Îngheţata la micul-dejun te face mai deştept

Îngheţata la micul-dejun te face mai deştept

Ionelia Olteanu

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar noi îți mai dăm un motiv să nu sari niciodată peste el. Într-un studiu care le dă bătări de cap nutriţioniştilor, un om de ştiinţă japonez a descoperit faptul că dacă mănânci îngheţată la micul dejun, îţi poţi îmbunătăţi vigilenţa şi performanţa mentală.

fete care mananca inghetata

Profesorul Yoshihiko Koga de la Universitatea Kyorin din Tokyo a realizat un studiu în care jumătate dintre subiecţi au mâncat în fiecare dimineaţă câte trei linguri de îngheţată, imediat după ce s-au trezit. Cealaltă jumătate a consumat un mic dejun obişnuit. După acest pas, participanţii au fost puşi să facă mai multe exerciţii pe calculator, astfel încât oamenii de ştiinţă să poată urmări rezultatele. S-a demonstrat faptul că participanţii care au mâncat îngheţată la micul dejun au fost mai relaxaţi, mai concentraţi şi au avut o performanţă ridicată.

Profesorul, specialist în fiziologie, a efectuat o serie de studii clinice, iar rezultatele pe care le-a obţinut au fost mai mult decât interesante şi plăcute. El a repetat testul cu apă rece. La fel ca înainte, participanţilor li s-a dat apă rece imediat după trezire. Participanţii au dat dovadă de o atenţie sporită, dar nu a fost la fel de mare ca atunci când au mâncat îngheţată. Concluzia a fost că temperatura substanţei nu a avut un rol major în obţinerea rezultatelor.

Evident, există mult mai multă magie ascunsă în îngheţata gustoasă pe care majoritatea dintre noi o adoră încă din copilărie.

Deşi este o certitudine că este necesar să se facă mai multe cercetări pentru a determina beneficiul pe termen lung al consumului de îngheţată, cercetarea ar putea reprezenta scuza perfectă pentru mulţi care vor să înceapă ziua şi să mănânce îngheţată la micul dejun. Chiar dacă încerci să mai reduci cantitatea de zahăr din dieta zilnică, poate că o mică porţie de îngheţată nu va fi o idee chiar atât de rea.

Desigur, trebuie să acorzi atenţie cantităţii. Încearcă să îţi aminteşti că toate lucrurile bune vin în porţii mici, iar asta se aplică şi în cazul de faţă. O ceşcuţă de îngheţată este mai mult decât suficientă.

Sursă: Telegraph

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Rugăciunea de miercuri: cel mai puternic text pentru vindecare
Rugăciunea de miercuri: cel mai puternic text pentru vindecare
Ce fel de inghetata esti?
Incepe quiz
Ce fel de inghetata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.