Leaving Neverland: tot ce trebuie să știi despre documentarul șocant despre Michael Jackson

Leaving Neverland: tot ce trebuie să știi despre documentarul șocant despre Michael Jackson

Lorena Teacă

„Leaving Neverland”, controversatul documentar care înfățișează o latură neștiută a vieții lui Michael Jachson, a șocat o lume întreagă. Documentarul de patru ore realizat de Dan Reed a fost difuzat în premieră pe 4 martie pe postul HBO și îi are ca protagoniști pe Wade Robson și James Safechuck. Cei doi bărbați povestesc în detaliu presupusele abuzurile sexuale la care au fost supuși de către starul pop.

Prima parte a documentarului se concentrează pe mărturisirile celor doi bărbați, care susțin că în copilărie au avut parte de violuri și hărțuiri sexuale în casa vedetei.

În „Leaving Neverland”, protagoniștii relatează modul în care cântărețul iniția contactele fizice, cum acesta dispunea de câteva camere secrete, unde activitățile sexuale nu ar fi putut fi descoperite niciodată, și cum erau separați de părinți de fiecare dată când se ivea ocazia.

Michael Jackson

Ambii bărbați afirmă că totul părea absolut normal la vremea respectivă, chiar dacă Michael Jackson le spunea că, dacă cineva ar afla despre cele întâmplate, cei doi vor merge împreună cu el la închisoare.

James Safechuck, în vârstă de 30 de ani în prezent, afirmă că la vârsta de 10 ani a luat parte la o ceremonie „de căsătorie” în dormitorul vedetei. Artistul i-ar fi oferit lui James un inel prețios, menit să contureze legătura puternică și intimă dintre ei: „Am mers să cumpărăm inelul dintr-un magazin de bijuterii și ne-am prefăcut că este pentru o femeie”, a declarat bărbatul.

În ciuda faptului că James Safechuck afirmă că era abuzat sexual de regele pop, acesta mărturisește că era îndrăgostit nebunește de el: „Eram foarte îndrăgostiți unul de celălalt în acel moment. Mă gândeam tot timpul la el când nu eram împreună”.

Cea de-a doua parte din „Leaving Neverland” prezintă cele două procese deschise pe numele lui Michael Jackson. După spusele lui Wade Robson și ale lui James Safechuck, vedeta i-a sunat și i-a rugat să depună mărturie în favoarea lui.

După moartea lui Michael Jackson, ambii bărbați și-au întemeiat câte o familie și au devenit părinți, însă susțin că se află încă în proces de vindecare, după toate cele întâmplate.

Familia lui Michael Jackson despre „Leaving Neverland”

Din cauza faptului că documentarul dezvăluie în detaliu picanterii din viața intimă a lui Michael Jackson și pentru că artistul este acuzat de pedofilie, familia acestuia nu a putut sta deoparte.

Familia Jackson a afirmat în nenumărate rânduri că cei doi protagoniști mint despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în timpul vizitelor lor la Neverland. Aceștia refuză să accepte acuzațiile celor doi bărbați și consideră că au fost motivați de bani și de faimă.

Printre cei mai înfocați apărători ai lui Michael Jackson se numără nepotul acestuia, Taj Jackson, în vârstă de 45 de ani, care susține că îl cunoaște bine pe Wade Robson, deoarece a petrecut numeroase nopți în Neverland și îi este imposibil să creadă aceste acuzații. În plus, acesta afirmă: „Unchiul meu nu a avut o copilărie tradițională, așa că a trăit-o la vârstă adultă prin intermediul copiilor. Încerca în mod constant să-și revendice copilăria și cred că oamenii nu înțeleg asta, pentru că nu au trăit viața lui Michael Jackson”, susține Taj.

În plus, unul dintre frații lui Michael, Marlon, afirmă că nu există nicio dovadă care să confirme povestea lor, iar Jackie, celălalt frate al lui, spune că vedeta nu ar fi fost în stare niciodată de așa ceva.

Paris Jackson, fiica regretatului artist, își apără tatăl prin intermediul Twitter, răspunzând celor care îi critică tatăl că ar trebui să acționeze cu calm: „Știu că nedreptățile sunt deranjante și e ușor faci acuzații. Dar a reacționa cu calm este, de obicei, mai benefic decât a reacționa cu furie”, a susținut aceasta.

Paris Jackson

Mai mult decât atât, fiul cel mai mic al lui Michael Jackson, în vârstă de 17 ani, cunoscut sub numele de Biji, a încetat să mai vorbească după ce a vizionat documentarul. Unchiul Taj a afirmat: „Era un copil foarte vorbăreț, acum e foarte tăcut, iar asta ne îngrijorează”.

Familia, prietenii și fanii artistului au postat diferite mesaje pe rețelele sociale, în care neagă cu desăvârșire actele de pedofilie ale acestuia. Astfel, familia Jackson și-a unit forțele în urma apariției filmului denigrator și fiecare membru al acesteia a postat pe Instagram poza lui Michael Jackson însoțită de cuvântul „Innocent”. În acest fel, familia cântărețului își dorește să creioneze falsitatea acuzelor lui Wade Robson și ale lui James Safechuck.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’ve always been close to my uncle but it was after my mother was murdered when I was 16 in ‘94 that he truly became invested into my wellbeing. He knew I was hurt. He knew I was damaged. He knew I needed help. And he rose up and showered me with love, gifts and inspiration. It wasn’t “grooming” as they want you to believe, it was needed LOVE. My uncle was too good for humanity. Period. He had too big of a heart. He felt it was his mission to help those suffering, especially children. He donated hundreds of millions to help those in need. He opened up his home to thousands of underprivileged/handicapped kids every year to give them a day of pure joy. Why the media never gave or gives his generosity attention/praise is wrong. But because it doesn’t fit the description they want to portray on him, they never will. Anyone who knows me knows I try to be as cordial, nice and help as many people as possible. I learned that from him. Trying to be half the man he was. ‪I wish the truth was equally as lucrative. I wish positivity sold. Instead negativity $ells, so with the help of every production trick possible these performers (one who has self proclaimed himself as the “Master Of Deception”) get a forum to try to help their billion $ lawsuits and try to be victims in this important time of the #MeToo movement. And with the support of Hollywood powers who have always disliked my Uncle (such as Oprah) they will do their part to try to level my uncle even though he can’t defend himself and he can’t shred their claims. Disgusting and sad. RIP Uncle Michael. You were too good for this world. I love you and thank you! -Meho #MJInnocent #FactsDontLiePeopleDo

O postare distribuită de TJ Jackson (@tjjackson9) pe

Moștenitorii lui Michael Jackson vor să dea în judecată HBO pentru defăimarea artistului, cerând daune de 100 de milioane de dolari pentru încălcarea unei clauze de nondiscreditare stipulate într-un contract încheiat în 1992.

Reacțiile stârnite de „Leaving Neverland”

Michael Jackson a mai fost acuzat pe parcursul vieții de acte de hărțuire sexuală și pedofilie, fiind implicat în numeroase procese. Se pare că abuzurile au avut loc pe o perioadă de 15 ani, iar starul ar fi plătit suma de 35 de milioane de dolari pentru a cumpăra tăcerea a 17 băieți abuzați.

În 2005, Michael Jackson a fost achitat la finalul unui proces deschis pentru pedofilie, chiar dacă Gavin Arvizo, victima în vârstă de 13 ani, declara cu hotărâre că a fost molestat în repetate rânduri de cântăreț.

Cu toate acestea, reacțiile publicului după vizionarea documentarului „Leaving Neverland” sunt numeroase și s-au împărțit în două tabere.

O parte din fanii săi apără imaginea artistului și refuză să creadă cele povestite de Wade Robson și James Safechuck, afirmând că este nedrept ce se întâmplă.

„Îmi pare rău, dar nu mă uit la Leaving Neverland. Mai ales când Michael Jackson nu este aici ca să se apare. Lăsați-l în pace! Odihnească-se în pace!”, „Am văzut doar prima parte, reprezintă o viziune distorsionată a realității. Înainte de a spune mai multe, am nevoie de timp pentru a digera ceea ce am văzut”, sunt câteva dintre reacțiile fanilor lui Michael Jackson.

De cealaltă parte se află cei care critică evenimentele prezentate în documentar, susținând acuzele protagoniștilor: „Mi se rupe inima pentru acești băieți care au avut încredere în el. Inocența copilăriei a fost o slăbiciune în fața unui prădător experimentat. Puteți vedea pe fețele lor că acești oameni spun adevărul. Durerea lor este reală și va lăsa urme adânci în sufletul lor”, afirmă o persoană.

În plus, în urma vizionării documentarului, mai multe posturi de radio au renunțat să mai difuzeze melodiile artistului, declarând că nu vor să mai transmită muzică pe care ascultătorii nu vor să o audă.

Documentarul „Leaving Neverland” poate fi văzut în România pe HBO Go.

Relația dintre James Safechuck și Michael Jackson 

Relatările lui James Safechuck au șocat o lume întregă, mai ales pentru că între el și Michael Jackson a fost o relație foarte strânsă, cunoscută de toată lumea.

James și regele pop s-au întâlnit în 1987, în timpul unei reclame Pepsi. Pe atunci, băiatul avea doar 9 ani și i-a cucerit rapid inima lui Michael, care și-a dorit să păstreze legătura cu acesta.

Astfel, Michael Jackson și familia lui James Safechuck au început să ia frecvent cina împreună, să se viziteze constant sau să plece în vacanțe, motiv pentru care relația dintre băiat și starul pop a devenit extrem de puternică.

Aceștia au fost surprinși de nenumărate ori ținându-se de mână, în oraș sau la spectacolele artistului, deoarece erau de nedespărțit și oriunde era unul se afla și celălalt.

James Safechuck și Michael Jackson

Se pare că cei doi au rupt legătura în momentul în care James Safechuck a ajuns la pubertate. Despărțirea s-a petrecut pas cu pas, până când au ajuns să poarte doar conversații telefonice și nimic mai mult. 

În prezent, James Safechuck este programator, este căsătorit cu Laura Primack și au împreună o fată și un băiat. 

În ciuda faptului că a încercat să aibă o carieră în cinematografie și muzică, acesta a cunoscut succesul în domeniul tehnologiei. A fost director de cercetare la AvatarLabs, o companie de marketing pe internet cu sediul în Los Angeles.

Bărbatul susține că nu banii l-au motivat să spună adevărul despre abuzurile la care a fost supus. El spune că își dorește ca mărturia lui să fie un exemplu pentru alte victime ale abuzurilor sexuale, care suferă în tăcere și nu au curajul să își spună povestea. „Aș fi luat asta cu mine în mormânt? Sigur că am plănuit să fac asta!”, a afirmat el.

Relația dintre Wade Robson și Michael Jackson

Wade Robson are acum 36 de ani și este un dansator de origine australiană. Acesta a început să cocheteze cu dansul încă de la vârsta de 5 ani, iar la 9 ani s-a mutat împreună cu familia în America.

Acesta a apărut în trei videoclipuri ale starului pop - „Black and White”, „Jam” și „Heal the World” -, însă a participat și la alte clipuri video sau turnee ale unor artiști precum Britney Spears și NSYNC. 

Wade Robson a fost căsătorit cu actrița Amanda Rodriguez, cu care are împreună un copil. 

Wade Robson și Michael Jackson

Sursă foto: Pinterest

Dansatorul și Michael Jackson s-au întâlnit în timpul turneului „Bad” din Australia. Wade era câștigătorul unui concurs de dans, iar premiul consta în întâlnirea cu regele pop. 

La fel ca în cazul lui James Safechuck, se pare că Michael Jackson s-a apropiat foarte mult de familia băiatului, invitându-o să petreacă weekendurile la reședința lui din Neverland. 

Acuzatorul susține că abuzurile sexuale au început să apară după ce prietenia dintre ei a devenit tot mai puternică și totul s-a sfârșit în momentul în care băiatul a împlinit vârsta de 14 ani. 

Surse foto: Getty, Instagram, Pinterest, Facebook

Articolul urmator
Maica Antonia vorbește despre pașii pe care orice credincios trebuie să-i urmeze pentru purificarea sufletului. „Lui Dumnezeu trebuie să îi vorbim cât mai simplu, ca un copil"
Maica Antonia vorbește despre pașii pe care orice credincios trebuie să-i urmeze pentru purificarea sufletului. „Lui Dumnezeu trebuie să îi vorbim cât mai simplu, ca un copil"
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.