Nu Skin

Mowgli a existat în realitate! Află totul despre omul crescut de lupi, după ce a fost vândut de familie

Cristina Gherghina

Există multe povești despre oameni care au fost crescuți de animale sălbatice, însă, de cele mai multe ori, acestea sunt pură ficțiune. Cum ai crede despre povestea lui Mowgli din "Cartea Junglei", nu? Ei bine, se pare că acest personaj chiar există în viața reală!

Este vorba despre Marcos Rodríguez Pantoja, un spaniol care și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei în munți și care a fost crescut de o haită de lupi. 

Descoperă în galeria foto povestea de viață fascinantă a lui Marcos, bărbatul cunoscut drept "Mowgli al Spaniei"!

A preferat să rămână în sălbăticie decât să se întoarcă acasă

A preferat să rămână în sălbăticie decât să se întoarcă acasă

Marcos Rodríguez Pantoja s-a născut pe data de 7 iunie 1946, în Añora, Spania. Acesta a emigrat împreună cu părinții săi la Madrid, acolo unde mama sa s-a stins din viață dând naștere celui de-al patrulea copil. Marcos avea numai trei ani la vremea aceea. 

Tatăl său s-a recăsătorit cu o altă femeie care obișnuia să îl abuzeze pe micuțul Marcos. 

La începutul anilor 50', pe vremea când acesta avea în jur de 6 ani, familia sa l-a vândut unui fermier din munții Sierra Morena, însă acesta s-a stins din viață la scurt timp. Nedorind sub nici o formă să se întoarcă la o viață plină de abuzuri, Marcos a preferat să se descurce singur în sălbăticie, folosind tehnicile de supraviețuire pe care le învățase de la fermier și studiind animalele. 

Potrivit spuselor sale, de la vârsta de 7 ani și până la 19 ani, acesta a fost crescut de o haită de lupi care l-au protejat și i-au oferit un adăpost. 

Sursă foto: Pinterest

O nouă familie

O nouă familie

"Într-o zi am intrat într-o peșteră și am început să mă joc cu pui de lup care locuia acolo și am adormit. Mai târziu, mama le-a adus mâncare și m-am trezit. M-a văzut și s-a uitat cu înverșunare la mine, iar apoi a început să sfâșie carnea. Un pui s-a apropiat de mine și am încercat să-i fur mâncarea pentru că și mie îmi era foame, însă mama și-a scos ghearele așa că m-am dat în spate.

După ce și-a hrănit puii, mi-a aruncat o bucată de carne. Nu am vrut să o ating, pentru că am crezut că o să mă atace, dar împingea carnea spre mine cu nasul. Am luat-o, am mâncat-o și m-am gândit că avea de gând să mă muște, dar și-a scos limba și a început să mă lingă pe față. După aceea, am înțeles că făceam parte din familie", a povestit Marcos, potrivit BBC.

Întoarcerea la civilizație

Întoarcerea la civilizație

La vârsta de 19 ani, Marcos a fost descoperit de câțiva soldați din Garda Civilă spaniolă, care se aflau în patrulare în aceea zonă. Autoritățile s-au luptat pentru mulți ani să îl reintegreze în societate. Întoarcerea la civilizație nu a fost deloc ușoară pentru Marcos. 

"Nu puteam să fac față la atât de mult zgomot, la atât de multe mașini și la oamenii care mergeau înainte și înapoi ca furnicile. Dar cel puțin furnicile merg toate în aceeași direcție! Oamenii merg peste tot! Mă speria până și gândul să traversez strada!", a spus Marcos.

Potrivit lui Marcos, întoarcerea la civilizație a reprezentat cel mai înspăimântător moment din viața sa.

"Nu știam unde să mă duc. Voiam doar să mă întorc înapoi în munți", a povestit el.

Sursă foto: Pinterest

A fost trimis la un orfelinat unde a reînvățat să fie om

A fost trimis la un orfelinat unde a reînvățat să fie om

După întoarcerea în sânul civilizației, Marcos a fost plasat într-un orfelinat unde măicuțele l-au învățat cum trebuie să stea la o masă și cum să meargă drept.

„M-au învățat să mănânc corect și mi-au pus o bucată de lemn în spate pentru a mă ajuta să merg drept, pentru că eram cocoșat de la mersul pe munte”, spune el. De asemenea, își amintește, că acestea l-au pus într-un scaun cu rotile pentru o vreme din cauza faptului  că nu a putut merge după ce i-au tăiat toate calusurile de la picioare.

Sursă foto: Pinterest

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta