Feeric Fashion Week începe în weekend la Alba Iulia

Feeric Fashion Week începe în weekend la Alba Iulia

Redactor Divahair.ro

  • Două showuri individuale și două seri de gală la superba poartă III a cetății Alba Carolina deschid ediția din acest an a celei mai importante Săptămâni a Modei din Europa de Est, Feeric Fashion Week.
  • Seria de evenimente din cadrul Feeric Fashion Week se deschide cu prezentarea Atipic Beauty.
  • Vedeta TV Cosmina Păsărin este gazda galelor Feeric din cadrul festivalului.

Sâmbătă începe cea mai importantă Săptămână a Modei din Europa de Est. Feeric Fashion Week începe într-un loc încărcat de istorie și semnificație pentru România, în cetatea din orașul unirii, Alba Iulia. Ediția din acest an debutează cu o prezentare individuală plină de senzualitate și emoție. După ce anul trecut a deschis festivalul de la Sibiu, Asociația Open Your Heart deschide Săptămâna Modei la Alba Iulia cu prezentarea Atipic Beauty. Modele cu dizabilități vor defila în scaune cu rotile pe pasarela de la Poarta 4 a cetății, conduse de modelul internațional Magda Coman, inițiatoarea acestui proiect care își propune să pună într-o cu totul altă lumină persoanele cu dizabilități. Fiecare model va fi însoțit de una dintre vedetele prezente în această ediție a Feeric Fashion Week. Vor defila alături de modelele în scaune cu rotile Anama Fereira, președintele Anama Models din Argentina, top modelele internaționale Dayana Reeves din Franța și Elena Tretyakova din Ucraina, stilistul Hanzhi din Milano, vedeta TV Andrea Garmendia din Argentina și o parte dintre ambasadorii Feeric din acest an.

Prima seară de gală la Alba Iulia are în program cinci prezentări de modă pe pasarela de la Poarta 3. Caresta Bags, brand cunoscut deja de public din ediția precedentă, va prezenta o colectie de accesorii din piele. Compania din spatele acestui brand se află în Alba Iulia, iar toate produsele Caresta sunt confecționate din piele naturală, produse manual în procent de peste 60%. Colecția Mariei Nastacă va continua șirul prezentărilor din Gala Feeric, fiind cea de-a patra colecție a designerului. Colecția are un concept unic de eleganță prin îmbinarea spiritului rafinat și a atitudinii puternice, cu un stil unic, opulent, dar totodată senzual și dinamic. Irina Zgâia va prezenta apoi o colecție minimalistă în culoare, cu mult alb, bej și crem, îndrăzneață în forme și descrisă ca un amalgam de conflict și armonie. Ioana Călin „coboară” pe pasarela Galei Feeric o colecție desprinsă din poveștile cu prințese, inspirată din rochițele pentru păpuși pe care designerul le cosea în copilărie. O colecție specială, formată dintr-o selecție a unor designeri români, va fi închegată de A for A, multibrand store-ul din Sibiu, prezent în multe ediții ale Feeric Fashion Week. Prima seară a festivalului din Alba Iulia se încheie cu un after-party în Social Pub, petrecere cu acces liber.

A doua zi de Feeric Fashion Week la Alba Iulia debutează cu o prezentare individuală la mare înălțime, la propriu. Criccs va prezenta colecția „The Beautiful People” deasupra orașului, pe acoperișul unei clădiri celebre din zona centrală. Colecția se adresează persoanelor lipsite de teamă, reprezentând spiritul liber, care trăiește fără reguli. Cea de-a doua seară a Galei Feeric va aduce pe pasarela de la Poarta 3 alte cinci colecții semnate de designeri străini și români. Designerii argentinieni Eduardo Perez și Diego de Biase vor prezenta în premieră o nouă colecție și au ales Alba Iulia pentru a-și lansa la nivel internațional brandul Ocantos. Apoi, Ciprian Crăciun va prezenta în Gală o colecție destinată bărbaților sub brandul Spencer, ca apoi să revenim în Argentina, alături de designerul Pimpi Smith. Colecția de genți-plic ca accesorii de lux, creată de designerul argentinian, se distinge prin utilizarea pietrelor și cristalelor, fiind inspirată din tumultuoasa viață a Mariei Eva Duarte, cunoscută de noi toți sub numele de Evita Peron. Adriana Timofti vine în fața publicului din Alba Iulia cu prima ei colecție, restrânsă, cu adânci inspirații tradițional românești, tema centrală fiind nodul sacru regăsit în lucrările lui Brâncuși. Iar partea a doua a colecției, formată din selecții ale designerilor români, prezentată de All for Art, va întregi a doua seară de Gală la Alba Iulia.

Ambele gale Feeric vor fi prezentate de vedeta TV Cosmina Păsărin. Cosmina este amfitrionul ediției din acest an al Feeric Fashion Week iar toate evenimentele din festival vor fi prezentate de ea. Alături de Cosmina, de-a lungul celor două zile de festival, la Alba Iulia vor sosi multe vedete și personalități reprezentative pentru lumea internațională a modei. Starul TV Andrea Garmendia, președintele celei mai importante agenții de modele din Argentina, Anama Ferreira, jurnaliștii de modă William Arlotti de la Le Fashion Post din Paris și Charin Chong de la Peplvm Magazine din Paris. La Moda Channel din Barcelona este reprezentată de Gianmarco Boccacio, iar Raul Keil, de la prestigioasa revistă Schon Magazine din Londra, întregește lista invitaților de la Alba iulia. Pe lângă aceștia, designerii de peste hotare, alături de cei români și de Ambasadorii Feeric vor fi protagoniștii ediției din acest an a Feeric Fashion Week.

Luni, Feeric Fashion Week se mută pentru câteva ore la Castelul Jidvei, unde, sub bagheta Dianei Pavelescu, invitații vor afla care sunt soiurile românești cu o istorie de peste 3000 de ani, care este cea mai întinsă podgorie din Transilvania și cine sunt cei care duc an de an vinul la un alt nivel al calității. Evenimentul se numește The Heritage și este realizat în colaborare cu Jidvei, partenerul principal al Feeric Fashion Week.

Articolul urmator
Cinci semne puternice că ești o vrăjitoare albă
Cinci semne puternice că ești o vrăjitoare albă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.