Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Expozitie foto inedita dedicata victimelor comunismului si Rezistentei

Redactor Divahair.ro

De miercuri, 30 decembrie 2011, Sala Unirii gazduieste o inedita expozitie intitulata Generatia Unirii exterminata in Gulagul romanesc. Expozitia este compusa din trei panouri care cuprind o serie de fotografii si note biografice a liderilor romani care au facut posibila Marea Unire din 1918, si care dupa 1948 au fost inchisi in temnitele comuniste. Printre acestia amintim pe presedintele Consiliului Dirigent ales la Alba Iulia, Iuliu Maniu, sau pe Aurel Vlad, ambii morti la Sighet. De remarcat ca avocatul Aurel Vlad a fost imortalizat la 1 decembrie 1918 la Alba Iulia de fotograful Unirii, Samoila Marza, in momentul in care cuvanta la tribuna oficiala.

Exponatele sunt replici ale originalelor din Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei din Sighetu Marmatiei si au fost realizate de catre Centrul International de Studii asupra Comunismului din Bucuresti, condus de Romulus Rusan.

 Ele sunt daruite Muzeului National al Unirii Alba Iulia de catre Fundatia Academia Civica din Bucuresti, ca omagiu fata de sacrificiul marilor creatori ai Romaniei Mari, arestati, condamnati sau ucisi in primii ani ai regimului comunist.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!