I-a acordat primul ajutor unui om al străzii și a ajuns milionară

I-a acordat primul ajutor unui om al străzii și a ajuns milionară

Alida Enache

Încă o dată ni se dovedește că viața bate filmul! O asistentă a ajuns milionară după ce i-a acordat primul ajutor unui om al străzii chiar de Ziua Îndrăgostiților, în timp ce iubitul ei o amenința că o va părăsi. Mary Norton, femeia eroină, a pus dragostea sa pentru oameni mai presus de orice, iar fapta ei minunată nu a rămas nerăsplătită.

Povestea sa a început chiar de Sfântul Valentin, în urmă cu câțiva ani...

 Imagine cu o femeie îmbrăcată în rochie neagră care probează cercei

Mary Norton era de-a dreptul entuziasmată. Iubitul ei, Jordan, o invitase la o cină romantică de Ziua Îndrăgostiților, iar ea presupunea că în sfârșit va fi cerută de soție. Era atât de îndrăgostită de iubitul ei, încât își imaginase deja că își va petrece tot restul vieții alături de jumătatea ei.

În seara cu pricina, femeia, fericită și încrezătoare, și-a îmbrăcat rochia neagră preferată și și-a pus o pereche de tocuri elegante, sperând că cina respectivă îi va schimba viața în adevăratul sens al cuvântului. Chiar s-a întâmplat asta, însă nu așa cum și-ar fi imaginat ea.

Întâlnirea celor doi îndrăgostiți a început de-a dreptul spectaculos. Jordan a așteptat-o pe iubita sa în fața casei cu o limuzină superbă, iar mai apoi a condus-o la cel mai select și faimos restaurant din oraș. Lui Mary nu-i venea să creadă ce se întâmplă, cât de răsfățată este. Era clar că va fi cerută de soție. Nimeni nu s-ar fi așteptat ca lucrurile să ia cu totul o altă întorsătură.

Atunci când se pregătea să intre în restaurant, femeia a observat o mișcare ciudată cu coada ochiului, chiar la colțul restaurantului. Aceasta s-a dus acolo să vadă ce se întâmplă și a zărit un bărbat care stătea rezemat de perete. Era palid, transpirat, se strâmba și își freca umărul stâng. Mary și-a dat seama imediat că ceva nu este în regulă, așa că l-a întrebat dacă se simte bine. Bărbatul cu haine zdrențuite și-a deschis ochii săi superbi de un albastru electrizant, s-a uitat la Mary, i-a zâmbit respectuos și a spus că este bine. Apoi, dintr-o dată, el s-a prăbușit la pământ. Din fericire, Mary știa ce să facă în astfel de situații, așa că nu s-a speriat. Aceasta l-a rugat pe iubitul ei să sune la urgențe, în timp ce ea începuse să-i acorde primul ajutor bărbatului care avea un atac de cord.

Imegine cu un vagabond care doarme pe stradă

Femeia a îngenunchiat pe trotuar lângă el și a încercat să îi ia pulsul. Fiind neregulat și scăzut, Mary a și pornit compresiile toracice.

“Ambulanța este pe drum!”, a strigat Jordan, terifiat de ideea că iubita sa îi oferă primul ajutor unui om al străzii.

Dar pentru Mary nu era important acest aspect. Ea a înclinat capul bărbatului pe spate pentru a-i elibera căile respiratorii și se pregătea să îi facă respirație fură la gură.

"Mary! Nu pui gura pe acel om!", a țipat din nou Jordan.

"Ce altceva aș putea face, Jordan? Are nevoie de oxigen!", i-a răspuns Mary.

„Dacă faci respirație gură la gură pe acest vagabond, nu te mai sărut niciodată! Relația noastră va lua sfârșit acum.”, a spus Jordan, tot mai dezgustat de gestul iubitei sale.

„Atunci cred că ne despărțim!”, i-a zis Mary încet, iar apoi a început respirația artificială pe bărbatul căzut la pământ.

Jordan a mai stat acolo câteva minute sperând că iubita sa se va răzgândi, dar nu a avut de ales decât să plece dezamăgit spre casă. Mary a continuat să îi ofere primul ajutor vagabondului până când a venit ambulanța, iar apoi a hotărât să meargă cu el la spital. Cine ar fi crezut că Mary își va petrece seara specială de Sfântul Valentin chiar în locul în care lucra ea zi de zi?

Odată ajunsă acolo, femeia s-a asigurat că bărbatul primește ajutorul necesar, iar apoi a încercat să afle cine este și dacă are asigurare medicală. Din fericire, i-a găsit buletinul în haine, dar și un bilețel pe care era trecut un număr de telefon, cel al mamei lui. După ce a constatat că pacientul este Jake Burlington, Mary a sunat la numărul de telefon pe care tocmai îl descoperise.

“Bună seara! Sunteți rudă cu Jake Burlington?”, a întrebat Mary.

Jake? Da! Este fiul meu. Ce s-a întâmplat ? Unde este?”, a spus mama bărbatului.

Mary i-a povestit ce se petrecuse, i-a dat adresa spitalului și a așteptat ca aceasta să ajungă acolo. Într-o jumătate de oră, Mama lui Jake a și venit și a găsit-o pe Mary.

“Tu i-ai salvat viața fiului meu? Ești prietena lui?”, a întrebat doamna Burlington.

“Da, eu i-am oferit primul ajutor. Era în fața restaurantului la care urma să iau cina cu iubitul meu.”, a răspuns Mary.

Doamna Burlington i-a mulțumit, iar apoi a fost întâmpinată de către medicul care îl preluase pe fiul ei. Jake era conștient și putea fi văzut pentru câteva minute. Cele două femei s-au dus împreună spre salonul pacientului, iar când au ajuns acolo, Jake a deschis ochii și s-a uitat la Mary.

“Ești un înger…”, a șoptit el.

Doamna Burlington a început să plângă și, printre lacrimi, a zis: “O, dragul meu! Îmi pare atât de rău. Mi-a fost atât de dor de tine!”. Jake a privit-o, a luat-o de mână, i-a zâmbit, iar apoi a adormit. Cele două femei l-au lăsat pe pacient să se odihnească și au ieșit din salonul lui. Imediat după, Mary a aflat de la mama bărbatului că a fost dat afară din casă în urmă cu 10 ani pentru că nu a vrut să preia afacerea familiei. Aparent, el voia să picteze și să devină un artist cunoscut. Deși picturile lui erau extrem de apreciate, nu a reușit să se pună singur pe picioare.

Doctorul i-a explicat doamnei Burlington că fiul ei suferea de malnutriție și că acest lucru a dus la infarct. El avea nevoie de hrană, odihnă și multă grijă pentru a-și reveni. Și chiar asta s-a întâmplat. Treptat, Jake s-a vindecat, iar cea care s-a preocupat de el în fiecare zi a fost Mary. Ea se îndrăgostise de ochii lui albaștri, dar și de zâmbetul său superb. Și Jake o iubea și i-a recunoscut acest lucru chiar înainte să plece din spital.

La câteva zile după asta, Mary a fost sunată de managerul ei de bancă care i-a spus că în contul său a fost virată o sumă substanțială. Banii erau primiți chiar de la doamna Burlington, care a vrut să își arate recunoștința față de ea deoarece îi salvase și îi îngrijise fiul.

Jake s-a mutat înapoi în casa mamei sale, iar ea i-a promis că îi va respecta toate deciziile. La scurt timp după, doamna Burlington a finanțat o expoziție de artă cu picturile fiului ei într-o galerie impresionantă, iar Jake a devenit vedetă, exact așa cum își dorea. Ce a făcut el după ce s-a pus pe picioare din punct de vedere financiar? Ei bine, evident, și-a cumpărat o locuință și a cerut-o pe Mary de soție.

La doar un an după ce s-a cunoscut, chiar de Ziua Îndrăgostiților, Jake și Mary își jurau iubire eternă în fața altarului...

Citește și: De Ziua Îndrăgostiților, o fată bogată respinge cererea în căsătorie a iubitului ei sărac. Ce se întâmplă când ea apare la ușa lui, ani mai târziu

Sursă articol: Amomama

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Dănuț are doar 17 ani dar duce pe umeri griji uriașe. Își îngrijește mama cu venituri minime și face față provocărilor vieții
Dănuț are doar 17 ani dar duce pe umeri griji uriașe. Își îngrijește mama cu venituri minime și face față provocărilor vieții
Aștepți primul bebe? Află dacă ești pregătit/ă corespunzător!
Incepe quiz
Aștepți primul bebe? Află dacă ești pregătit/ă corespunzător!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (155)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.