Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Oamenii de ştiinţă au rezolvat misterul dispariţiilor din Triunghiul Bermudelor

Joi, 03.11.2016
de Eugenia Dinescu

Triunghiul Bermudelor, porţiunea din Oceanul Atlantic situată între Miami, Insulele Bermude şi Puerto Rico, este o zonă în care legendele par să câştige supremaţia în faţa legilor fizice. Încă din anii ’40, în această zonă de aproximativ 500.000 de kilometri pătraţi au fost semnalate dispariţii inexplicabile ale navelor şi avioanelor, însă, în 2016, oamenii de ştiinţă par să fi găsit o explicaţie pentru fenomenele misterioase înregistrate până acum.

O echipă de cercetători americani a analizat imagini din satelit ale ariei, observând formarea unor structuri bizare de nori, cu o formă hexagonală. Contrar părerii populare, Triunghiul Bermudelor nu ascunde un portal către o dimensiune paralelă, ci un fenomen meterologic extrem: structuri hexagonale de nori, care pot genera rafale de vânt extrem de puternice.

Ipoteza a fost lansată de Randall Cerveny, coordonatorul departamentului de meteorologie al Universităţii din Arizona, şi urmează să stea la baza unui documentar Science Channel. „Acest tip de forme hexagonale întâlnite deasupra oceanului sunt, în esenţă, nişte bombe de aer”, a declarat Cerveny.

„Bombele de aer”, aşa cum le-au numit cercetătorii, pot genera curenţi cu o viteză de peste 270 km/h, o intensitate la care nicio aeronava nu ar putea să îşi păstreze traiectoria, cât şi valuri de o înălţime de peste 14 metri, capabile să scufunde cu uşurinţă nave maritime. Această ar putea fi explicaţia dispariţiei de pe radar a celor 75 de aeronave şi a sutelor de nave maritime pierdute până acum în Triunghiul Bermudelor, care au transformat un paradis tropical într-un simbol sumbru al drumului fără întoarcere. În ultimul secol, peste 1000 de vieţi omeneşti şi-au găsit sfârşitul în Triunghiul Bermudelor. În ciuda faptului că misterul Triunghiului Bermudelor pare să fi fost dezlegat, media anuală a dispariţiilor înregistrate în această zona este de patru aeronave şi 20 de ambarcaţiuni, informează un raport emis de Paza de Coastă a Statelor Unite, citat de livescience.com.

Reţelele hexagonale de nori sunt însă un fenomen comun la anumite latitudini, atunci când sunt întrunite anumite condiţii meteorologice specifice, conform NASA. Acestea se pot forma atât în sisteme de presiune joasă, cât şi interiorul unui ciclon, atunci când mase reci de aer ajung deasupra unei întinderi de apă cu o temperatură mai ridicată. De asemenea, ele pot lua naștere atât sub forma unui grup deschis de nori (atunci când norii sunt înconjuraţi de spaţiu deschis), cât şi în celule închise, caz în care ei iau o formă solidă ce se poate întinde pe distanţe de câțiva kilometri.

Fenomenele ciudate înregistrate în Triunghiul Bermudelor par să fi împins ştiinţa la limită, dar acum putem afirma că suntem mai aproape decât oricând de un răspuns: reţelele hexagonale de nori care pot genera curenţi de o intensitate similară cu cea a unui uragan. Valurile create de aceşti curenţi pot răsturna vapoare sau ambarcaţiuni solide, în timp ce curenţii de aer creează turbulenţe care pot explica destabilizarea aeronavelor şi prăbuşirea lor în ocean.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate
  1. Vremea la început de noiembrie în România: temperaturi neașteptate pentru această perioadă a anului! (3669 vizite)
  2. Schimbări majore pentru Whatsapp care afectează toți utilizatorii! Vezi ce se schimbă (1724 vizite)
  3. Gânduri înțelepte despre iubire și viață de la Marin Preda. Iată cele mai cunoscute citate ale autorului! (1208 vizite)
  4. Moșii de toamnă: ce tradiții și obiceiuri sunt de Sâmbăta Morților și ce trebuie să dai de pomană (1065 vizite)
  5. Femeile puternice preferă să fie singure, decât să își petreacă viața cu un nemernic (656 vizite)
  1. Gânduri înțelepte despre iubire și viață de la Marin Preda. Iată cele mai cunoscute citate ale autorului! (nota 4.8)
  2. Schimbări majore pentru Whatsapp care afectează toți utilizatorii! Vezi ce se schimbă (nota 4.4)
  3. Moșii de toamnă: ce tradiții și obiceiuri sunt de Sâmbăta Morților și ce trebuie să dai de pomană (nota 4.1)
  4. Vremea la început de noiembrie în România: temperaturi neașteptate pentru această perioadă a anului! (nota 4)
  1. Pe 13 noiembrie, în calendarul ortodox, este pomenit Sfântul Ioan Gură de Aur! Ce nu ai voie să faci în această zi sfântă (0 comentarii)
  2. Black Friday pe Libris.ro, Vegis.ro, EduClass.ro, SevenSins.ro, Acvatic Bebe Club (0 comentarii)
  3. Femeile puternice preferă să fie singure, decât să își petreacă viața cu un nemernic (0 comentarii)
  4. Creativitatea dusă pe cele mai înalte culmi la #Creativo de Toamnă 2019, cel mai important eveniment de Fashion! (0 comentarii)
  5. Solt Dining – o experiență culinară cu accente din noua bucătărie nordică (0 comentarii)

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!