Profețiile lui Arsenie Boca despre România

Profețiile lui Arsenie Boca despre România

Redactor Divahair.ro

Părintele Arsenie Boca este, fără doar și poate, una dintre cele mai celebre figuri din România, un simbol al creștinismului ortodox românesc. Acesta este cunoscut pentru viața sa lipsită de păcat, dar și pentru nenumăratele minuni pe care le-a făcut în timpul vieții. Arsenie Boca a vindecat copiii de boală, a redat speranța oamenilor grav bolnavi, dar a și prezis anumite evenimente importante care vor avea loc.

Înțelepciunea lui Arsenie Boca nu s-a păstrat doar în sfaturile duhovnicești despre cum ar trebui să arate o viață lipsită de păcat, ci și în predicțiile cu privire la viitorul României. Trebuie menționat faptul că mărturiile de mai jos, care sunt ale părintelui Arsenie Boca, nu sunt extrase din scrierile sale, ci au fost transmise prin viu grai persoanelor care au intrat în contact cu el. Aceste relatări ale credincioșilor ortodocși care au stat de vorbă cu Arsenie Boca sunt autentice, dar nu trebuie luate ca atare, doar constatăm că unele preziceri deja s-au adeverit. Descoperă-le, în rândurile de mai jos, dar află și detalii mai puțin cunoscute despre părinte și despre personalitatea sa controversată!

Iată care sunt profețiile lui Arsenie Boca despre România!

Există multe mărturii prin care Arsenie prezice viitorul României, iar majoritatea sunt legate de comunism și de Ceaușescu. Deși se știe faptul că Arsenie Boca a fost închis în nenumărate rânduri de securiști și torturat, el a considerat că ceea ce va urma comunismului va fi mult mai rău.

Iată care sunt cele mai cunoscute mărturii ale lui Arsenie Boca despre comunism!

Atunci când cineva îi spunea părintelui: „Părinte, Ceaușescu strică bisericile.”, Arsenie Boca răspundea: „Nu el, mă, ci păcatele omenirii.”

O altă relatare a unei persoane care a stat de vorbă cu părintele anticipează căderea comunismului și moartea lui Ceaușescu: „Hai să-ți spun cum se va descotorosi România de comunism. Toate celelalte țări comuniste vor face pașnic trecerea de putere de la comunism la capitalism – ca și când dai cămașa de pe tine și iei altă cămașă – numai România va face trecerea prin vărsare de sânge și vor muri mulți.” Privitor la revoluție, părintele spunea că Ceaușescu „va muri în ziua de Crăciun. (...) Și voi muri și eu, cu vreo 3 săptămâni înaintea lui.”, conform cuvantul-ortodox.ro.

Arsenie Boca în tinerețe, în haine civile

Profețiile lui Arsenie Boca despre viitorul României

„Măi, să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări.”, spune o altă mărturie, conform cuvantul-ortodox.ro.

Totuși, acesta nu va fi singurul lucru negativ care se va abate asupra României. Conform aceleiași surse, părintele Arsenie Boca spunea că „va veni și mai rău. Mă, faceți semnul sfintei cruci pe tot ce mâncați: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. De ar fi dat și cu otravă, Sfânta Cruce anulează tot ce este otrăvit.” Să fie acesta un avertisment în privința alimentelor nesănătoase pe care le mâncăm?

Despre poporul român, părintele spunea că „Îmi pare rău de voi că sunteți slăbiți de credință. Veți cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, care este tovarășul de drum al fiecăruia, de la naștere până la moarte. Vor cădea și cei aleși. Îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vă vor lua totul.”

Părintele Arsenie Boca a făcut previziuni și în ceea ce privește alianța cu americanii: „americanii pe care știu că-i aștepți, nu vor veni! Pe noi, singuri, ne așteaptă o luptă grea și lungă. Cei buni și drepți vor da jertfă mare de viață și sânge, cei slabi, nimicnici și fățarnici vor îngroșa rândurile dușmanilor noștri atât de mult, încât vor crede că sunt numai ei, atotputernici și atoateștiitori.

Asta va fi burta lor moale și-i va duce la pierzare când va veni din Răsărit un om cu stea în frunte.

Dar va fi peste mulți ani, peste foarte mulți ani și nouă Dumnezeu nu ne va hărăzi să vedem acele vremi. Tu nu vei vedea americanii care atunci vor veni! Mie nu-mi va fi dat să văd, după sărbătoarea deșartă a victoriei, câți dintre cei drepți au mai rămas! Căci, vezi tu, Vasile, după această vistrie deșartă, puțini dintre cei drepți vor mai fi în picioare și la sărbătoare. Peste tot vor fi vânduți dușmanului și abia atunci va începe o nouă luptă, poate mai ușoară, căci fără jertfă de sânge, dar la fel de lungă ca și cea pe care am început-o noi acum!”, conform monitorfg.ro.

Despre București, părintele spunea că al treilea bombardament asupra orașului va fi și ultimul, și că îl va șterge de pe fața pământului: „când se va oua a treia oară, Bucureștiul va fi șters de pe fața pământului, deoarece acolo forfotesc păcatele.”, conform cuvantul-ortodox.ro. „Într-o parte de lume vor fi războaie, în altă parte cutremure, în altă parte înecări, vor fi accidente peste accidente, vor fi boli necunoscute și fără de leac.” În ceea ce privește Apocalipsa, Arsenie Boca a redat cuvintele din Biblie conform cărora „se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici, se va călca om pe om, se va mânca carne de om și se va bea sânge de om. Cine va rămâne din războiul acesta va fi ales ca grâul din pleavă. Pleava zboară, iar grâul rămâne”, spunea părintele, citat din aceeași sursă.

Arsenie Boca în civil, filat de securiști (în mijloc)

Informații mai puțin cunoscute despre Arsenie Boca

Arsenie Boca, născut sub numele de Zian Vălean, e originar dintr-o familie modestă dintr-un sat hunedorean. Tatăl său era cizmar, iar mama casnică. Lipsa banilor l-a împiedicat pe tânărul Zian să își urmeze visul, și anume de a fi aviator.

Copilăria părintelui Arsenie Boca nu a fost presărată cu lapte și miere. Pe lângă sărăcia care provoca numeroase probleme familiei, părinții săi au decis că este mai bine să se despartă. La scurt timp după acest eveniment, tatăl său va muri. Pe atunci, Arsenie Boca era încă la liceu, iar separarea eternă de tatăl său l-a determinat să se concentreze pe viața sa. „La intrarea în cursul superior de liceu am rămas orfan de tată, care era cizmar de meserie și foarte bun pedagog cu fiul său. Știu și astăzi că m-a bătut odată pentru ca să nu mai pierd timpul – ceea ce i-am făgăduit cu lacrimi și n-am uitat până acum, și de multe ori mi-a folosit în viață”, scria părintele, conform realitatea.net.

După ce termină liceul ca șef de promoție, va urma cursurile Institutului Teologic din Sibiu. Zian Vălean era un elev strălucit, cunoscut de profesori ca elev de elită. Avea talent la pictură și cânta foarte frumos din flaut. Viața elevului Ziad se va schimba după cele trei luni petrecute la muntele Athos, în 1939.

După ce este prins și torturat de Securitate, Arsenie Boca va fi însărcinat cu reconstruirea mănăstirii Prislop. Deși, inițial, el este numit stareț al mănăstirii, titlul va fi revendicat de maica Zamfira, despre care se spune că ar fi avut o legătură specială cu părintele Arsenie Boca.

Arsenie Boca, fotografie din dosarul de urmărire

Arsenie Boca, o personalitate controversată

Arsenie Boca este considerat sfânt de către marea masă de credincioși, dar există și critici ai săi, persoane care îi subliniază personalitatea controversată. Astfel, se vehiculează zvonuri despre relațiile cu diverse femei, dintre care una se remarcă.

Femeia din viața lui Arsenie Boca este Maica Zamfira, numită la scurt timp stareță a mănăstirii Prislop; despre legătura acesteia cu Arsenie Boca s-a discutat multă vreme. În tinerețe, se spunea despre Arsenie că a fost un mare crai, care cucerea multe femei datorită personalității sale. Așadar, zvonurile despre legătura pe care acesta ar fi avut-o cu maica au fost alimentate de mai multe surse, mai ales datorită faptului că stareța Zamfira avea și ea o poveste destul de controversată. Apropiații ei și ai lui Arsenie Boca vorbesc despre personalitatea sa complicată și deciziile radicale. Mai mult, maica a încercat să își ia viața de mai multe ori, de fiecare dată fiind oprită de părintele Arsenie Boca, cu care se spune că întreținea o relație strânsă.

Maica Zamfira „încercase în nenumărate rânduri să se sinucidă luând pastile în cantitate mare, iar cu o lamă de ras a încercat să-și taie venele de la mână”, potrivit anomismia.wordpress.com. Grija pe care o aveau unul pentru celălalt nu provenea doar din partea părintelui, ci și din partea maicii. Atunci când părintele a fost arestat, ea s-a interesat în nenumărate rânduri despre starea lui de sănătate și a încercat să îl elibereze. De asemenea, se spune că atunci când Arsenie Boca a fost trimis să facă muncă silită în Canalul Dunăre-Marea Neagră, stareța Zamfira l-a vizitat de mai multe ori. Aceasta i-a fost mereu alături, iar relația lor a stârnit multe semne de întrebare, conform evz.ro.

Arsenie Boca va fi amintit mereu în tradiția creștină ca fiind unul dintre făcătorii de minuni. Mărturiile lui subliniază înțelepciunea legată de conduita pe care trebuie să o aibă un creștin, dar conțin și profeții care ar trebui să ne facă să ne gândim de două ori în privința viitorului care ne așteaptă. Deși Arsenie Boca a avut multe astfel de avertismente, ar trebui să trecem informația prin propriul filtru și să hotărâm singure cât de adevărate sunt vorbele sale.

Surse foto: Pixabay, Pinterest

Articolul urmator
Cadoul nonconformist al unui bărbat pentru iubita lui: i-a personalizat o pernă cu o inimă formată din părul lui de pe piept
Cadoul nonconformist al unui bărbat pentru iubita lui: i-a personalizat o pernă cu o inimă formată din părul lui de pe piept
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (269)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.