Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Indiferent de planurile de weekend, nu uita sa mergi la vot!

Redactor Andreea Baluteanu

Cea mai bună metodă de a lupta împotriva nerăbdării crescânde, care nu ne mai lasă să ne bucurăm de viaţă până la venirea Crăciunului? Să ne distrăm de minune până atunci! Perioada de dinaintea celei mai frumoase sărbători este cu adevărat magică, iar anticiparea are în ea ceva miraculos.

Noi îţi oferim cele mai atractive recomandări de activităţi din această duminică, dar te invităm ca de 11 decembrie să nu uiţi nici de spiritul tău civic!

Cum îţi petreci timpul duminică, 11 decembrie

Luna decembrie este atât de bogată în activităţi, de parcă zilele premergătoare Crăciunului şi-ar dori să rivalizeze cu măreţia acestuia.

E weekend şi foamea îţi dă târcoale? Bucureştencele se pot delecta cu cele mai decadente feluri de mâncare la Food Truck Festival Xmas Edition, care are loc în parcarea mallului Promenada, între 28 noiembrie şi 18 decembrie. Pregăteşte-te să te înfrupţi din pizza, burgerii, pastele, paella, clătitele, cafeaua şi sandvișurile care au făcut celebre aceste festivaluri, dar şi din preparate cu iz de sărbătoare, precum aromatul vin fiert şi cozonacii ademenitori.

Pentru că tot am vorbit despre Crăciun, nu rata cel puţin o vizită în târgurile dedicate miracolului său în malluri (Promenada, Bucureşti Mall, Sun Plaza), la „Dichisar de Crăciun - 2 zile de Food, Fun & Shopping alternativ” (în Impact Hub Bucureşti) şi, bineînţeles, la târgul organizat de primărie în Piaţa Constituţiei. Te vei încărca de spirit feeric cât cuprinde!

Duminica trebuie să fie şi o zi dedicată culturii (cel puţin aşa se laudă o fată glam şi deşteaptă)! Ai chef de o porţie de teatru? Dacă nu l-ai văzut încă, delectează-te cu spectacolul „Regele Lear” (cu Mihai Constantin, Marius Manole, Ioan Andrei Ionescu, Gavril Pătru, Monica Davidescu, Crina Semciuc, Raluca Aprodu), pus în scenă la Teatrul Naţional, de la ora 19:00. Pentru un strop de farmec de sezon, urmăreşte „Poveste de Crăciun”, inspirată de celebrul „Colind de Crăciun” al lui Dickens, care îţi va încălzi sufletul în interpretarea actorilor de la teatrul Coquette.

Tot pe 11 decembrie ne putem lăsa auzul mângâiat de sunetul dulce al colindelor şi al coverurilor îngânate acustic de Alma-Nicole la Ceainăria ARTea, de la ora 19:00. Ceai, o voce caldă şi spirit de Crăciun: ce poate fi mai încântător?

Nu eşti din Bucureşti? Nu e nicio problemă, 11 decembrie se dovedeşte a fi plin de evenimente şi în restul ţării!

Dacă locuieşti în fermecătoarea Timişoara, sperăm că ai vizitat Târgul de Crăciun din Piaţa Victoriei, organizat de Casa de Cultură a Municipiului, de unde îţi vei lua doza de fast de sărbători. Fashionistele iubitoare de frumos vor dori să admire şi minunăţiile expuse la Târgul de Antichităţi din Iulius Mall, între 9-11 decembrie. Un pic de cultură este sarea şi piperul weekendului, iar spectacolul „Cloaca”, jucat la Teatrul Naţional din Timişoara, care spune povestea a patru prieteni, reîntâlniţi într-un moment dramatic al vieţii, este exact ceea ce îşi trebuie.

Eşti din Cluj? Felicitări, înseamnă că pe 11 decembrie poţi frecventa „Expoziția temporară Aur şi nestemate” la Muzeul de Istorie a Farmaciei. Nu rata nici Avanpremiera spectacolului „Pinocchio”, la Teatrul de păpuși Puck, fie că vei merge acompaniată de cei mici sau de sufletul tău de copil. Şi pentru o doză atât de necesară de cultură modernă, cumpără un bilet la „Proteine Fluorescente” la Reactor.

Locuitoarele din dulcele Iaşi au, la rândul lor, agenda plină în această duminică. Fie că alegi să admiri luminiţele de la Palas, să te delectezi cu celebra operă a lui Eugene Ionescu, „Cântăreaţa cheală”, pusă în scenă la Sala Teatru a Teatrului Naţional Vasile Alecsandri, ştii că te vei distra de minune. Urmăreşte şi expoziţia de pictură a studenţilor Universităţii A.I. Cuza şi vei avea un weekend plin!

Dacă eşti din Sibiu, noi te invidiem deja: ai posibilitatea de a frecventa unul dintre cele mai frumoase, apreciate şi reuşite târguri de Crăciun nu din România, ci din întreaga Europă. Norocul tău nu se opreşte însă aici: ai ocazia de a-l asculta live pe Ştefan Hruşcă, în concertul magic de Crăciun, „Sara Crăciunului nost”, la Cercul Militar, sau să îţi îmbogăţeşti cultura cu spectacolul „FELII” de Lia Bugnar, la Teatrul Radu Stanca.

Da, 11 decembrie e o zi fabuloasă pentru toate locuitoarele ţării, dar reprezintă în acelaşi timp şi un prilej de a-ţi valorifica drepturile de cetăţean al României şi de a-ţi pune în acţiune simţul civic. Vrei să schimbi România, să duci o viaţă mai bună, să opreşti tristul exod peste hotare sau pur şi simplu să te asiguri că copiii tăi vor fi mai fericiţi ca tine? Atunci trebuie să votezi!

Pe 11 decembrie au loc alegerile parlamentare, care vor decide viitoare componenţă a Senatului şi a Camerei Deputaţilor. Noutatea este că, din fericire, vom alege mai puţini parlamentari şi deputaţi (respectiv 466 şi 308), numărul mare al acestora fiind unul dintre cele mai importante puncte slabe ale sistemului politic românesc.

Nu poţi vota decât o singură dată (desigur, sperăm să ştii asta deja), exprimându-ţi opţiunea cu un singur vot pentru Camera Depuraţilor şi altul pentru Senat, în funcţie de listele pe care le-au întocmit partidele. Informează-te în legătură cu secţia de votare la care eşti repartizată (în funcţie de adresa ta) şi ia-ţi cu tine cartea de identitate. Desigur, nu uita să te documentezi puţin înainte, pentru a fi sigură că alesul tău îţi reprezintă crezul politic şi sistemul de valori, dar, înainte de toate, exercită-ţi dreptul la vot!

Noi sperăm că ţi-au plăcut propunerile noastre de activităţi din 11 decembrie şi, mai presus de toate, că vei alege să îţi onorezi statutul de divă şi că vei vota la alegerile parlamentare! Ne întâlnim la urne!

Surse foto: pixabay.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!