, înconjoară-te de flori când ești acasă. Învață să îți dăruiești singură flori și nu doar ele te vor face să te simți mai bine, ci și gestul în sine. Pentru că, să fim sincere, de câte ori ne oferim cadouri singure, fără nicio ocazie specială? Alege flori care să se potrivească decorului casei tale, dar care să și miroasă foarte frumos, pentru că acest lucru te va binedispune.

Apoi, pe lângă florile de acasă, poți întotdeauna să urmezi un curs de aranjamente florale de nuntă, de exemplu, sau de ikebana, arta japoneză de aranjare a florilor și a plantelor în general. Aceste cursuri nu se întind de obicei pe o perioadă lungă și au un efect minunat asupra psihicului tău.

Nu ai timp de cursuri? Există atât de multe buchete de flori pe care le poți face chiar tu, dacă înveți câteva reguli de alcătuire a acestora! Iată mai multe informații în ACEST articol!

Terapia cu flori are efecte remarcabile asupra psihicului uman, așadar nu subestima puterea florilor. De cele mai multe ori, lucrurile mici sunt cele care fac diferența și ne ajută să ne simțim mai bine. Dacă poți învăța să apreciezi frumusețea unei flori, poți învăța să te bucuri de micile bucurii ale vieții, iar acesta este un leac dovedit împotriva depresiei!

Articolul urmator
Care dintre cei dragi plecați poate deveni Înger Păzitor și care sunt semnele că ești sub protecția lor
Care dintre cei dragi plecați poate deveni Înger Păzitor și care sunt semnele că ești sub protecția lor
Ce te poate omori?
Incepe quiz
Ce te poate omori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.