„Gemini”, de Monica Ramirez, romanul pe care îl vei trăi cu sufletul la gură

Redactor Andreea Baluteanu

Să nu crezi că am comis o greșeală în titlul nostru! „Gemini”, de Monica Ramirez, carte pe care ți-o propunem azi la categoria „Recenziile Divei”, nu se citește, ci se simte. Autoarea ne propune un amestec incitant de acțiune, stropit din plin cu dragoste și erotism, asezonate cu o porție de cultură și de istorie care vor face cartea o lectură completă!

Ne place să citim cât mai mulți scriitori români și, sperând că ne vei urma și tu în această inițiativă, îți prezentăm mai jos concluziile noastre despre „Gemini”. Pregătește-te pentru o aventură pe cinste, azi te tentăm cu o porție de literatură incendiară, din toate punctele de vedere.

Pătrunde în lumea secretă a luptei împotriva terorismului și iubește din toată inima!

Dacă nu ai descoperit-o încă pe Monica Ramirez, e momentul să o faci, deoarece scriitoarea te va îmbia cu povești care îți fac inima să tremure. Celebră pentru seria de spionaj „Alina Marinescu”, autoarea și-a propus să ne zguduie viețile cu o nouă trilogie, „Gemini”. Noi am degustat deja primul roman din seria cu același nume și abia așteptăm să îți povestim cum a fost. Fără să îți deconspirăm niciun secret major: am avut parte de o experiență wow!

gemini

Sursa foto: Instagram

„Primăvara arabă” și situația politică din Orientul Mijlociu sunt mai degrabă vagi pentru tine? „Gemini” își propune să ne familiarizeze cu cel mai fierbinte punct al Globului la ora actuală, cu o realitate nu neapărat politică, ci mai degrabă socială și religioasă, car amenință să înghită firava pace de care umanitatea s-a bucurat în ultima perioadă. Să citești o carte despre terorism pare a fi o datorie în ziua de azi, deși pentru multe dintre noi, firi delicate și romantice, nu se anunță neapărat drept o plăcere.

Din fericire, „Gemini” vine să distrugă această preconcepție. Din primele pagini descoperim nu un roman de acțiune conceput doar pe gustul aprig al bărbaților, ci o carte complexă, în care se regăsesc atât suflarea feminină, cât și cea masculină. Primul indiciu că e vorba despre o operă cu care ne vom contopi în mod irezistibil? Gazdă în această călătorie literară ne este Jadyn Mathinson, o tânără frumoasă, inteligentă, puternică și hotărâtă, bătăioasă și fascinantă. Cu alte cuvinte, un personaj cu care ne e drag să ne identificăm de la primele pagini.

Tatăl lui Jadyn, Hani Ijaaz, e membru al guvernului libian, unul dintre cei mai vânați oameni politici de către suflarea radicală teroristă, din cauza faptului că susține deschiderea internațională a țării sale, relații armonioase și puternice cu SUA. Poate cea mai fidelă expresie a viziunilor sale politice e Jadyn, fiica concepută cu o americancă, crescută pe tărâmul tuturor viselor alături de tatăl său vitreg. Pe Hani nu îl deranjează înstrăinarea de unicul său copil, pentru că îl preferă protejat de pericolul din țara sa natală, dar în același timp nu ezită să se folosească de impactul pe care o tânără superbă, educată, cu păreri proprii, îl poate avea în cimentarea scopurilor sale diplomatice.

Dacă deja ridici sprâncenele întrebător, iată că tocmai am formulat primul motiv pentru care să citești din scoarță în scoarță „Gemini”. Monica Ramirez conturează cu talent personaje „rotunde”, realiste și totodată captivante, astfel încât la un moment dat va trebui să te ciupești de câteva ori pentru a realiza că ești destul de departe de imensitatea deșertului arab.

Prin urmare, Hani își cheamă fiica la o recepție ce are loc la Ambasada americană din Beirut, sperând să se folosească, între altele, de șarmul ei, de experiența pe care o are și de dubla cetățenie, americano-libaneză. Ceea ce pare a fi un eveniment posh în care deja ne imaginăm cum ne-ar sta în rochia Versace a lui Jadyn, plimbându-ne prin superbele orașe arabe, se transformă rapid într-un focar de acțiune, atunci când ambasada este atacată de teroriști, iar Jadyn și tatăl său sunt luați ostatici.

ISIS revendică rapid lovitura, dar cei doi sunt în mâinile periculosului și inteligentului Farouk Tehrazzi, un fost informator CIA radicalizat care nu poate ierta un lucru pe lume: trădarea. Considerând că Hani a comis păcatul suprem, acela de a coopera cu americanii, și că fiica sa de aceeași naționalitate „păcătoasă” trebuie să plătească în aceeași măsură, îi închide pe cei doi, lăsându-i să se stingă de foame și de sete.

Citești deja cu sufletul la gură? Află că Monica Ramirez nu are de gând să ne țină pe noi și pe cei doi prizonieri prea mult captivi în (acest) coșmar, așa că Hani și Jadyn sunt eliberați cu ajutorul unei trupe SEAL și al seducătorului său comandant, Owen. Intră curând în scenă alte personaje „dătătoare de fiori”: Jack Silva, un ofițer CIA prieten cu Hani, dar și fost mentor al „monstrului” Tehrazzi, și Miles, membru al securității lui Hani.

Pregătește-ți inima să fie sfărâmată: Hani moare, iar fiica sa devine un pion în marele joc împotriva terorismului, acceptând să fie momeală pentru a-l prinde pe Tehrazzi. Când în joc intră și tentațiile iubirii interzise față de irezistibilul Owen, situația se complică și mai tare. Cine va supraviețui și cine va cădea în această cursă mortală? Cine va trăi să iubească și cine va pieri în mod tragic? Te lăsăm să descoperi singură!

Iubire, suspans, istorie, cultură și politic

Singura zi ușoară a fost cea de ieri!” Nu ne dorim să te determinăm să îți începi săptămâna cu filosofii combatante, ci îți redăm mottoul care ne-a invadat mințile. Trebuie să îți mărturisim că am făcut o pasiune pentru eroul Monicăi Ramirez, Owen Wallace, așa că te avertizăm și pe tine: cartea noastră de azi te provoacă să îți pui inima în joc.

Însă, așa cum ne știi, nu aruncăm ocheade dulci doar membrilor SEAL cu mușchi de oțel și privire de un albastru infinit, ci ne plac întotdeauna romanele cu eroine la fel de puternice. Din fericire, Jadyn nu e prototipul „domniței la ananghie”, așa cum se întâmplă adesea. Dimpotrivă, e bătăioasă, inteligentă, puternică, păstrându-și în același timp sensibilitatea și empatia. Nu uită să trăiască și să iubească și în cele mai tensionate momente. În același timp, Monica Ramirez evită să o transforme într-o Mary Sue perfectă, cu care nu am fi putut rezona nici dacă am fi vrut; dimpotrivă, talentata noastră autoare conturează un personaj credibil, unul care ne intră ușor la inimă.

Monica Ramirez Gemini

Sursa foto: Instagram

Desigur, nu am putea uita să omagiem potopul de acțiune, rafalele de gloanțe, elementele de spionaj, luptele înverșunate, strategiile complicate și răsturnările de situație. Așa cum am spus, cartea te ține cu sufletul la gură: asigură-te că începi să o citești la o oră rezonabilă, deoarece e posibil să faci „nopți albe” datorită ei.

În cele din urmă, vei rămâne nu doar cu sentimentele dulci-amare ale unei povești fascinante, dar și cu informații prețioase despre o realitate socio-policită ce afectează mai mult sau mai puțin orice locuitor al planetei de acum. Monica Ramirez ne servește istorie militară și politică, cultură și psihologie cu lingurița, dar într-un mod atât de captivant, încât absorbim lecțiile cu o sete de cunoaștere inepuizabilă. Viziunea cinematografică și descrierile vibrante te fac să plutești printre gloanțe, să pășești pe nisipul fierbinte al deșertului, să te pierzi în imensitatea cerului bătut cu stele. Cartea pare pe alocuri un film, un motiv în plus să o adaugi pe lista ta de lectură!

Abia așteptăm să auzim părerea ta! Te-am convins să citești „Gemini”, de Monica Ramirez?

Dacă da, poți comanda romanul senzațional al Monicăi Ramirez de la editura librex.ro, de aici.

Surse foto: Instagram

Articolul urmator „Ghostwriter” de Monica Ramirez: romanul cu care maestra suspansului îți întrece orice așteptări

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.