Întâlnirea cu Dr. Oz m-a făcut să privesc viaţa cu alţi ochi!

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Ziua de 25 mai a fost cu adevărat specială pentru mine: am avut şansa să particip la conferinţa Take your life to the next level pe care celebrul Dr. Oz a susţinut-o la Sala Palatului, în oraşul meu drag, Bucureşti.

Pot spune că mi-am primit cadoul în avans, întrucât pe 26 mai a fost şi ziua mea de naştere! Da, pentru mine, faptul că am luat parte la un asemenea eveniment, reprezintă cadoul suprem. Sunt cu ochii pe Mehmet Oz încă de când acesta nu avea propriul show TV şi apărea la emisiunea celebrei Oprah Winfrey. Pentru cei care nu ştiu, Dr. Oz a devenit faimos datorită cunoscutei realizatoare TV, care obişnuia să îl invite pe acesta periodic în show-ul său, pentru a vorbi despre bolile de inimă și diabet, cele mai răspândite afecțiuni în rândul americanilor. Nu a durat mult până când cel supranumit în prezent „doctorul Americii” a intrat în sufletele telespectatorilor americani şi a pus bazele propriei emisiuni TV, The Dr. Oz Show, în cadrul căreia continuă să abordeze, în stil propriu şi pe înţelesul tuturor, diverse teme medicale.


Dr. Oz şi Oprah Winfrey

Fiindcă emisiunea lui a fost difuzată o lungă perioadă şi pe canalele de televiziune din România, a fost doar o chestiune de timp până când Dr. Oz să devină celebru şi pe plaiurile mioritice. Atât de celebru încât, pe 25 mai, Sala Palatului s-a umplut până la refuz de oameni dornici să asculte sfaturile medicului care a salvat şi a schimbat mii de vieţi.

Pentru prima oară în cei șapte ani de „vechime" în câmpul muncii, nu m-a deranjat să mă trezesc chiar mai devreme decât o fac în mod obişnuit: la 6:00 dimineaţa, astfel încât să pot prinde un loc în primele rânduri la conferinţa care, pot spune cu mâna pe inimă, mi-a schimbat viaţa. Am stat pe rândul 10, destul de aproape de scenă, astfel încât să mă asigur că nu ratez niciun cuvânt, niciun gest şi niciun zâmbet al carismaticului „Vrăjitor OZ”, aşa cum l-a poreclit Dragoş Bucurenci, cel care a moderat fără cusur întregul eveniment. Da, pot spune că Dr. Oz s-a ţinut de cuvânt şi m-a convins (cu siguranţă, nu numai pe mine!) să-mi schimb stilul de viaţă. Încă de a doua zi am început să urmez sfaturile „doctorului Americii”, iar rezultatele se observă!

Iată de ce spun că evenimentul „Take your life to the next level” a fost imboldul suprem de care am avut nevoie pentru a mă convinge că este timpul să schimb ceva la mine!

Dr. Oz m-a convins să-mi schimb rutina de dimineaţă

Lucrez de aproape șapte ani, însă nici până acum nu am reuşit să înţeleg cum de alte persoane din jurul meu, care se trezesc MULT mai devreme decât mine (eu mă trezesc în fiecare dimineaţă la 6:40), afişează, la ore atât de inumane, nişte zâmbete largi și dezarmante pe faţă. Am prieteni care, deşi îşi încep programul de lucru la ora 9:00, se trezesc de la 6:00 pentru a ajunge la sala de sport sau în parc, la alergat, la 7:00. Eu îmi setez alarma la 6:40, pentru a avea timp să lenevesc 20 minute în pat, în timp ce îmi verific Facebookul şi sorb cu ochii încă închişi din cafeaua tare, pe care mi-o „serveşte” în fiecare dimineaţă robotul, în timp ce alţii nici nu au nevoie de licoarea neagră pentru a se deştepta şi pentru a funcţiona la capacitate maximă zi de zi. Nici măcar Dr. Oz, care la conferinţă ne-a dezvăluit că în fiecare dimineaţă, indiferent de situaţie, bea apă plată cu lămâie pe stomacul gol şi face cel puţin șapte minute de mişcare: flotări, întinderi, yoga.

„Când vă treziţi dimineaţa, nu începeţi cu cafeaua. Beţi, în schimb, un pahar cu apă. Eventual cu puţină lămâie”, ne-a recomandat, cu o mină foarte serioasă, Dr. Oz. Citisem deja foarte multe despre beneficiile apei plate cu lămâie băută dimineaţă, pe stomacul gol, dar recunosc că de fiecare dată am luat în râs acest „obicei al oamenilor sănătoşi”. Asta până în dimineaţa zilei de 26 mai, când m-am trezit, ca niciodată, la ora 6:30 şi am băut un pahar de apă plată rece, cu un strop de lămâie. Apoi, am trecut la cel de-al doilea sfat al îndrăgitului Mehmet Oz: mi-am întins salteaua de sport, care zace sub pat de aproape un an, am găsit un super playlist cu muzică de vară şi am făcut 10 minute de mişcare, zic eu, uşoară: mers pe loc, stretching şi puţină yoga. Rezultatul? Suficient să spun că, de câteva zile, trezitul la o oră pe care o consideram inumană nu mi se mai pare o corvoadă. Zilele mele încep la 6:30, nu cu leneveală, ci cu apă plată, muzică faină şi mişcare. Pot spune, cu mâna pe inimă, că nu m-am simţit nicicând mai plină de viaţă!

Yoga, yoga şi iar yoga!

Am abonament la sală din septembrie 2015, dar nu ştiu dacă l-am folosit de… 10 ori până acum. Însă, săptămâna aceasta, voi merge la prima mea clasă de yoga! Dacă până acum câteva zile, de fiecare dată când prietenele mele lăudau beneficiile acestei practici, îmi dădeam ochii peste cap şi le râdeam în faţă în timp ce spuneam „Yoga? Nu cred că există ceva mai plictisitor şi mai aberant decât asta”, ei bine, câteva minute de meditaţie la evenimentul de pe 25 mai au fost suficiente pentru a mă convinge de faptul că „o fi ceva de capul acestei practici”.

Înainte să intre Dr. Oz pe scenă, printre ceilalţi speakeri invitaţi la acest eveniment s-a numărat şi Avisek Majumdar, cel care le-a ajutat pe Andreea Raicu, Loredana Groza şi Corina să îşi redescopere liniştea şi echilibrul interior prin intermediul meditaţiei şi practicii indiene, yoga.


Sursă foto: Mangaldharma Avisek

Acesta ne-a provocat la un mic exerciţiu în timpul speech-ului său (pe care eu l-am considerat) motivaţional: să închidem ochii şi, pur şi simplu, să respirăm, să dăm la o parte orice gând şi grijă şi să trăim în PREZENT, să fim conştienţi de propria noastră persoană. Fiindcă am văzut că acele trei minute de meditaţie au avut efect asupra mea şi că până şi Dr. Oz susţine şi recomandă yoga, am zis că trebuie să mă apuc de această practică. Deja am început cu câteva mişcări simple acasă (mulţumesc, YouTube!), în fiecare zi (dimineaţa şi, mai mult, seara) şi mă simt mult mai relaxată şi împăcată cu lucrurile care mi se întâmplă. Eu, care de obicei eram foarte agitată şi anxioasă, de multe ori, fără motive, am învăţat să privesc lucrurile mai relaxat de când am descoperit meditaţia şi yoga. Nu pot spune că am scăpat definitiv de stările de anxietate, mai am un drum lung de parcurs până să resuşesc acest lucru, dar se observă o mare îmbunătăţire!

„Nu sunt perfectă, nici nu vreau, nici nu pot...”

… spunea Elena Cîrstea, şi câtă dreptate avea! Mi-a luat ceva timp până să îmi dau seama că, de fapt, nimeni nu caută perfecţiunea şi că tocmai micile noastre defecte ne fac mai interesanţi. Iar acest lucru mi l-a confirmat, oficial, super-doctorul Oz! „Perfecţiunea este plictisitoare”, ne-a spus acesta în cadrul conferinţei sale. „Uităm cât de frumoşi am fost când eram bebeluşi, iar în timp începem să credem că suntem imperfecţi. Eu am chipul asimetric!”, a afirmat acesta în timp ce pe ecran rula un colaj în care erau unite jumătatea stângă a feţei sale cu… jumătatea stângă a feţei sale şi partea dreaptă a chipului tot cu partea dreaptă:

„WOW! Parcă aş fi altă persoană în fiecare poză, nu-i aşa? Asta e ironia: cu toţii suntem asimetrici. Simetria este importantă, însă nu defineşte frumuseţea. Ce ne face interesanţi e tocmai faptul că nu suntem perfecţi. Micile defecte ne definesc”, a subliniat Dr. Oz.

Mi-am dat seama că nu am dreptul să mă plâng!

Lucrez în presă de aproape patru ani şi sunt zilnic la curent cu toate tragediile care se întâmplă în lume, însă abia acum am devenit conştientă de faptul că sănătatea este mai importantă decât orice. Ultimul an nu fost unul foarte roz pentru mine din acest punct de vedere. Am trecut pragul spitalului mai des decât mi-aş fi putut imagina, am văzut pe holuri oameni care sufereau enorm, iar asta m-a făcut să îmi dau seama că sunt alte lucruri mai grave decât suferinţa pricinuită de un eşec amoros, de o ceartă cu un coleg sau de un deadline nerespectat la locul de muncă. Faptul că am participat la conferinţa „Take your life to the next level”, susţinută de Dr. Oz, mi-a reamintit faptul că nimic nu este mai important pe această lume decât sănătatea. 

La finalul evenimentului, vedeta Americii ne-a rugat să îi adresăm câteva întrebări legate, bineînţeles, de sănătate. Am izbucnit în lacrimi în momentul în care am auzit glasul disperat al unui tată dispus să facă orice pentru sănătatea fiicei sale, aproape răpusă de o boală de inimă. Aşadar, dragile mele, fiţi recunoscătoare pentru faptul că sunteţi sănătoase, că cei dragi vouă sunt sănătoşi şi că, aşa cum spune un citat celebru, „nu deţineţi toate problemele din lume”.

Acestea sunt gândurile pe care mi-am dorit enorm să le împărtăşesc cu voi cu privire la modul în care simpla prezenţă la conferinţa „Take your life to the next level” by Dr. Oz m-a determinat să îmi schimb stilul de viaţă şi modul de gândire.

Healthy is HAPPY!

Surse foto: facebook, droz.ro, arhiva personala

Articolul urmator Sigur ai făcut și tu asta cel puțin o dată! Greșeala pe care cei mai mulți turiști o fac în camerele de hotel

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.9 (22)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.