Învață să spionezi tastatura calculatorului!

Joi, 26.05.2016
de Alexa Galgau

Chiar dacă a spiona alți oameni nu este chiar cea mai nobilă îndeletnicire pe care o poți avea, uneori poate fi de ajutor. De exemplu, dacă ai un copil și acesta folosește rețelele de socializare, mai mult ca sigur ai vrea să știi ce vorbește cu prietenii și dacă există cineva care ar putea fi o amenințare pentru cel mic. De asemenea, dacă ai motive de îngrijorare, cu siguranță ți-ai dori să afli ce vorbește iubitul tău cu alte persoane.

În aceste situații delicate, una dintre soluțiile pe care le poți încerca este spionarea tastaturii cu ajutorul unui program sau al unui device care înregistrează tot ce se tastează la un anumit calculator.

Spionarea tastaturii: cum să devii o adevărată hackeriță

Programul sau device-ul care se folosește pentru a înregistra tot ceea ce se tastează poartă numele de „keylogger”. Un astfel de instrument poate să capteze mesaje trimise de la un anumit calculator, dar este folosit de obicei de hackeri, pentru a obține informații mai importante - parole, date personale și numere de carduri.

Nu este deloc neobișnuit ca părinții îngrijorați, partenerii geloși și chiar angajatorii să instaleze keyloggere, pentru a monitoriza tot ceea ce tastează o anumită persoană.

Iată care sunt opțiunile când vrei să spionezi tastatura cuiva:

1. Folosești un keylogger de tip hardware. Aproape toate tastaturile au un cablu USB prin care se conectează la calculator. Astfel, dacă faci rost de un keylogger de tip USB, poți să îl pui între portul USB al calculatorului și conectorul USB al tastaturii, iar el va putea intercepta astfel semnalele transmise de aceasta. Mai departe, fiecare semnal este înregistrat pe keylogger. Pentru că nimic nu se schimbă când persoana tastează, iar programele de securitate nu pot detecta un astfel de device, ar fi foarte greu ca cineva să își dea seama că este spionat, mai ales în cazul în care calculatorul se află sub birou și există un amalgam de cabluri, printre care keyloggerul poate fi ascuns cu ușurință.

După câteva zile de la instalarea acestui instrument ingenios, poți să îl scoți și să verifici apoi de pe propriul tău calculator ce a scris persoana pe care o spionezi.

2. Folosești un program special pentru spionarea tastaturii. Programele folosite pentru spionarea tastaturii sunt instalate de regulă împreună cu cele de tip malware, însă și de persoane care vor să afle diverse informații care se tastează de la un PC. Un astfel de software rulează pe fundal și nu poate fi detectat cu ușurință de programele antivirus. El înregistrează tot ceea ce se tastează și apoi încarcă informația pe un server, pe care trebuie să îl accesezi pentru a putea spiona. Cu un astfel de software poți vedea mesajele pe care cineva le trimite, dar și întreaga istorie de căutări pe internet. Găsești o mulțime de keyloggere gratuite, însă îți recomandăm să cumperi unul, pentru că programele gratuite pot fi ele însele capcane, punând în pericol securitatea datelor tale.

Spionarea tastaturii se poate dovedi utilă în anumite situații, însă îți recomandăm să apelezi la această soluție după ce încerci și metode mai puțin invazive. Vorba aceea: ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!