Ghid de călătorie: cât de sigură este o vacanță în Turcia

Ghid de călătorie: cât de sigură este o vacanță în Turcia

Redactor Divahair.ro

Un amalgam de culturi, combinat cu orașe istorice impresionante, kilometri de litoral auriu, la care putem adăuga peisajele naturale fascinante și oamenii primitori, plus o gastronomie savuroasă ne incită să descoperim mai mult din povestea Turciei.

Istoria recenta, însă, cu episoadele conflictuale cu sirienii și atacurile teroriste rezultate ne îndeamnă să ne întrebăm dacă această comoară orientală mai poate constitui o destinație de vacanță: "Este Turcia sigură?"

Această întrebare își va găsi răspunsul prin acest ghid, ce vă propune cele mai bune modalități de a rămâne în siguranță în cazul unei vizite în Turcia. Fie că urmează să călătoriți cu familia în vacanță, ori sunteți într-o delegație ca femeie singură sau pur și simplu vă gândiți dacă Turcia poate reprezenta o țară în care să vă relocați, toate aceste neclarități își vor găsi răspunsul în cele ce urmează.

Cât de sigură este Turcia?

Sunt atatea obiective de văzut în Turcia, de la combinația de culturi, care se accentuează în Istanbul (cuprinzând atât o parte din Europa cât și din Asia), până la peșterile spectaculoase din Cappadocia, Cetatea renumitei Troia și litoralul cu stațiunile sale animate.

Totuși, evenimentele recente din ultimii ani de la granița cu Siria, conflictul în sine, incidentele teroriste și disputa cu PKK-ul kurd au amenințat securitatea Turciei. O mare parte din regiune se află sub avertismente stricte de călătorie. Deși conflictele par să se fi liniștit, iar destinațiile turistice precum Antalya, Cappadocia sau Istanbul sunt relativ sigure, este important să rămâneți vigilenți.

Este greșit să considerăm că nu mai putem vizita această țară minunată din pricina a ceea ce se întâmplă în câteva regiuni, căci Turcia are multe povești de spus lumii, turismul fiind important și ajutând națiunea să rămână stabilă.

Concluzionând, da, Turcia este sigură, dar nu complet.

Este important să folosiți prudența și să călătoriți inteligent, în special în marile orașe. Există zone în care nu trebuie să mergeți sub nicio formă, iar acestea sunt regiunile aflate la mai puțin de 10 kilometri în jurul graniței siriene și orașul Diyarbakir, care reprezintă un NU categoric ca loc de vizitat.

Neliniștea politică nu este nici ea exclusă (dat fiind faptul că guvernul controlează totul), iar starea de urgență care a durat doi ani tocmai s-a încheiat la sfârșitul verii anului 2018.

Dar Turcia este recunoscută pentru turismul său măreț. În 2014, țara a fost a 6-a destinație turistică cea mai populară din lume, 42 de milioane de turiști străini vizitând locurile numai în acel an. Cu toate acestea, turcii au fost afectați de percepția internațională. În 2016 doar 25 de milioane de vizitatori au mai trecut granițele țării.

Lucrurile încep însă să progreseze, iar Guvernul are și el implicațiile sale în asigurarea siguranței în regiune, mai ales pentru turiști, având în vedere că acest sector asigură o mare parte din economie.

Pe de altă parte, în 2017 au avut loc și câteva cutremure destul de mari, ca atare, va trebui să aveți în vedere și problema dezastrelor naturale, deloc neobișnuite.

Este sigură o vizită în Turcia acum?

În acest moment, da, este sigur să vizitați Turcia. Terorismul, deși prezent, pare să se fi calmat, însă asta nu înseamnă că un atac nu poate avea loc.

În ceea ce privește politica, atâta timp cât nu vă implicați în proteste, cele mai importante probleme ce pot apărea sunt legate de mici furturi și înșelătorii.

Cu toate acestea, unele locuri încă NU sunt sigure deloc. Există avertismente de călătorie pentru aproape toate zonele de lângă granița cu Siria și un avertisment de la guvernul britanic în care cetățenii sunt sfătuiți să călătorească "numai dacă este necesar" în următoarele provincii: Sirnak, Mardin, Sanliurfa, Gaziantep, Kilis și Hatay, Tunceli și Hakari. Cele mai multe atacuri teroriste se întâmplă în această regiune din sud-est.

Dacă nu sunteți jurnalist sau chiar aveți o pasiune pentru călătoriile în locuri periculoase, atunci veți rămâne în zonele clasice pe care Turcia le are de arătat.

Călătoriile în Turcia au nevoie de asigurare!

Nu uitați să vă faceți o asigurare de călătorie! Chiar dacă mergeți doar pentru o vizită scurtă, trebuie să călătoriți întotdeauna cu asigurare. Distrați-vă în timp ce vizitați Turcia, dar ascultați și sfatul unor profesioniști, aveți nevoie de poliță. După cum a spus odată un expert, dacă nu îți poți permite asigurarea de călătorie, nu ar trebui să călătorești - așa că asigurați-vă că ați adăugat în bagaj și acest act important înainte de a pleca într-o aventură!

23 de sfaturi pentru a călători în siguranță în Turcia

Turcia ar putea fi un pic nesigură din cauza atacurilor teroriste și tulburărilor politice, dar începe să redevină monumentul turistic de odinioară. Este deja pregătită să-și primească turiștii, care sunt sfătuiți să evite zonele de conflict. Călătoriți inteligent și evitați locurile sugerate, iar lucrurile ar trebui să fie sigure. Pentru a vă veni în ajutor, iată câteva sfaturi pentru a rămâne în siguranță în Turcia:

 1. Evitați demonstrațiile politice - ar putea părea interesant, dar nu vă implicați. Nu merită.
 2. Nu atrageți atenția cu banii sau orice bijuterii sau haine scumpe, care ar putea transmite mesajul "Sunt bogat, deci numai bun de jefuit!". Păstrați o borsetă pentru bani la dvs. pentru mai multă siguranță.
 3. Aveți grijă la înșelătorii - acestea vin în toate formele și dimensiunile, și, în esență, totul se rezumă la clasicul îndemn: NU VORBIȚI CU STRĂINII!
 4. De fapt, faceți niște cercetări asupra escrocheriilor - escrocii pot fi destul de pricepuți. Știind unele dintre cele mai comune înșelătorii vă va fi de folos.
 5. Țineți-vă lucrurile personale lângă dvs. în zonele turistice - în special aici furtul din buzunare este activ.
 6. Învățați câteva cuvinte și expresii turcești - acest lucru vă va ajuta, mai ales dacă vă pierdeți.
 7. Păstrați la dvs. cartea de vizită a hotelului / pensiunii / locului în care v-ați cazat - arătați-o cuiva dacă v-ați rătăcit.
 8. Nu folosiți insulte la adresa Guvernului turc - cenzura este un subiect fierbinte, iar Guvernul consideră criticile o insultă - și o infracțiune.
 9. Protejați-vă împotriva țânțarilor - aceștia pot fi mai mult decât supărători, mai ales în zonele de coastă. Aduceți spray-ul contra țânțari, cumpărați aparate de cameră.
 10. Atenție la locurile pe unde vă plimbați - standardele de siguranță nu sunt la fel de mari ca în țările occidentale, astfel că trotuarele neterminate și nesigure sunt comune.
 11. NU consumați droguri - este ilegal. Există o pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani.
 12. Atenție la ceea ce fotografiați - este ilegal să faceți poze unor clădiri publice. Fiți atenți la aspectul construcției înainte de a face o fotografie.
 13. Informați-vă despre regulile de conduită la intrarea în moschei - nu vreți să ofensați oamenii. Acoperirea picioarelor și umerilor este obligatorie.
 14. Nu consumați alcool înainte de a vă urca la volan - dacă sunteți opriți de Poliție și testați, orice cantitate de alcool va aduce o amendă și permisul suspendat timp de 6 luni.
 15. Aveți grijă la manifestarea afecțiunii în public - gesturile publice sunt ofensatoare aici.
 16. Fiți vigilenți atunci când vine vorba de atacuri teroriste - urmăriți știrile, evitați sărbătorile religioase și întâlnirile mari. În general, fiind conștienți de situație, vă va ajuta să rămâneți în siguranță.
 17. Afișați ținute decente - Istanbul și stațiunile de pe plajă pot fi mai permisive, dar alte locuri...nu atât de mult. Fiți atenți la ținutele oamenilor din jur.
 18. Faceți-vă stocul de hârtie igienică! - Da, într-adevăr. Nu veți găsi acest lucru pretutindeni.
 19. Hidratați-vă și stați la adăpost de soare - Turcia poate să se încălzească în timpul lunilor de vară, iar soarele puternic face victime!
 20. Nu acceptați NICIODATĂ primul preț - e mai mare decât normal, de fiecare dată. Taxiuri, suveniruri, orice. Oferiți jumătate și încercați să părăsiți locul. Veți avea parte de o nouă ofertă.
 21. Fiți respectuoși în timpul Ramadan-ului - mâncatul în public în timpul zilei nu este bine primit.
 22. Nu beți prea mult alcool - o parte din el ar putea fi mai puternic decât sunteți obișnuit. Alcoolul contrafăcut este un lucru comun în Turcia, deci aveți grijă la acest aspect.
 23. Aveți grijă la haitele de câini vagabonzi - în special în orașe. Rabia este agresivă și, în plus, câinii pot fi destul de înfricoșători.

În general, Turcia este sigură, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să rămâneți în alertă. Atacurile teroriste se pot întâmpla oriunde în lume, inclusiv în Turcia și în țara de origine. Folosiți-vă de aceeași vigilență pe care o aveți acasă. Dacă vă prețuiți banii: fiți atenți la străinii prietenoși. Călătoriți inteligent și veți fi bine!

Păstrați-vă banii în siguranță

Problema numărul unu în orice țară va fi întotdeauna furtul. Adesea, în locuri turistice mai ales, acesta se manifestă prin furtul din buzunare, iar Turcia nu se dezice de la o astfel de infracțiune.

Totuși, cel mai bun mod de a evita ca buzunarele dvs. să fie golite este să nu aibă nimic în ele în primul rând. Și cum puteți face asta? Cu o borsetă pentru bani desigur. Există variante care arată precum o curea obișnuită, acestea fiind ideale pentru a nu atrage atenția lucrurilor de valoare de la purtător.

Este Turcia sigură pentru a călători singur?

Există o mulțime de experiențe minunate atunci când optați pentru călătoriile de acest gen. Oamenii din Turcia sunt destul de primitori și există câteva trasee bine bătătorite pe care puteți să vă faceți prieteni.

Există totuși anumite riscuri atunci când călătoriți solo, desigur, dar dacă sunteți un spirit aventurier, Turcia este un loc uimitor. Serios, nu putem subestima cât de amabili sunt localnicii aici, iar lucrurile simple, precum conștientizarea faptului că există o diferență în ceea ce privește cultura, și grija asupra modului în care călătoriți, vă vor ajuta să vă păstrați în siguranță în Turcia.

Pentru a vă asigura că rămâneți în siguranță în Turcia în timp ce călătoriți singur, iată câteva sfaturi:

 • Călătoriile în grup sunt o idee bună. Indiferent dacă este vorba de o simplă excursie pe jos de la pensiune/hotel sau de o excursie pentru mai multe zile, va fi o modalitate bună de a vă întâlni cu alți călători. Acestea sunt persoane cu care puteți călători mai departe, merge noaptea și cu care puteți apoi ține legătura. În plus, este o modalitate bună de a vă familiariza nu numai cu Turcia în ansamblu, ci și cu zona imediat apropiată, foarte util atunci când vă aventurați singur.
 • Călătorii singuri de sex masculin sunt destul de susceptibili la înșelătorii. Mai ales invitațiile "Haide să stăm de vorbă în fața unui pahar de băutură!". Învățați să spuneți "Nu!". Există niște oameni destul vicleni și de inteligenți atunci când vine vorba de a jefui de bani călătorii singuri. Aveți încredere în propriul instinct: dacă ceva pare ciudat, cel mai probabil este. Și orice ai face nu spune oamenilor că vei călători singur.
 • Plimbările după lăsarea întunericului, de unul singur, mai ales în zonele urbane, nu este niciodată o idee bună oriunde în lume. Același lucru este valabil pentru Turcia.
 • Aveți posibilitatea de a vă lua un SIM preplătit de la aeroport și vă recomandăm să o faceți. Telefoanele către unitatea de cazare, pentru a vorbi cu prietenii și familia de acasă, verificarea hărților sunt doar o parte din ceea ce puteți face cu un telefon. Cel mai important, oamenii vor ști unde vă aflați dacă păstrați legătura. E mai bine decât să nu știe nimeni de dvs., nu?
 • Faceți rezervare într-un loc cu multe recenzii foarte bune. Această mișcare inteligentă vă asigură o doză de securitate. Nu vrei să te cazezi într-un loc rău famat. Chestiunile de securitate nu merită un preț mai mic al camerei, așa că asigurați-vă că vă informați bine înainte de alegerea cazării. În plus, locațiile cu recenzii bune atrag mult mai probabil și călătorii de calitate!
 • Ar trebui să încercați să vă purtați precum localnicii, fără însă a arăta ridicol. Fiți conștienți de modul în care oamenii se comportă și interacționează, cum se îmbracă și vă veți putea integra mai ușor.
 • Învățați turcește. Călătorind solo, cunoașterea câtorva cuvinte în turcă vă va ajuta într-adevăr să vă faceți niște prieteni locali. Dacă nu prieteni, cel puțin veți câștiga ceva respect. Mai ales în zonele mai îndepărtate, rurale. În plus, cu siguranță vă ajută dacă trebuie să cereți indicații.

Turcia este sigură pentru călătorii singuri, iar conștientizarea situației va ajuta în orice moment. Rămâneți la curent cu știrile, discutați cu prietenii de acasă și, cel mai important, împrieteniți-vă cu alți călători de-a lungul drumului. Încrederea în propriul instinct și evitarea lucrurilor nesigure (și a oamenilor) sunt cu siguranță un obicei pe care ar trebui să-l ai în vedere. Toate acestea vă vor asigura o călătorie liniștită.

Este Turcia o destinație sigură pentru femeile care călătoresc singure?

O mulțime de femei se deplasează singure în Turcia, iar aceste preocupări despre siguranța lor se remarcă oriunde în lume. În general, în Turcia, sexul feminin poate călători în voie, chiar și solo.

De acord, Turcia este o țară conservatoare și deține câteva lucruri diferite față de locul de unde proveniți, însă asta nu înseamnă că îngrijorările familiei și prietenilor trebuie să vă determine să dați înapoi de la o călătorie ce poate deveni o experiență uimitoare. Cu câteva măsuri de siguranță, vă veți simți confortabil și de una singură.

 1. Să nu vă fie frică să spuneți "nu". Oamenii vă vor invita la ceai sau să vă uitați la una sau alta. Dar dacă nu vreți, nu vă duceți. Un politicos nu este bine venit.
 2. Plimbările de una singură după lăsarea întunericului sunt o greșeală. Chiar dacă acest lucru este facil în propria țară, nu și în Turcia. Șansele de a vă pierde sau, mai rău, vor fi mult mai mari.
 3. Este cel mai bine să vă îmbrăcați modest. Țesăturile lungi care curg, fuste sau pantaloni lungi - acesta este tipul de îmbrăcăminte pentru care să optați. Pentru a diminua atragerea atenției într-o țară moderat conservatoare, evitați îmbrăcămintea ofensatoare. Uitați-vă ce poartă alte femei din jurul vostru. Este facil să vă cumpărați îmbrăcăminte în stil turcesc peste tot în Turcia, dacă doriți să vă potriviți și mai mult cu stilul local.
 4. Alegerea unui tur este o idee grozavă. Călătoria alături de alte persoane din grup va fi confortabilă pentru tine și siguranța ta. Ai grijă să îți faci rezervare printr-o companie de încredere și nu accepta excursii de la persoane necunoscute sau neavizate.
 5. Înțelegerea faptului că nu este obișnuit ca femeile să călătorească singure în Turcia nu vă va opri din a atrage atenția, dar probabil vă va ajuta să vă liniștiți. Poate că vei remarca flirturi, vi se va cere numărul de telefon, vor încerca să facă conversație, vor merge alături de tine... Dacă nu vrei să fie prin preajma ta, spune-le să plece politicos. Dacă insistă, localizați poliția turistică și alertați polițiștii în consecință.
 6. Purtați ochelari de soare dacă doriți să evitați contactul vizual, în cazul unor localnici mai insistenți. Persoanele de sex feminin se întâmplă să fie abordate în Turcia. Cel mai bine este să evitați situațiile în care să fiți vulnerabile și asigurați-vă că ieșiți în grupuri sau pur și simplu ascultați-vă instinctul dacă apare cineva ciudat.
 7. Purtați un șal sau o eșarfă pe cap, dacă intenționați să vizitați o moschee.
  În afara zonelor turistice, stați doar la hoteluri de familie din centrul orașului sau pensiuni cunoscute pentru femei. În cazul în care cineva bate la ușă noaptea târziu, nu răspundeți. Plângeți-vă personalului hotelului despre asta dimineața.

Este Turcia o destinație sigură pentru familii?

Viața în Turcia este orientată către familie - oamenii iubesc aici familiile și copiii! Din acest motiv și din multe altele, Turcia este în siguranță pentru a călători alături de familie. Există o mulțime de locuri uimitoare de văzut împreună cu copiii. De la coasta Mării Negre, Riviera Turcă și o întreagă listă de alte locuri interesante, în care vă veți simți răsfățați.

Terorismul poate fi în continuare o problemă, dar familiile de turiști sunt importante pentru Turcia, deci reprezintă o prioritate ca ele să fie în siguranță

În general, familiile turcești călătoresc împreună cu copiii lor oriunde merg. Oamenii sunt mai mult decât obișnuiți să vadă familii ce călătoresc în jur. Nu vă faceți griji dacă cineva dintr-un restaurant, un localnic, un ghid turistic vă ia copilul fără avertisment și începe să-l prezinte în jur tuturor. Acest lucru este destul de normal și, mai mult decât orice, vă arată cât de deschiși și grijulii sunt turcii atunci când vine vorba de copii.

Vă veți bucura să aflați că puteți beneficia de reduceri atunci când aveți copii cu dvs.!

Deși există multe lucruri de făcut în Turcia, plajele și natura fiind obiectivele turistice principale, locurile de joacă pentru copiii mai mici nu sunt ușor de găsit. De fapt, nu există prea multe. În plus, nu vă așteptați la muzee cu expoziții interactive și prietenoase cu copiii.

Aveți grijă la lipsa de trotuare. Dacă veniți cu un cărucior, fiți vigilenți: lucrurile pot deveni cam zdruncinate.

Există totuși o mulțime de soluții pentru cazarea familiilor. Camere de familie, pătuțuri, scaune înalte, toate sunt disponibile în hoteluri. În afară de acestea, veți putea găsi faciltăți precum loc de schimbat copilul în spațiile publice. De reținut, însă, alăptarea nu este normală în public, așadar urmați exemplul celor care reușesc să își hrănească bebelușii în mod discret. Cel mai mare pericol la care puteți să îi supuneți pe copii este soarele. Asigurați-vă că nu stau prea mult timp în soare.

De asemenea, nu vă apropiați de câini. Aceștia pot fi destul de periculoși în ceea ce privește bolile și mușcăturile, așadar încurajați-i pe copii să nu se apropie de ei.

Este sigur condusul în Turcia?

Parcurgerea diferitelor distanțe cu mașina este o modalitate bună de a vă deplasa pentru a vedea obiective turistice în timpul liber, dar acest lucru presupune efort și cheltuieli, fiind adesea mai ușor și ieftin, dar și mai sigur să alegeți transportul public.

Cu toate acestea, în cazul în care condusul este o pasiune, puteți călători lejer pe drumurile turcești. Aveți grijă însă la ceilalți șoferi, care obișnuiesc să conducă agresiv. Evitați drumurile pe timpul nopții, căci poliția vă poate opri.

În orașe, condusul poate deveni haotic, iar traficul supra-aglomerat, în special în Istanbul. Deși nu este recomandat, condusul este sigur în Turcia, dar este indicat șoferilor experimentați.

Este Uber-ul sigur în Turcia?

În timp ce președintele Turciei, Erdogan nu este un mare amator, se pare că Uber este încă popular. Atât șoferii, cât și pasagerii au fost amendați de autorități, dar, în general, Uber este încă în siguranță în Turcia, însă acesta este disponibil numai în Istanbul.

Transportul cu taxi-ul este sigur în Turcia? Taxiurile sunt de obicei sigure în Turcia, în ciuda faptului că nu sunt întotdeauna corecte.

Cea mai bună și sigură modalitate de a obține un taxi este să cereți hotelului dvs. o companie cunoscută, căci există și taxiuri fără licență. Acestea nu folosesc taxatorul și oferă călătorii la preț fix, pe care însă nu le recomandăm.

O modalitate bună de a călători în siguranță este aplicația BiTaksi. Puteți vedea taxiurile din zona dvs., puteți verifica tariful și chiar rezerva un taxi prin intermediul aplicației.

Este transportul public sigur în Turcia?

Transportul public în Turcia este în general sigur și destul de convenabil. Turcia este o țară turistică, cu legături bune către cele mai importante destinații (turistice și non-turistice). În special Istanbul-ul se bucură de numeroase rute de transport în comun, de la diverse rețele de tramvaie până la feriboat-uri.

O serie de companii de autobuze acoperă rutele principale. Alegeți varianta convenabilă și bucurați-vă de o călătorie cu transportul în comun. Există și mini-autobuze, care fac legătura între orașe, însă pot fi uneori înghesuite.

Metroul este și el o soluție, fiind disponibil în Istanbul, Ankara, Izmir și Bursa. Aceasta este o modalitate sigură și rapidă de a vă deplasa (fără drumuri aglomerate de trafic).

De asemenea, puteți opta pentru trenuri pe distanțe lungi. Trenurile de stat și garniturile private acoperă o porțiune echitabilă a țării. Acestea devin o modalitate tot mai populară de a călători.

În general, transportul public este sigur în Turcia. Totuși, păstrați-vă lucrurile de valoare departe de ochii potențialilor hoți.

Este sigur să mănânci în Turcia?

Ce putem spune despre mâncarea turcă, în afară de - excepțională! Kebap, meze, sucuk, pide, borek, lahmacun, baklava, iar acesta este doar începutul. Brânză, miere, roșii, măsline, cârnați, produse de patiserie, diferite tipuri de pâine și carne și toate acestea în diferite combinații; toate sunt delicioase! Ieftină, gustoasă, diversă - mâncarea turcească este fabuloasă.

Iată câteva sfaturi în cazul în care doriți să consumați mâncare în Turcia:

 1. Aveți grijă atunci când vine vorba de a consuma preparate din carne de la magazinele de tip fast food. Aceasta se poate să fi stat mult timp în căldură, fapt ce vă poate îmbolnăvi.
 2. Când vine vorba de fructe de mare, asigurați- vă că este proaspătă. Recomandăm prudență și în cazul midiilor - sunt gustoase, dar uneori acestea au fost pescuite din ape care nu sunt cele mai sigure. Dacă vă doriți o porție de midii, încercați-le mai bine într-un restaurant de fructe de mare.
 3. Mâncarea turcească poate cădea greu la stomac dacă nu ești obișnuit cu preparatele sale. Așadar, nu te avânta să guști din toate din prima zi.
 4. Asigurați-vă că totul este cald și bine gătit, în special la fast food-urile de pe stradă.
 5. O regulă de aur: locuri aglomerate sau populare au mâncare gustoasă care probabil nu te va îmbolnăvi.
 6. În cazul în care aveți nevoie de meniuri dietetice sau suferiți de diferite intoleranțe, ori alergii, învățați câteva fraze turcești. Acest lucru vă va ajuta să obțineți mâncarea dorită.
 7. Orez cu pui. Pare simplu, nu? Toată lumea iubește acest preparat, însă în lunile calde de vară evitați-l! În special de la magazinele de pe stradă. Dacă orezul este vechi sau nu este bine gătit, vă va face rău. Dacă puiul nu este gătit corect, de asemenea.

Este apa din Turcia potabilă?

Într-un cuvânt, nu! Apa din Turcia nu este, în general, sigură de băut. Vă recomandăm apa îmbuteliată disponibilă peste tot sau o sticlă pe care să o puteți reumple în unitatea dumneavoastră de cazare, dacă are un filtru de apă.

Este Turcia o țară sigură pentru locuit?

Evident, oamenii sunt îngrijorați de terorism și de tulburările politice. Este normal să fii preocupat de aceste lucruri, dar, la sfârșitul zilei, șansele de a fi victima lor sunt destul de scăzute.

Am spune că Turcia este sigură pentru a locui pe teritoriul său atât timp cât rămâneți în zonele protejate. Există o mulțime de locuri sigure pentru a trăi în Turcia, de la capitala Ankara, până la alegerea evidentă a orașului Istanbul.

Ratele criminalității variază, dar în general sunt destul de scăzute. Nu există prea multe crime de stradă, de exemplu. Cu toate acestea, drumurile nu sunt foarte sigure. Chiar și pentru pietoni în orașe poate fi destul de periculos. Ca femeie, te poți simți discriminată, în special prin prisma diferenței de remunerație, dar și provocată de diferitele agasări ale bărbaților. Este nevoie de mai multă informare înaintea unei decizii de relocare. În funcție de ce vecinătate, ce oraș, în ce provincie alegi să trăiești, oamenii te pot trata diferit.

După cum am văzut deja, familia este cheia în Turcia. Deci, dacă veniți cu copii, s-ar putea să distrugeți niște bariere.

Departe de continent, insulele din Marea Egee sunt un loc popular pentru expatriați. Bodrum este popular dacă aveți bugetul pentru el, în timp ce Didim este cunoscut pentru comunitatea britanică expatriată.

În cele din urmă, indiferent dacă trebuie să vă mutați aici cu serviciul sau dacă doriți să vă mutați în Turcia pentru soare și pentru o viață mai relaxată, va trebui să vă faceți temele. Vorbiți cu alți expați, alăturați-vă grupurilor din online și vedeți ce loc vi se potrivește cel mai bine!

Cum stă Turcia la capitolul sistem de sănătate?

Există diferite niveluri de asistență medicală disponibile în Turcia și calitatea este adesea o chestiune de locație. De exemplu, Istanbul-ul și Ankara sunt ambele căminul asistenților medicali de clasă mondială și spitalelor de top.

Instituțiile de sănătate din orașele mijlocii sunt în regulă, dar de cele mai multe ori este mult mai util farmacistul local. Acestea poate deseori diagnostica și trata la fața locului cu medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală.

În zonele rurale, nu există prea multe variante în ceea ce privește serviciile de sănătate. Îngrijirea medicală privată este cu siguranță calea de urmat. Aceasta are în mod regulat timpi de așteptare mai puțini, servicii mai bune, spitale mai bine echipate și personalul vorbitor de limbă engleză.

Turcia a devenit, totuși, o destinație pentru chirurgia cosmetică și stomatologie. Acest lucru se datorează prețurilor accesibile ale unităților private.

Ce cuvinte ar trebui să știi dacă vizitezi Turcia?

Limba oficială a Turciei este turca și, contrar credinței populare, are foarte puține asemănări gramaticale cu alte limbi arabe sau europene, semănând mai degrabă cu limba din Asia Centrală.

Structura limbii turcești este, de fapt, destul de logică, datorită încercării de succes a otomanilor de a o standardiza. Guvernul și-a dorit o limbă uniformă, care să poată fi înțeleasă de marea majoritate a populației și, în același timp, să fie rezistentă la influența străină. Din aceste motive, regulile turcești moderne sunt foarte rigide și, astfel, ușor de înțeles (dacă încercați de fapt să le învățați).

Kurdish este un alt limbaj proeminent descoperit în Turcia, deși este în cea mai mare parte localizat la marginile îndepărtate de est unde trăiesc kurzii. Limba kurdă este o limbă indo-europeană, distinctă de limba turcă.

Engleza, față de multe alte limbi internaționale, devine din ce în ce mai frecventă în Turcia. Majoritatea generațiilor mai tinere vorbesc cel puțin o cantitate moderată de engleză.
Datorită relației economice și istorice a Turciei cu Germania, germana este de asemenea vorbită des, față de limba olandeză și franceză.

Învățarea câtorva expresii locale este întotdeauna o idee bună, deci nu ezitați să le folosiți atunci când este nevoie:

 • Merhaba - Salut
 • Evet / Hayir - Da / Nu
 • Hos bulduk - E drăguț
 • Hosçakal - La revedere
 • Nasilsin - Ce mai faci?
 • Ismim ... - Numele meu este ...
 • Lutfen - Te rog
 • Buyurun - (cuvânt multifuncțional, folosit ca bitte în germană sau prego în italiană)
 • Tesekkür ederim - Mulțumesc
 • Serefe - Cheers

Turcia a fost și este o destinație turistică populară. În ciuda amenințării teroriste care se întărește asupra țării și în ciuda unei posibile revoluții politice care se întrevede la orizont, în prezent, Turcia se descurcă bine la capitolul ospitalitate.

Cel mai periculos aspect cu care vă puteți confrunta este furtul de mici dimensiuni sau, mai probabil, înșelătoriile. Atât timp cât nu plătiți lucrurile de la prima ofertă de preț, nu vorbiți cu străinii și cunoașteți situațiile prin care puteți evita escrocheriile, sunteți în siguranță în Turcia. Păstrați mereu obiectele de valoare aproape de dvs.
Persoanele de sex feminin, care călătoresc în Turcia, trebuie să aibă grijă să distragă atenția nedorită pentru a se simți în siguranță.

În concluzie, Turcia este sigură. Acum tot ce aveți nevoie este asigurarea de călătorie.

Articolul urmator
5 semne clare că viața ta nu este un dezastru, deși așa simți acum
5 semne clare că viața ta nu este un dezastru, deși așa simți acum
Cat de sigura pe tine cred barbatii ca esti?
Incepe quiz
Cat de sigura pe tine cred barbatii ca esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.