Lucruri foarte interesante despre salteaua pe care dormi

Joi, 06.10.2016
de Diva Hair

Fiecare dintre noi știe câte ceva despre saltele. Până la urmă, le folosim în fiecare zi, cel puțin 8 ore. Salteaua este elementul care ne poate oferi sănătate și care ne poate provoca deopotrivă probleme, în cazul în care nu este aleasă așa cum trebuie. Există și lucruri pe care, cel mai probabil, nu le știi despre saltele. Dacă nu știi exact în funcție de ce criterii să îți alegi propria saltea de pat, poți cere un sfat Expertului tău în saltele.

Iată, așadar, câteva lucruri extrem de interesante despre salteaua pe care dormi, pe care ar fi bine să le cunoști!

Cea mai populară saltea din lume este și cel mai puțin apreciată

Da, pare destul de ciudat, însă saltelele cu arcuri, care sunt cel mai bine vândute saltele din lume, sunt și cel mai puțin apreciate de către oameni. Se pare că doar 63% dintre utilizatorii de saltele cu arcuri sunt mulțumiți de achiziția lor, spre deosebire de 80% dintre utilizatorii de saltele din spumă și 79% dintre utilizatorii de saltele din latex. 

Se pare că întreaga situație este dată de preț și de obișnuință. Saltelele cu arcuri sunt cele mai ieftine și cele mai vechi.a Așadar, oamenii tind să le folosească în continuare. 

Împarți patul cu o mulțime de creaturi microscopice

Nu înseamnă că trebuie să renunți la somn sau să dormi în cadă de acum înainte. Însă este bine să știi că în salteaua ta sunt o mulțime de creaturi microscopice, denumite acarieni, care își duc întreaga viață aici. Hrana lor este pielea ta moartă, iar mediul cel mai plăcut pentru ele este un loc umed și întunecat, adică exact așa cum este salteaua ta în cazul în care nu este bine aerisită.

Acarienii există aproape oriunde în lume. Așadar, nu ai cum să te ferești de ei. Însă ceea ce poți să faci este să le micșorezi numărul printr-o igienă de bună calitate și prin aerisire frecventă. 

Dacă te întrebi ce îți pot face acarienii, răspunsul este simplu: nimic grav. În timp însă, poți dezvolta alergii destul de neplăcute din cauza lor.

În Washington este ilegal să cumperi o saltea... duminica

Există multe legi ciudate în lume, însă rămâne un mister de ce nu poți să cumperi o saltea duminica. Se pare că în Washington sunt interzise și alte lucruri, cum ar fi achiziția de televizoare și de carne. Dacă ajungi totuși în acest stat și vrei să cumperi o saltea duminica, nu trebuie să îți faci prea multe griji. Se pare că organele de ordine nu sunt atât de stricte în ceea ce privește această lege.

Poți să îți reciclezi vechea saltea și să protejezi natura

Găsești peste tot recomandări de saltele noi și informații despre când ar trebui să îți schimbi vechea saltea. Însă ce poți să faci cu salteaua pe care o înlocuiești? Cei mai mulți dintre noi o aruncăm la gunoi, însă acest lucru nu este nici pe departe un lucru benefic pentru natură.

Se pare că industria de reciclare este din ce în ce mai dezvoltată și saltelele vechi pot fi valorificate. Metalul, lemnul și fibrele din saltea pot să aibă o valoare destul de mare pe piață. Așadar, în loc să arunci salteaua veche, „prietenul de noapte” care ți-a servit atâția ani, caută o soluție prin care să o reciclezi.

Salteaua este un adevărat magnet pentru hoți

Nu, cu siguranță nu îți va fura nimeni salteaua! Este valoroasă, însă nu este atât de ușor de furat încât să merite efortul. Însă ceea ce vor face hoții este să caute sub ea diverse valori. Oricât ar fi de greu de crezut, încă există o mulțime de oameni care consideră că salteaua este locul perfect pentru salvarea bunurilor valoroase de ochii indecenți ai hoților. Dacă se întâmplă să ai bancnote sau bijuterii sub saltea, îți recomandăm să le scoți de acolo și să apelezi la o bancă sau la o cutie de valori. Cu siguranță este o variantă mult mai eficientă și mai sigură.

Există o categorie în cartea recordurilor care se numește „Dominoul saltelelor”

Dacă te-ai gândit vreodată la o saltea ca la o piesă de domino, nu ești singurul. Se pare că există în cartea recordurilor un record extrem de interesant. În 2012, nu mai puțin de 1 001 de saltele și 1 001 de oameni au fost piese uriașe de domino. Acest lucru s-a întâmplat în Shanghai. Recordul precedent fusese stabilit în New Orleans, cu 850 de oameni + saltele.

Un pat dezordonat poate să fie mult mai sănătos decât unul atent făcut

Dacă toată viața ți s-a spus să faci patul și ai avut de suferit din cauza asta, veștile sunt cât se poate de bune. Conform unui studiu făcut de specialiștii de la Universitatea Kingston, un pat nefăcut poate să fie mult mai sănătos decât unul perfect aranjat. Se pare că acoperirea saltelei cu un cearșaf și apoi cu o pătură protejează mult mai bine acarienii, oferindu-le un mediu perfect de viață. Dacă așternuturile sunt împrăștiate, aerisirea saltelei este mult mai bună.

Surse foto: pexels.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!