Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

Informații utile despre schimbarea furnizorului de energie electrică

Ana Munteanu

Probabil oricine cunoaște acum faptul că de la începutul acestui an piața energiei electrice a fost complet liberalizată. Subiectul a fost intens mediatizat, consumatorii fiind asaltați cu informații legate de implicațiile pe care le poate avea schimbarea furnizorului de energie electrică. Practic, oricine poate sa încheie acum contracte de furnizare a energiei electrice cu o companie care are licență în acest. Sunt însă câteva lucruri pe care trebuie să le știe consumatorii finali înainte de a lua o decizie finală.

distribuitor-energie-electrica

La ora actuală, pe piață există foarte multe oferte, fiecare cu beneficii și avantaje numeroase, concepute întocmai pentru a atrage noi clienți. Reprezentanții Eva Energy - www.eva-energy.ro - recomandă însă consumatorilor atenție sporită în momentul în care se decid să schimbe furnizorul de energie electrică, întrucât în această perioadă sunt lansate și destul de multe „capcane”. Compania activează pe piața de energie electrică în calitate de furnizor, a câștigat încrederea unui număr însemnat de clienți și oferă astfel câteva informații utile care vor ajuta utilizatorii serviciilor să ia decizii inspirate din acest punct de vedere.

Ofertele trebuie analizate cu atenție

În momentul în care se ia decizia de a schimba furnizorul de energie electrică este necesar un plus de atenție, la fel ca și în cazul selecției oricărui alt tip de serviciu sau produs.

Mai exact, trebuie puse în balanță toate elementele caracteristice ofertelor disponibile. În acest caz este vorba nu doar despre tarife și prețuri, ci și perioada pe care se încheie contractul de prestări servicii, posibilitățile de efectuare a plăților, eventuale alte facilități precum posibilitatea eșalonării facturilor, condițiile de încetare a contractului și diverse alte clauze incluse în cadrul acestuia.

Printr-o astfel de analiză temeinică, indiferent dacă este vorba de 2, 3, 5 sau chiar mai mulți furnizori, consumatorul final își va putea face o idee clară asupra beneficiilor de care va putea avea parte. Fără îndoială și oferta disponibilă utilizatorilor, detaliată complet pe www.eva-energy.ro, merită luată în considerare.

Clauzele contractuale - un element foarte important de avut în vedere

O asemenea recomandare nu mai are, probabil, nevoie de argumente suplimentare. Pentru a fi în deplină cunoștință de cauză în momentul semnării contractului cu noul furnizor de energie electrică, cei interesați trebuie să acorde o atenție deosebită clauzelor incluse în cadrul acestuia.

Informații precum cele specificate în clauzele ce fac referire la penalizări, la renunțarea la contract înainte de termen sau clauze care generează uneori efecte și ulterior încetării contractului trebuie analizate cu atenție, tocmai pentru a nu exista loc de dubii - consumatorul final are obligația să își dea interesul cu privire la acest aspect pentru a nu se trezi mai apoi cu surprize neplăcute.

Care sunt costurile asociate cu schimbarea furnizorului de energie electrică?

Deși au existat cazuri în care au fost solicitate diverse sume asociate cu trecerea la un alt furnizor, consumatorii finali trebuie să știe faptul că o astfel de modificare este gratuită și nu impune nici un cost. Cu siguranță ar trebui evitate acele oferte care solicită un tarif extra pentru un asemenea serviciu.

În aceeași linie de idei, nu ar trebui să existe nici costuri asociate unor modificări de ordin tehnic. La schimbarea furnizorului nu va fi schimbat nimic din infrastructura rețelei de energie electrică, nici măcar contorul instalat la consumatorul final. Doar indexul contorului va trebui citit, pentru a exista o evidență clară la nivel de consum și pentru a regla situația din acest punct de vedere atât cu furnizorul anterior, cât și cu cel la care se va trece.

Odată înțelese aceste detalii, consumatorii finali, fie cei casnici, fie cu personalitate juridică, trebuie să mai cunoască faptul că trecerea la un nou furnizor le poate oferi șansa de a economisi, de a avea parte de prețuri mai avantajoase și facturi lunare mai reduse la energia electrică. Din nou, vor trebui studiate cu atenție ofertele pentru a putea face o alegere inspirată. Nici birocrația aferentă nu este foarte stufoasă, în majoritatea cazurilor de acest aspect urmând să se ocupe noul furnizor, care va solicita consumatorului final actele de care are nevoie pentru a finaliza demersurile necesare.

Pentru oferte avantajoase, dar și pentru a obține detalii suplimentare cu privire la ce implică schimbarea furnizorului de energie electrică, cei interesați pot să consulte website-ul www.eva-energy.ro, ai cărui reprezentanți ne-au oferit și informațiile menționate anterior.

 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!