Mit sau realitate - cifra 13 poartă ghinion?

Mit sau realitate - cifra 13 poartă ghinion?

Ramona Jurubita

Toți am auzit diverse superstiții legate de cifra 13 și suntem convinși că este un semn rău care poartă ghinion celor născuți pe această dată. De asemenea, se spune că a treisprezecea zi a fiecărei luni va fi o zi proastă și tuturor le va merge totul pe dos. Dar ce ai spune dacă ai afla că nu este deloc adevărat? Ei bine, în India ziua de 13 este considerată norocoasă, iar numerologul Valeriu Pănoiu spune că această cifră reprezintă noi începuturi care sunt uneori marcate de teama față de necunoscut. 

Da, suntem pe punctul de a "distruge" superstițiile din bătrâni legate de ziua de 13 și toate ceasurile negre din acea zi. Uite ce spun specialiștii! 

Cifra 13, văzută ca un lucru rău care aduce ghinion

„Numărul 13 este porta către un nou început în viața noastră. El anunță încheierea unui ciclu care nu mai are nicio rațiune să continue. Iar după încheiere, vine golul, căderea liberă, haosul. 13 marchează exact această etapă de tranziție de la o epocă a vieții noastre, care a trecut, către ceva nou, care ne așteaptă după colț. Temut, numărul 13 poartă energia fricii de necunoscut. El este păzitorul pragului dintre un atașament care se dizolvă și un început care abia capătă o formă.”, a scris numerologul Valeriu Pănoiu pe blogul său.

Iată ce semnificații pozitive are cifra 13, pe care o vei privi total diferit după ce vei citi aceste rânduri:

Conform conceptului religios și filozofic numit Karma

Se spune că în viață totul funcționează în baza legii atracției și că primim exact ceea ce facem. Dacă facem bine, primim bine, dar dacă facem rău, primim rău. Acest lucru înseamnă că nu există ghinion și că ceea ce definim noi astfel este de fapt răul făcut în trecut, care se întoarce în cele din urmă la noi. Nu putem asocia această cifră cu ceva ce nu există, iar ea nu are cum să ne aducă necazuri sau situații neplăcute. În numerologie cifra 13 reprezintă concentrarea, independența și creativitatea, nu are nicio legătură cu nimic negativ.

Dacă ești născut pe data de 13

În numerologie se spune că vei obține rezultate pozitive în a treisprezecea zi din lună și că persoanele născute pe această dată au mai multe calități pentru că se adună semnificația numerelor 1 și 3 și rezultă cifra 4. Așadar, persoanele născute în ziua de 13 posedă și calitățile celor născuți în zilele de 1, 3 și 4.

Dacă vezi numărul 13 peste tot, are legătură cu ciclul vieții

Cifra 13 ne marchează toată viața și chiar înseamnă un nou început pentru că se referă la ciclurile vieții. Probabil până acum nu ai acordat atenție detaliilor, dar fiecare anotimp are 13 săptămâni, iar adolescența începe la 13 ani. Așadar, această cifră marchează încheierea unui ciclu și deschiderea altuia. 13 face trecerea dintre copilărie spre adolescență și dinspre un anotimp spre altul.

Cifra 13 în afaceri

Conform numerologului Valeriu Pănoiu, 13 este o cifră bună pentru afaceri fiindcă influențează concretizarea tuturor planurilor și favorizează apariția rezultatelor pozitive.

„Fiind un număr încărcat cu putere de materializare, el conduce și spre o bună administrare a banilor iar, în ultimă instanță, spre abundență materială. De el se bucură toți cei născuți în zilele de 13 sau pe 1 martie (01.03) ori 1 decembrie (01.12, 1+2=3, deci 01.03), precum și cei ce se aruncă înainte cu curaj, voință și ambiție într-un proiect nou într-o zi de 13. Atunci unde este ghinionul lui 13? El se manifestă doar la cei ce se eliberează greu de atașamente și care suferă de stagnare.”, a explicat Valeriu Pănoiu.

Acum ne este clar că 13 nu are nicio legătură cu întâmplările mai puțin plăcute din viața noastră. Nu trebuie să te sperii de nicio cifră și de nicio superstiție pentru că nu există numere bune și numere rele, ci doar un destin atribuit fiecărei persoane în funcție de ziua în care s-a născut. Nici ghinionul nu există dacă nu crezi în el, iar ceea ce se întâmplă rău are legătură doar cu ceea ce gândim și cu modul în care percepem lucrurile.

Citește și:Superstiții despre cuțite. Cât de ciudate sunt și ce semnificație au!

Surse articol: Valeriupanoiu.blogspotTimesofindiaAllure

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Ce semnificație au cifrele din CNP-ul tău. Mihai Voropchievici a dezvăluit totul
Ce semnificație au cifrele din CNP-ul tău. Mihai Voropchievici a dezvăluit totul
Test de dragoste: te iubeste sau vrea doar sex?
Incepe quiz
Test de dragoste: te iubeste sau vrea doar sex?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.