Medicii nu-i dădeau șanse la viață, dar această fată cu sindromul Down a dovedit că se poate

Medicii nu-i dădeau șanse la viață, dar această fată cu sindromul Down a dovedit că se poate

Ramona Jurubita

O tânără de 18 ani din Colorado a devenit model de succes, deși s-a născut cu sindromul Down. Medicii nu i-au dat șanse de supraviețuire în ziua în care a venit pe lume, dar ea a învins toate barierele.

Dacă s-ar fi luat după medici, Renee (43 de ani) ar fi putut distruge viitorul fiicei sale. Personalul medical din maternitate a sfătuit-o pe mamă să o ducă pe Kennedy Garcia într-un centru de îngrijire sau să o dea spre adopție, pentru că altfel va fi nevoită să schimbe scutece toată viața. Ei erau convinși că fetița nu se va descurca și nu va fi pe picioarele ei nici după ce va crește, dar femeia a avut puterea să ignore ce se spunea în jurul ei și a luptat pentru a-și ajuta copilul.

Kennedy Garcia, purtând un tricou cu mesaj despre Ziua Mondială a Sindromului Down

Sursa foto: Instagram

„În noaptea în care s-a născut Kennedy, mi-a fost zdrobit sufletul când am aflat că avea această afecțiune. Eram hrănită doar cu o imagine negativă, sumbră, pictată de medicii și asistentele care nu aveau nicio idee despre adevăratul viitor al copilului meu. Abia în noaptea următoare am văzut o rază de speranță, când o moașă mi-a spus despre Kennedy că este frumoasă și este la fel ca fiica ei, care avea și ea această afecțiune. Mai întâi am întrebat-o dacă fata ei poate să meargă, pentru că eu chiar nu știam ce înseamnă să ai acest sindrom și ea a râs. Fiica ei avea 16 ani și bineînțeles că putea să meargă. Mi-a dat speranță pentru viitor.”, a spus mama copilului cu probleme.

Ca printr-o minune, Kennedy Garcia i-a lăsat fără cuvinte pe cei care nu au avut încredere în forța ei interioară. Fata este model de la vârsta de 15 ani, are contract cu o agenție de modelling, lucrează în New York și Los Angeles. Impresionant este faptul că a defilat la prezentări de modă pentru American Girl, Justice Clothing și Disney și chiar participă la concursuri de dans organizate la nivel național.

În prezent, ea trăiește o viață normală, are chiar și un iubit alături de care împarte bucuriile fiecărei zile, iar cei doi se înțeleg de minune și se completează, pentru că amândoi suferă de aceeași afecțiune.

Kennedy Garcia și iubitul ei Matthew, privindu-se în ochi și declarându-și iubirea de Ziua Îndrăgostiților.

Sursa foto: Instagram

Ca să ajungă să trăiască așa cum visează orice om, fata a fost nevoită să înfrunte mai multe obstacole și s-a luptat cu o boală cruntă – leucemia.

Kennedy Garcia în copilărie, pe vremea când se lupta cu leucemia

Sursa foto: Instagram

A avut voință și s-a vindecat, apoi a continuat să practice activitățile care îi aduc bucurie: defilează pe podium, dansează, cochetează și cu actoria. Ea și-a demonstrat abilitățile de actriță într-o reclamă despre recensământul populației din SUA și a participat chiar și la show-ul "This is Us".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kennedy Garcia (@kennedyjean04)

La castingurile pentru reclame l-a cunoscut și pe iubitul ei, Matthew (22 de ani) când avea doar 12 ani și de atunci s-a format o relație bine sudată între ei.

„S-a dus direct la ea, i-a dat telefonul lui și i-a spus: Cred că mi s-a stricat mobilul, fiindcă nu am numărul tău. Nu mi-a venit să cred ce vorbăreț e, mi-a plăcut că este curajos și amuzant”., a povestit mama ei despre prima întâlnire a celor doi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kennedy Garcia (@kennedyjean04)

Cunoscuții tinerei au încredere în ea și o apreciază pentru evoluție, iar mama este cea mai mândră când îi privește progresele. Kennedy Garcia are o comunitate mare de urmăritori pe rețelele sociale, iar pe Instagram îi sunt alături aproximativ 130 de mii de persoane. Aceasta împarte cu ei toate momentele importante și le arată cum își petrece timpul în compania familiei sau a prietenilor.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kennedy Garcia (@kennedyjean04)

„Simt că am făcut progrese mari. Kennedy este acceptată oriunde se duce. Amândouă administrăm contul ei de Instagram, unde urmăritorii ei au diverse povești de viață. N-am nicio îndoială că va continua să crească și să fie un adult independent, puternic și uimitor în timp ce va face actorie, va merge la liceu, va ține discursuri sau își va găsi pasiunea în alt domeniu. Sper doar că ea va continua să trăiască viața în cel mai bun mod, oricare ar fi acela.”, a declarat Renee, mama fetei, pentru The Mightly.

Ca să se asigure că alți copii cu probleme nu trec prin aceeași situație ca a ei, Kennedy Garcia militează pentru egalitatea de șanse. Ea merge în școli, acolo unde le spune elevilor de ce ar trebui să îi lase și pe colegii lor „speciali” să se integreze în colectiv. Fata provine dintr-o familie numeroasă și are trei frați: Kassidy (23 de ani), Kameron (21 ani), și Keegan (15 ani), așa că îi este ușor să comunice cu cei de vârste apropiate, mai ales că are și mulți prieteni.

Citește și: Un tată cu sindrom Down a crescut un medic de succes, demonstrând că dragostea de părinte face totul posibil

Surse articol: DailymailMetroThemightyMymodernmet

Sursa foto principală: Instagram

Articolul urmator
O fată „care nu știe să zâmbească" devine model și dovedește că frumusețea strălucește în multe feluri
O fată „care nu știe să zâmbească" devine model și dovedește că frumusețea strălucește în multe feluri
Ce sanse sunt sa te indragostesti vara aceasta?
Incepe quiz
Ce sanse sunt sa te indragostesti vara aceasta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.