Recomandarea de weekend: Citeste cartea Ziua a 7-a

Redactor Divahair.ro

Debutul scriitoricesc al lui Andrei Calaras, reprezentat de romanul "Ziua a 7-a", publicat la editura Abeona Press, este, poate, surprinzator intr-o lume atat de agitata, in care cartile ar fi ultima preocupare a muritorilor. Si, totusi, mergand pe idea ca singura ea, cultura, ne mai poate salva de la o scufundare absoluta, iata ca o noua carte este scoasa de sub tipar, gata sa lanseze ceea ce, poate, va insemna la un moment dat, un viitor nume in galeria scriitorilor romani.

Medic de formatie, Andrei Calaras se aventureaza cu romanul "Ziua a 7-a" in lumea istoriei, dar si a religiei, combinand cu maiestrie suspansul si misterul, dragostea imposibila cu sentimentul datoriei.

Pe langa scriitura solida si sigura a paginilor, se simte spontaneitatea, imaginatia, toate impletite cu seriozitatea si precizia matematica a unui adevarat om de stiinta.

Personajele ce se deruleaza rand pe rand prin fata cititorului apartin, aproape in totalitate, lumii intelectuale, iubitoare de arta asociata, parca, prin definitie, unei atmosfere invaluite in aroma de tutun si "stropite" cu un coniac valoros.

 

Am putea incerca sa definim aceasta carte, dar cred ca ar fi mai bine sa va asezati comod intr-un fotoliu si sa va cufundasi  in lumea creata de Andrei Calaras.

Fragment din romanul "Ziua a 7-a"

"Ii simt la fiecare pas. Rasuflarea lor otravita imi arde ceafa. Mi-e teama sa si gandesc. Am permanent senzatia ca cineva sta cocotat deasupra gandurilor mele si scurma neincetat printre ele. O sa-mi pierd mintile!

Grupul nostru se subtiaza. Boala a pus stapanire pe locul acesta. Dar e o boala speciala, cu un nume ciudat: Iacob."

Daca, la un moment dat, o sa va intrebati: „Oare chiar asa s-a intamplat?", inseamna ca  ati fost deja contamina si de boala ce cuprinde toate personajele, "o boala speciala, cu un nume ciudat: Iacob", iar autorul a reusit sa va covinga ca unul dintre cele mai importante lucruri in viata noastra este sa ne punem intrebari si, mai ales, sa nu acceptam un raspuns unic, fara argumente credibile.

Odilia Rosianu

Autorul acestei carti, care vine sa continue o traditie a medicilor poeti si prozatori, are siguranta condeiului cand se ambitioneaza sa intre in familia demontatorilor de mituri, ilustrata azi de mitologia "Codului lui Da Vinci". Semnatarul randurilor de fata, asteptandu-i noile carti, crede, la randul lui, ca medicul Andrei Calaras are un viitor in literatura.    

Dinu Sararu

Aflat la debut, Andrei Calaras da un viguros roman de aventuri, erudit, cu o constructie complicata, dar bine sustinuta. E vorba, in fond, de un roman policier care aminteste de "Numele trandafirului". Daca autorul va fi un Umberto Eco, ori un Wilbur Smith, ramane de vazut.

                                                                                Ciprian Macesaru

Cartea se gaseste in librarii si costa aproximativ 33 lei. 

Articolul urmator „Secretele nordului” de Oana Arion, a treia lansare din seria „Somnul zeilor”, este cartea pe care trebuie să o citești acum!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (27)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    candydelightful (anonim)
    25 septembrie 2010 22:10

    Ma bucur ca ne recomandati ce carti sa citim. Am citit "Numele trandafirului" si mi-a placut foarte mult deci inseamna ca trebuie sa am si "Ziua a 7-a". Cartile te ajuta sa evadezi din lumea reala. Cititi!