În SUA, FDA a autorizat IQOS ca produs din tutun cu risc modificat

Redactor Divahair.ro

În 7 iulie 2020, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA), agenție guvernamentală care reglementează produsele din tutun și care contribuie la protejarea sănătății publice, a autorizat comercializarea sistemului IQOS ca produs din tutun cu risc modificat.

Ce presupune mai exact această aprobare? Pe înțelesul tuturor, decizia FDA demonstrează că IQOS este un produs din tutun fundamental diferit de țigările convenționale și o alegere mai bună pentru adulții care altfel ar continua să fumeze. Astfel, sunt confirmate studiile științifice care au arătat că trecerea completă de la țigările convenționale la IQOS reduce în mod semnificativ expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.

IQOS

Totodată, compania Philip Morris International va avea responsabilitatea să verifice în permanență situația de pe piață și să vină cu noi studii și cercetări care să demonstreze faptul că dispozitivele pot rămâne în continuare în categoria produselor cu risc scăzut.

Prin acordarea acestei autorizații de comercializare ca produs din tutun cu risc modificat, FDA își propune să se asigure că informațiile transmise consumatorilor, referitoare la riscul redus sau expunerea redusă legate de utilizarea unui produs din tutun, sunt susținute prin dovezi științifice și pe înțelesul tuturor”, a precizat Mitch Zeller, J.D., directorul Centrului pentru Produse din Tutun din cadrul FDA.

Ce a determinat Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite să ia o astfel de decizie? La baza acestei autorizații se află dovezile prezentate de compania Philip Morris International. În primul rând, principiul de funcționare al dispozitivelor IQOS și studiile care confirmă faptul că acest dispozitiv care nu arde tutunul, ci îl încălzește, oferă o experiență diferită și reprezintă o alegere mai bună pentru adulții care altfel ar continua să fumeze.

iqos-FDA

Prin încălzirea tutunului până la 350°C, fără ardere, rezultă un aerosol cu conținut de nicotină care, în comparație cu fumatul clasic, reduce semnificativ emisia de substanțe nocive și potențial nocive. Dovezile științifice disponibile până în acest moment preconizează că IQOS este un produs care va avea un impact pozitiv atât asupra utilizatorilor de produse din tutun, cât și asupra persoanelor care nu utilizează în prezent produse din tutun.

Prin această decizie, IQOS devine primul și singurul produs electronic cu nicotină care primește o astfel de autorizație din partea FDA. Este important de știut faptul că toate produsele aprobate de această instituție (medicamente, alimente, tutun, cosmetice, suplimente alimentare) sunt în conformitate cu standardele de calitate și siguranță în vigoare.

Sursa foto: Philip Morris International

Articolul urmator Cele mai populare picturi celebre și povestea din spatele lor

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.