Hillary Clinton câştigă în faţa lui Trump cu exemplul României

Redactor Andreea Baluteanu

Alegerile prezidenţiale americane sunt la o aruncătură de băţ, pe 8 noiembrie urmând să se afle dacă democrata Hillary Clinton sau republicanul Donald Trump va decide politica Statelor Unite ale Americii pentru următorii cinci ani.

Până atunci, cei doi candidaţi s-au confruntat în dezbateri televizate încinse, încercând să convingă electoratul că sunt cea mai bună alegere. În noaptea de miercuri spre joi a avut loc a treia şi ultima dezbatere dintre Clinton şi Trump şi, surpriză, numele României a devenit miză în cel mai încins subiect!

România, un factor care poate decide rezultatul alegerilor în America

„Să nu ne transformăm în România”, a avertizat Hillary Clinton, în toiul ultimei dezbateri dintre ea şi contracandidatul la alegerile prezidenţiale americane, Donald Trump. Numele ţării noastre a fost adus în discuţie în contextul contradicţiei dintre cei doi oameni politici cu privire la dreptul femeilor la avort.

Este una dintre cele mai fierbinţi puncte de opoziţie dintre Hillary şi Donald, care ar putea decide soarta alegerilor prezidenţiale. Acuzat de nenumărate ori pentru politica sa agresivă, violentă (dar pe placul multor americani radicali), Donald Trump consideră că femeile care avortează ar trebui să fie pedepsite.

Legislaţia americană nu este încă foarte clară în ceea ce priveşte dreptul la avort, multe state americane interzicându-l. Spre deosebire de Trump, Hillary se declară pro-avort, susţinând faptul că femeile trebuie să fie libere să facă propriile alegeri cu privire la corpul lor.

„Am călătorit în ţări unde guvernele forţau femeile să facă avort, ca în China, sau să nască copilul, ca în România. Şi pot să vă spun, guvernul nu ar trebui să se amestece în decizia pe care femeile o iau în concordanţă cu credinţa lor şi cu sfatul pe care îl primesc de la medici, iar eu voi lupta pentru acest drept.”

Candidata face referire la politica din timpul lui Nicolae Ceauşescu, atunci când avorturile erau interzise pentru a sprijini o creştere a natalităţii.

Hillary nu este primul candidat care discută despre România în contextul alegerilor prezidenţiale, Bernie Saunders, oponentul ei ca reprezentant al Partidului Democrat, criticând în luna martie viteza de internet din America, mult mai slabă prin comparaţie cu a noastră.

Clinton este considerată favorită la alegerile prezidenţiale, peste 50% dintre americani considerând că ea s-a dovedit mai puternică decât Trump în cadrul ultimei dezbateri televizate. Exemplul României (de aşa nu) se poate dovedi unul dintre argumentele hotărâtoare în disputa pentru poziţia de cel mai puternic om al planetei!

Surse foto: Splashnews

Articolul urmator S-a schimbat tot! Tot ce trebuie să știi despre cea de-a 10-a ediție “Vocea României”

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.