Feeric Fashion Days 2015 - editie la superlativ

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Feeric Fashion Days si-a confirmat statutul de cea mai importanta saptamana a modei din Europa de Est cu o Gala la standarde internationale, desfasurata pe pasarela suspendata paralela cu Podul Minciunilor, din Piata Mica a Sibiului.

Cea de-a opta editie a festivalului a reunit la Alba Iulia si Sibiu peste 50 de designeri si invitati din toate colturile lumii, Franta, Anglia, Italia, SUA, Argentina, Serbia, Spania, Malta, Suedia, Olanda sau Belgia.  Dupa doua zile in Cetatea Alba Carolina, festivalul a continuat la Sibiu cu cinci zile de prezentari exceptionale, in locuri inedite din Sibiu si imprejurimi. Designeri de talie internationala si-au prezentat colectiile in gradinile Palatului de Vara al Baronului Brukenthal din Avrig, in spectaculoasa Biserica Evanghelica din Piata Huet, in curtile Muzeului de Istorie sau Palatului Brukenthal din Sibiu, pe pista Aeroportului International Sibiu sau in Muzeul de Locomotive al Depoului CFR Sibiu. Punctul central al festivalului a fost noul Feeric Venue, creat in interiorul generoaselor spatii ale Redal Expo.

„Am acumulat multa experienta in cei opt ani de festival iar asta s-a vazut anul acesta cel mai bine. A fost, de departe, cel mai reusit eveniment creat de mine si echipa mea iar reactiile primite de la invitati, in special din partea celor veniti din strainatate, confirma faptul ca Feeric Fashion Days a ajuns la un standard international neegalat in Europa de Est", spune Mitichi, presedintele saptamanii de moda de la Alba Iulia si Sibiu.

Ultima zi de festival a debutat la intrarea in Palatul de Vara al baronului Brukenthal din Avrig, cu prezentarea unei vaporoase colectii semnate de designerul olandez Michelangelo Winklaar. Porticul secundar al Bisericii Evanghelice din Piata Huet a gazduit apoi o prezentare extrem de spectaculoasa a Institutului de Moda „Salomeia Truta", o colectie colectiva plina de personalitate, cu iz razboinic si multe elemente mistice.

Gala Feeric Fashion Days a fost urmarita de cateva mii de personae, pe langa locurile puse la dispozitie de organizatori, terasele din Piata Mica fiind pline ochi de persoane ce au dorit sa vada cele opt colectii prezentate in ultima seara feerica. Alina Margulescu, Mona Predescu, Alexandra Indries, Georgiana Stavrositu, Alina Cernatescu, La Mode Toujours, Lavinia Ilies si Tiberiu Berbeci si-au prezentat noile creatii pe o pasarela diferita fata de anii precedenti, care a pus si mai mult in valoare creatiile designerilor. Gala Feeric Fashion Days a fost prezentata de top-modelul international Catrinel Menghia, care a debutat in cadrul festivalului si ca designer, cu o noua colectie de genti intitulata Catherinelle.

Feeric Fashion Days Sibiu este un eveniment al Fundatiei Mitichi, cofinantat de Consiliul Local prin Primaria Municipiului Sibiu.

Feeric Fashion Days Alba Iulia este un eveniment al Fundatiei Mitichi, finantat de Primaria Municipiului Alba Iulia.

Parteneri principali: Boromir, Kessler, Redal Expo, Mecatronics, Peroni, Wella, Paese

Articolul urmator S-a schimbat tot! Tot ce trebuie să știi despre cea de-a 10-a ediție “Vocea României”

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.