Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

În căutarea fotografului dorit – ce trebuie să știi și când este timpul potrivit să faci o alegere

DivaHair

Evenimentele precum nunțile sunt adevărate industrii pentru diverse tipuri de servicii. Sunt momente unice, sunt evenimente pentru care viitorii miri sunt într-o cursă nebună de a găsi specialiștii în anumite domenii, profesioniștii care să le ofere cadrul perfect, pentru o petrecere pe măsură. Deși preocuparea este maximă pentru ceea ce înseamnă organizarea evenimentului, nu trebuie omisă importanța acordată amintirilor ce rămân; ori un fotograf este nu doar necesar a face parte din cadrul nunții, însă chiar elementul cheie ce îți asigură și crearea cufărului cu amintiri.

Fotografia cunoaște diverse forme la ora actuală, chiar dacă cea printată nu mai este singură opțiune. Însă chiar și într-un altfel de format și prezentare, ea nu cunoaște un sfârșit sau importanță și nu poate fi minimalizată. Menită să rămână dovada vie a unor clipe unice și fericite, te ancorează în trecut și marchează acele momente pe care nu ai cum să le uiți.

Alegerea unui fotograf de nuntă pare să fie o misiune relativ ușoară. Dar te lovești de câteva dileme pe măsură ce primești câte un refuz din cauza agendei pline. Cum faci însă să nu alegi după astfel de repere și să nu te condiționezi de program sau alte detalii? Iată un scurt ghid sau cum să înțelegi mai bine modul în care lucrează aceștia.

ilustratie fotograf

Fără presiunea timpului înseamnă să alegi perioada optimă

Fotografii care lucrează de regulă în domenii de genul și se ocupă de evenimente precum nunțile în mod deosebit au perioadă aglomerată din primăvară până toamna târziu. O pauză este din noiembrie până în martie, deși nu este nici acest interval bătut în cuie. Așadar, acum este și timpul tău potrivit să începi să selectezi.

Îi găsești mai degrabă în studio, prelucrând fotografii, lucrând la imprimare, la crearea de albume. Sunt cu mult mai disponibili într-o astfel de etapă să stabilească un program pentru următorul sezon de evenimente. Unii chiar asta își propun; atenție însă, dacă alegi o întrevedere în luna noiembrie, cu gândul să semnezi un contract pentru luna mai, ar putea fi chiar destul de târziu. Mai ține și de noroc, în măsura în care unii fotografi sunt foarte bine cotați pe piață, aceștia sunt “vanati” cu mult timp înainte, pentru a fi siguri că există toate șansele de colaborare.

Așadar, o perioadă optimă de a începe să cauți fotograful potrivit înseamnă să știi deja data evenimentului și să stabilești datele de colaborare cu persoana în cauza. Cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Alege după om și după fapte

Alegerea unui fotograf ține în egală măsură și de capacitatea artistică, de viziunea celui în cauză. De preferat să dețină aparatură performantă, ca drept dovadă că nu este un amator. Modul în care acesta abordează fotografia de nuntă contează de asemenea. Depinde desigur de o preferință personală, astfel că este bine să vizionezi mai multe albume create de fotograf și să cântărești în ce măsură îți place ce vezi.

Nu te gândi că albumul nunții tale va arăta fix la fel. Desigur însă că poți să remarci ce cadre minunate a realizat, ce unghi a avut în vedere și modul în care se face remarcat în breasla sa. Unii mixează și pe cât de sociabil este. Contează enorm de mult modul în care comunicați. Desigur că mirii își doresc la rândul lor să nu se omită vreun detaliu al nunții, desigur că fotograful va recomanda anumite detalii și împreună trebuie să existe un mix de idei și stiluri ce aduc originalitate la albumul creat.

Într-un echilibru despre ce înseamnă omul din spatele lentilei, despre ce abilități artistice are acesta alegerea este una complexă. Însă nu imposibilă. Îți trebuie ceva timp și după ce vizualizezi câteva “demonstrații” din arta fotografică semnată de cel despre care te interesezi pare că lucrurile sunt mai clare că oricând.

 Așadar, precum orice altă etapă a organizării nunții, când te oprești asupra fotografului trebuie să ai în vedere o mulțime de detalii. Însă răsplata nu întârzie să apăra. Mai mult decât atât, se pare că sunt la modă pachetele de servicii, însemnând mai multe opțiuni de a realiza cadre în această unică postură, de mire și mireasă. Intră pe tibiolteanu.ro și convinge-te!

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!