În ce zodie s-a născut Iisus Hristos

În ce zodie s-a născut Iisus Hristos

Alida Enache

Îi sărbătorim nașterea an de an, în ziua de 25 decembrie, chiar de Crăciun, însă istoricii susțin că nu acesta ar fi momentul în care Iisus Hristos a venit pe lume. De-a lungul timpului, numeroși astrologi și nu doar au încercat să afle adevărata dată la care s-a născut Mesia tocmai pentru a-i putea studia semnul zodiacal și pentru a-i putea înțelege mai bine destinul.

Iisus Hristos nu s-a născut în ziua de Crăciun, după cum spun istoricii și astrologii, însă nici nu se cunoaște adevăratul moment în care a venit pe lume. John Addey, de exemplu, un astrolog renumit, a spus că s-ar fi născut în ziua de 27 august, sub semnul Fecioarei și că astfel se explică destinul său.

Totuși, Craig Roberts nu este de acord cu el și susține faptul că Mesia este Scorpion, deci s-a născut între 23 octombrie–22 noiembrie. Mulți alți experți în domeniu spun că ar fi venit pe lume în ziua de 1 martie, sub semnul Pești. Pentru a putea înțelege mai bine cum stau lucrurile, trebuie să privim puțin în trecut și să clarificăm care este legătura dintre astrologie și religie în cazul lui Mesia.

Nu de puține ori s-a spus că astrologia este o practică păgână care nu susține voia lui Dumnezeu. Deci, planetele nu au niciun rol în modelarea destinului unui om, nici măcar atunci când vorbim despre un sfânt sau despre un salvator al creștinilor. Să fie, oare, acest lucru adevărat?

Ei bine, astrologii și astronomii din toate timpurile nu sunt de acord cu asta și există chiar studii care reflectă că astrele au jucat un rol foarte important în ceea ce privește viața lui Iisus Hristos. De exemplu, „cei trei magi de la Răsărit” care s-au dus să-l vadă pe Mesia în Betleem, ghidați de o stea, erau, de fapt, astrologi. De asemenea, ei s-au dus să-l întâlnească pe Fiul Lui Dumnezeu la câteva luni după ce s-a născut, pe când locuia deja în Nazaret, în casă, alături de părinții săi și nu era un prunc în iesle.

„După ce l-au ascultat pe rege, au plecat. Și iată că steaua pe care o văzuseră când erau în răsărit mergea înaintea lor, până când a venit și s-a oprit deasupra locului unde era copilașul”. (Evanghelia lui Matei 2:9)

Ca și în vremurile noastre, astrologii respectivi se ghidau după astre pentru a prezice evenimente importante.

În relatarea nașterii, Matei juxtapune un semn astronomic alături de o profeție biblică. Profetul Mica din Vechiul Testament prezice nașterea lui Mesia în Betleem (Matei 2:6) bazându-se pe o "stea care răsare". Deci căci magii cunosc "momentul exact" al nașterii lui Isus.

Chiar dacă Noul Testament nu prezintă zodia lui Iisus Hrisos, sunt oferite suficiente date pentru a se deduce ora nașterii și pentru a se putea specula ziua în care a venit pe lume. Steaua de la Betleem ar putea fi reprezentată de o conjuncție de bun augur a lui Saturn și Jupiter, împreună cu Marte, care a avut loc în anul 7 î.Hr., în jurul datei de 22 august sau 14-15 septembrie, la apus sau spre înserate. Acest trio din semnul Peștilor, care găzduia cele mai lente planete cunoscute atunci se afla în opoziție cu Soarele din zodia Fecioară.

În plus de asta, profeția lui Isaia prevestea că Fiul Lui Dumnezeu se va naște dintr-o Fecioară. Fecioara reprezintă, de fapt, semnul zodiacal Fecioară. Conjuncția planetară dintre Saturn (un nume pentru zeul tată roman) și Jupiter (fiul său) se potrivește perfect cu tabloul creștin tată-fiu.

Fecioara Maria și pruncul Iisus

Soarele reprezintă caracteristicile sufletești de bază ale lui Mesia, lumina de aur a Spiritului. El a fost a fost un om extrem de spiritual, dispus să se sacrifice pentru binele altora.

În schimb, dacă Iisus Hristos s-ar fi născut sub semnul Pești, după cum chiar astrologul Alphee Lavoie susține, întreaga sa misiune de pe Pământ ar putea fi corelată cu energia acestei zodii. A făcut miracole, a schimbat apa în vin și i-a vindecat pe cei bolnavi, ceea ce înseamnă că a arătat compasiune lumii, exact cum ar face o persoană a cărei zodie este Pești, potrivit lui Lavoie.

De asemenea, se presupun că Marte și Pluto s-au aflat în casa relației și că tocmai de aceea a reușit să aducă o schimbare benefică în lume și să atragă atâția oameni de partea sa. În plus de asta, poziția nefavorabilă a lui Uranus, care s-a mutat în prima casă a zodiei Sale și a rămas acolo până când și-a dat ultima suflare, ar putea explica destinul său tragic și instabilitatea de pe tot parcursul vieții.

S-a mai spus, totuși, că steaua Betleemului nu ar fi nici o conjuncție planetară, nici o supernovă, ci o cometă. Matei (v. 9-10) precizează că steaua a răsărit și s-a oprit deasupra locului în care s-a născut Iisus. Ei bine, despre această cometă există relatări antice chinezești pentru perioada 9 martie - 4 mai din anul 5 î.Hr.

Steaua Betleemului, care a apărut pe cer deasupra locului de naștere al lui Iisus, ar fi putut declanșa o eclipsă de lună. Sursele antice descriu cometele și alte obiecte cerești ca fiind semne prevestitoare care indică favoruri sau minuni din partea zeilor.

Totuși, nu există nicio certitudine, că aceste lucruri s-au întâmplat astfel. Din dorința de a explica fenomene istorice și religioase importante, fiecare specialist în parte le-a studiat și a venit cu o altă interpretare a acestora.

Citește și: Tu știi care este numele real al lui Iisus Hristos? Puțini români îl cunosc, dar uite ce semnificatie aparte are

Surse foto: iStock

Surse articol: Soulmatetwinflame, Book-editing, Astrotheme

Articolul urmator
Cine a fost Sfânta Muceniță Ecaterina, serbată pe 25 noiembrie, și cum să te rogi ei
Cine a fost Sfânta Muceniță Ecaterina, serbată pe 25 noiembrie, și cum să te rogi ei
În ce anotimp s-a născut sufletul tău pereche?
Incepe quiz
În ce anotimp s-a născut sufletul tău pereche?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.