Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Nu rata expozitia ANIMALE DIN CONTINENTE in artefacte, povestiri si imagini

Redactor Divahair.ro
Muzeul de Etnografie Universala "Franz Binder" organizeaza in perioada 15 noiembrie 2011 - 15 ianuarie 2012 expozitia cu caracter temporar ANIMALE DIN CONTINENTE in artefacte, povestiri si imagini. Expozitia ofera spre vizitare o selectie de peste 110 piese din patrimoniul, unic in Romania, al acestui muzeu sibian. Prin varietatea tematica, diversitatea materialelor si tehnicilor de realizare a artefactelor si palierele multiple de lectura a parcursului de vizitare, expozitia se adreseaza vizitatorilor de toate varstele. Un program de educatie muzeala, cu caracter intercativ, aferent expozitiei, orientat spre publicul scolar foarte tanar, va cuprinde ateliere practice care vin in completarea activitatilor cu profil stiintific si artistic.Animalele au ocupat dintotdeauna si in toate culturile lumii un loc in creatia artistica a popoarelor. Pentru expozitia Animale din continente, curatorii expozitiei, Maria Bozan si Gabriela-Calin Mihaltian, au selectionat pentru publicul vizitator numeroase obiecte de arta populara reprezentand animale, jocuri si jucarii, carti si fotografii, harti si texte care compun un parcurs expozitional care trece prin America si Africa, Asia si Europa, incheind periplul cu "Continentele Imaginatiei".

In expozitie sunt ilustrate principalele colectii ale Muzeului de Etnografie Universala "Franz Binder", prezentand deopotriva piese contemporane si artefacte vechi de un secol si jumatate. Expozitia este insotita de un pliant-afis, realizat in conditii grafice de inalta calitate, conceput ca un catalog de semnalare a pieselor selectate din plastica animaliera din colectiile muzeului, remarcabile prin observarea si redarea detaliului morfologic. Cele mai multe dintre piesele enumerate pot fi vazute cu aceasta ocazie sau in expozitia permanenta "Din cultura si arta popoarelor lumii".

Vernisajul expozitiei va avea loc marti 15 noiembrie, la ora 13.00, in sala de la subsolul muzeului din Piata Mica, nr. 11, Sibiu, expozitia fiind deschisa publicului pana in 15 ianuarie 2012, de marti pana duminica, intre orele 9.00 - 17.00.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!