Munca de acasă: 8 greșeli pe care le faci și care îți afectează productivitatea

Cristina Gherghina

Munca de acasă poate fi o adevărată binecuvântare, dar numai dacă o faci într-un mod corespunzător. Un experiment al unor cercetători chinezi a arătat că angajații care lucrează de acasă pot avea o satisfacție profesională mai mare și pot fi mai productivi decât colegii lor de la birou. Dar, în același timp, aceștia se simt adesea singuri și izolați, deoarece nu mai simt că fac parte dintr-o comunitate.

De asemenea, persoanele care lucrează de acasă tind să facă anumite greșeli care le pot afecta activitatea. Află din Galeria Foto care sunt acestea și cum poți schimba modul în care muncești de acasă pentru a fi productiv.

Lucrezi în pijamale

Lucrezi în pijamale

Cu toții ne simțim mai bine atunci când suntem în pijamale, dar această ținută ar trebui păstrată pentru momentele de relaxare, în niciun caz atunci când muncești. Oamenii de știință au dovedit deja că hainele pe care le purtăm ne influențează starea de spirit, nivelul de energie și chiar modul de gândire. Așadar, purtarea pijamalelor ne va face să ne simțim leneși, relaxați și deloc motivați să lucrăm.

Ce poți face: creierul nostru adoră rutina și purtarea de haine diferite atunci când lucrezi și când te pui la somn ne ajută să separăm munca de viață personală, chiar dacă petrecem toată ziua acasă.

Încearcă să porți haine pe care să le porți doar în  timp ce ești "la serviciu" și vei vedea că acest lucru te va ajuta să te simți mai productiv și organizat.

Nu ai un program stabil

Nu ai un program stabil

Potrivit medicilor, alimentația sănătoasă, somnul și exercițiile fizice sunt primordiale nu numai pentru sănătatea noastră, ci și pentru succesul nostru. Când lucrezi de acasă, poate fi destul de ușor să îți strici complet rutina, deoarece nu ai niciun stimul extern care să te oblige să lucrezi conform unui program stabil. Așadar, fii propriul tău șef și creează-ți un program care să-ți permită să te bucuri de avantajele orelor de lucru flexibile, dar care, de asemenea, nu îți afectează sănătatea.

Nu reușești să îți faci familia să înțeleagă că tu chiar trebuie să muncești

Nu reușești să îți faci familia să înțeleagă că tu chiar trebuie să muncești

Atunci când lucrezi de acasă, parcă toată lumea are impresia că tot ceea ce faci e să stai în fața unui calculator degeaba și ajungi să faci cu totul și cu tot altceva la rugămințile celorlați, cum ar fi să stai cu copiii, să faci curățenie, să te duci la magazin etc.

Poartă o discuție cu familia și prietenii tăi și explică-le că ai o slujbă reală cu obligații reale de care trebuie să te ocupi, la fel ca ei. Desigur, poate fi mai ușor să îți schimbi programul de lucru, mai ales dacă nu trebuie să fii disponibil de la 8 dimineața până la 5 după-amiaza, dar trebuie totuși să respecți termenele limită.

Obișnuiești să lucrezi din pat

Obișnuiești să lucrezi din pat

Dacă obișnuiești să muncești din pat ar trebui să știi că acest mod de lucru poate fi dăunător pe termen lung. Creierul nostru este o fabrică de asocieri. Prin urmare, acesta este obișnuit să asocieze dormitorul cu odihna și atunci când decidem să lucrăm acolo, mai ales în patul nostru, în creierul nostru se va produce o eroare. Acest obicei de a lucra în pat duce la lipsa de productivitate și insomnie. 

Uită de pat și organizează-ți un birou frumos unde ai la îndemână tot ceea ce ai nevoie. În felul acesta, creierul tău va înțelege că trebuie să se concentreze și să dea tot ce are mai bun. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator 13 greșeli pe care experții insistă să nu le mai facem niciodată

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.