Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Libris Editorial reprezintă România în “Asociația Editurilor din China și Europa Centrală și de Est”

Miercuri, 29.08.2018
de Ana Munteanu

Libris Editorial reprezintă România în Asociația Editurilor din China și Europa Centrală și de Est, organizație lansată săptămâna trecută în cadrul Târgului Internațional de Carte de la Beijing, cel mai mare eveniment anual de acest tip din China.

 Târgul Internațional de Carte de la Beijing

Libris Editorial este parte a grupului de firme Libris din Brașov, de care aparține de asemenea librăria online Libris.ro precum și librăria St.O.Iosif din centrul orașului. Cu sprijinul ambasadorului României în China, E.S. Basil Constantinescu, și datorită portofoliului reprezentativ de colaborări cu multiple edituri de prestigiu din China, Libris Editorial este unul dintre cei 20 membri fondatori ai asociației.

Târg de Carte de la Beijing

“Fiecare demers cultural pe care îl facem în Libris urmărește misiunea noastră, de a încuraja lectura în rândul românilor și de a face cunoscute valorile românești pe plan internațional. Este o onoare pentru noi să fim singura editură românească în cadrul Asociației Editurilor din China și CEEC.” –Virgil Oniță, Fondator Libris.

Asociația Editurilor din China și CEEC este formată în cadrul cooperării 16+1 și este rezultatul implementării Liniilor Directoare de Cooperare dintre China și CEEC, semnate la Budapesta (2017) și Sofia (2018). Cu un statut de organizație non-guvernamentală, acest parteneriat nou înființat va servi drept o platformă care să promoveze cooperarea în publicarea cărților și schimburile culturale între China și cele 16 țări CEEC, propunându-și să contribuie la consolidarea diversității culturale.

Ambasadorul_Basil Constantinescu

Libris Editorial are deja în desfășurare un proiect de tipărire a mai multor volume de cărți semnate de autori chinezi, volume ce vor fi distribuite pe piața de carte din România, precum și 5-6 titluri românești traduse în limba chineză. Având de acum susținerea Asociației nou înființate, numărul de titluri pe care îl avem în vedere în acest parteneriat crește, iar publicul român va avea acces mai ușor la cultura chineză scrisă, și invers. –adaugă Virgil Oniță.

Printre obiectivele asociației se numără organizarea regulată a unor târguri sau expoziții de carte realizate în țările partenere, de seminarii și dezbateri pe diverse teme asociate acestui domeniu, cum ar fi drepturile de autor.

Despre Libris

Libris este un grup de firme dedicat culturii și lecturii, fondat in 1991 în Brașov. Din Libris fac parte cea mai mare librărie online din România, Libris.ro, librăria St.O.Iosif din centrul orașului Brașov și editura Libris Editorial.

Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispoziția cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzică, filme și cadouri.

Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alăturat Organizației "Salvați Copiii" în proiectul de reducere a mortalitații infantile în România.

Din martie 2018, Libris.ro a demarat campania #RespectYourself - Oferă-ți timp pentru lectură, proiect prin care își propune să prezinte lectura din perspectiva unei activități care înseamnă respect față de sine, preocupare pentru autocunoaștere și dezvoltare.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!