Recapătă-ți starea de bine: obiceiuri care te pot ajuta

Recapătă-ți starea de bine: obiceiuri care te pot ajuta

Redactor Divahair.ro

Ai impresia că în sinea ta s-a produs o transformare. Optimismul, bucuria de a trăi, ușurința ființei, pacea și liniștea ți-au fost răpite? Ți-ai rătăcit undeva ochelarii roz cu care priveai viața și nu ți-au mai rămas decât lentilele întunecate ce colorează totul în tonuri fumurii? Să știi că acest proces e uneori inevitabil. Stresul, oboseala cronică, anxietatea, presiunea societății, chiar și „gura lumii” își pun amprenta asupra noastră, și nu e de mirare că ajungem să ne prăbușim în spirala gândurilor negative și să ne compromitem starea de bine.

Ce trebuie să reții însă e că această schimbare nu e nicidecum ireversibilă. Poate că nu te va ajuta nici să îți repeți obsesiv mantre, să îți spui cu tărie că „totul va fi bine” sau „când nu mai poți, mai poți puțin”, dar îți stă în putință să crezi că starea naturală a ta e una de bine și că, cu puțin efort, o poți recăpăta.

Așa cum bucuria și pofta de viață pot fi compromise de aspectele mai puțin plăcute ale existenței, sunt și obiceiuri pozitive care te pot ajuta să îți recapeți starea de bine. Discutăm despre ele în rândurile de mai jos.

Cum să îți fie iar bine: practici care chiar funcționează

Nu e așa că numai gândul că tu singur/ă îți poți recăpăta starea de bine îți dă putere și curaj? Autoresponsabilizându-te, luând inițiativa în viața ta și preluând frâiele propriei existențe vei face minuni cu mâna ta.

Ține de asemenea cont că e nevoie de 30 de zile pentru ca un obicei să intre în reflex, așa că nu te panica dacă nu vezi rezultate imediate. Acestea vor urma. Iată ce te poate ajuta! 

Meditează!

Meditația are o putere imensă. Produce schimbări reale în structura creierului, așa cum a dovedit știința, poate să susțină și sănătatea, îți îmbunătățește perspectivele, conferă claritate mentală și te liniștește.

Dar ce înseamnă să meditezi? Aici apare prima piedică, căci trebuie să fii conștient/ă că meditația nu presupune aceleași tehnici pentru fiecare dintre noi. Teoretic, ea revendică să îți golești mintea de gânduri, concentrându-te pe respirație sau pe diverse mantre. Practic, de multe ori eșuezi dinainte de a începe pentru că îți stabilești idealuri intangibile.

În primul rând dacă nu ești un yoghin sau un călugăr budist care și-a petrecut întreaga viață practicând meditația, șansele să închei intervalul de minute pe care ți l-ai alocat fără să nutrești niciun gând sunt minime. E natural, ce e important e să revii de fiecare dată la meditație.

În al doilea rând chiar și așa, meditația nu e pentru toți sau nu se aplică oricărei perioade a vieții. Important e să dedici zilnic 10-15 minute liniștii, în care să nu faci nimic. Poți să contempli un colț din natură, poți să reflectezi la viața ta sau să îți repeți afirmații pozitive, important e să te detașezi.

Odihnește-te!

Te mândrești cu faptul că faci meditație zilnic și ești atât de pătruns/ă încât adormi? Hm… e posibil să fii epuizat/ă. Lipsa de somn e, în societatea super tehnologizată în care trăim, o provocare perpetuă și una dintre principalele cauze ale problemelor de sănătate fizică și mentală.

Atunci când dormi, întregul organism se reînnoiește și o parte a creierului profită ca să se odihnească. Nu contează numai cât dormi (7-8 ore obligatoriu), ci și cum și când. Nu întrerupe ciclurile de somn, păstrează o igienă armonioasă a somnului (temperatură potrivită, nu folosi tehnologia înainte de culcare, dormi într-o cameră întunecată și aerisită) și încearcă să adormi înainte de ora 12.

Răsfață-te!

Ne propunem o mulțime de obiective, care mai de care mai provocatoare, dar uităm să ne răsfățăm și să ne recompensăm. Câtă importanță acorzi necesității de a respecta echilibrul viață privată – viață profesională sau, altfel pus, nevoii de a bifa 8 ore de somn, 8 de muncă și 8 de relaxare? Răspunsul este direct proporțional cu starea ta de bine. E esențial să acorzi importanță relaxării și să faci lucruri care îți plac, fie că e vorba să citești, să te plimbi în natură, să faci drumeții, să mergi la cumpărături sau să pictezi. Cu cât sunt mai diverse aceste preocupări, cu atât vei fi un adult mai sănătos.

Valorifică relațiile sociale.

S-a constatat științific că oamenii care au o viață socială împlinită trăiesc mai mult. Fie că ieși cu prietenii, petreci timp cu familia sau sărbătorești cu colegii, important e să stabilești relații armonioase.

glo™ întărește legăturile sociale, aducând prietenii mai aproape. Doar se știe că nu există modalitate mai ușoară de a te adapta unui grup decât având câteva lucruri în comun care pot genera discuții plăcute și productive.

De ce spunem #glowaybetter*? Fiindcă acest dispozitiv încălzește tutunul fără să îl ardă la o temperatură cuprinsă între 240-270°C. Prin comparație, în cazul țigaretelor se putea ajunge la temperaturi de până la 900°C.

O inovație mult așteptată, prin care este oferită o experiență similară fumatului tradițional.

Cum mai influențează glo™ viața socială? Blurând diferențele dintre fumători și nefumători. De când ori nu s-a întâmplat ca, din cauza fumului de țigară, să evitați să vă întruniți în casa nefumătorilor, iar aceștia din urmă să ocolească locuințele voastre? glo™ eliberează aerosoli ce nu conțin particulele solide regăsite în fumul de țigară, astfel că e generat mai puțin miros și fum.

De asemenea, spune „adio” și neplăcerilor cauzate de scrum. Deși se vor arunca tot în scrumieră glo™ nu lasă în urmă reziduuri sau scrum.

Adevărata schimbare se va vedea în obiceiurile tale zilnice. 

Află toate detaliile necesare pe glo.ro

*gloTM încălzește tutunul fără să îl ardă. Generează un aerosol cu gust de tutun, cu mai puțin miros și fără scrum, comparativ cu fumatul unei țigarete convenționale. Acest produs nu este lipsit de riscuri și conține nicotină, o substanță ce provoacă dependență.

**(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Articol realizat în parteneriat cu glo™.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.