Nu Skin

Eşti destul de bun să te angajezi la Facebook? Răspunde la aceste întrebări!

DivaHair

Companiile din domeniul IT sunt notorii pentru întrebările dificile pe care le pun candidaţilor în interviurile de angajare.  Dintre acestea, Facebook, reţeaua socială care a atins recordul de un miliard de utilizatori, aduce o abordare aparte: specialiştii în resurse umane folosesc probleme de logică pentru a face diferenţa între candidaţi.

Pentru a reuşi în Silicon Valley, este nevoie de mai mult decât o pregătire academică serioasă şi referinţe solide în CV. Gândirea creativă, ingeniozitatea şi abilitatea de a găsi rapid soluţii sunt atribute la fel de importante. Te gândeşti la posibilitatea de a-l avea pe Mark Zuckerberg drept şef? Citeşte întrebările puse în cadrul interviurilor de angajare şi pregăteşte-ţi răspunsul din timp!

„În faţa ta se află o clădire de 100 de etaje. Ţi se dau două ouă identice. Cum foloseşti cele două ouă pentru a determina care este etajul-limită unde oul se va sparge cu siguranţă dacă va fi aruncat de la orice etaj mai sus de etajul N, inclusiv etajul N?” – întrebare adresată candidaţilor pentru postul de analist de date.

„Dacă ar trebui să reproiectezi un bancomat, cum ai proceda?” – întrebare adresată candidaţilor pentru postul de designer de produs.

„Cât de multe urări de «La mulţi ani!» se postează pe Facebook într-o zi?” – întrebare adresată candidaţilor pentru postul de analist de operațiuni. 

„Ce sumă ai cere pentru a spăla fiecare fereastră din Seattle?” – întrebare adresată candidaţilor pentru postul de manager de vânzări.

„Descrie-ne cum funcţionează website-ul.” (Aceasta este cerinţa, fără context.) – întrebare adresată candidaţilor pentru postul de manager de proiect.

„Cât de mulţi bani se tranzacţionează pe internet?” – întrebare adresată candidaţilor pentru postul de manager de client.

„Cum ai proiecta o telecomandă mai uşor de utilizat?” – întrebare adresată canditaţilor pentru postul de designer de produs.

„Cum procedezi atunci când trebuie să comunici veşti mai puţin favorabile?” – întrebare adresată candidaţilor pentru postul de trainer.

„Te afli într-un cazinou, la o masă cu două zaruri, iar dacă arunci un 5, câştigi 10 dolari. Cât de mult te aştepţi să câştigi la finalul serii, dacă vei continua să joci cât timp câştigi (oricât ar dura acest lucru), apoi te opreşti?” – întrebare adresată candidaţilor pentru postul de analist de date.

„Ai două becuri şi te afli în faţa unei clădiri de 100 de etaje. Vrei să afli care este etajul de unde becurile se vor sparge dacă sunt aruncate. Află etajul folosind un număr minim de aruncări.” – întrebare adresată candidaţilor pentru jobul de inginer software.

„Cum ai organiza un interviu în această cameră?” – întrebare adresată candidaţilor pentru jobul de dezvoltator de conţinut.

„Cât de multe aspiratoare există pe teritoriul Statelor Unite?” – întrebare adresată candidaţilor pentru jobul de analist de riscuri.

„Ce opţiuni ai, reglementate sau nu, pentru a opri persoanele din aceeaşi reţea wireless în care eşti (dar pe care nu o administrezi) să folosească lungimea de bandă de care dispui pentru a reda clipuri video?” – întrebare adresată candidaţilor pentru jobul de inginer de producţie.

„Cât de multe Big Mac-uri vinde McDonald’s în fiecare an în SUA?” – întrebare adresată candidaţilor pentru jobul de analist de date.

„Cum ai construi platforma Facebook pentru persoanele oarbe?” – întrebare adresată candidaţilor pentru jobul de manager de produs.

„Spune-mi cum ai acţiona dacă ai observa că rata de încărcare a pozelor scade cu 50%.” – întrebare adresată candidaţilor pentru jobul de Operations Associate User Intelligence.

„Ar trebui că Facebook să continue să adauge noi opţiuni în site sau să se bazeze pe aplicaţii externe?” – întrebare adresată candidaților pentru jobul de designer de produs.

„Dacă ai fi un animal, ce tip de animal ai fi şi de ce?” – întrebare adresată candidaţilor pentru postul de analist de operațiuni. 

„Care este aspectul din CV de care eşti cel mai puţin mândru?” – întrebare adresată candidaţilor pentru postul de Media Solutions Specialist.

Tu cum ai răspunde la aceste întrebări?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!