Nu Skin

Să nu îi lăsăm să moară, putem ajuta așa! Soluția ingenioasă care vine în ajutorul tuturor bătrânilor neajutorați, izolați singuri în case

Cristina Gherghina

Măsurile de prevenție împotriva coronavirusului care vizează persoanele peste 65 de ani, le oferă acestora câteva intervale orare în care își pot părăsi locuința pentru probleme de natură medicală sau pentru aprovizionarea de alimente. 

 Cu siguranță, toți ne-am întrebat ce se va întâmpla cu bătrânii singuri, care au grave probleme de sănătate, bani insuficienți și pentru care cele două ore permise nu sunt de ajuns. Soluția a venit tot de la oamenii simpli, cu suflet mare, care încă se mai gândesc la cei puși în dificultate în aceasta perioadă. Bătrânețea este grea, dar noi am putea să le-o facem mai ușoară. 

Zilele acestea, pe rețelele de socializare, circulă o propunere care ar putea fi soluția ideală pentru bătrânii noștri! Soluția ar consta în folosirea a trei cartonașe de culori diferite cu diverse semnificații: 

  • VERDE- Sunt ok
  • GALBEN- Am nevoie de cumpărături
  • ROȘU- Am nevoie urgentă de ajutor

solutie pentru persoanele de peste 65 de ani

Sursă foto: Facebook 

Această propunere ar putea fi soluția ideală pentru a-i putea ajuta pe cei care se află în dificultate. Momentan, ideea este distribuită masiv pe rețele de socializare în ideea în care ar putea ajunge în fața oamenilor care ar putea implementa această măsură. 

"Vă rog, îmi este foame! Vă dau banii când iau pensia"

Pentru a înțelege de ce este atât de importantă această idee, hai să ne reamintim de povestea de zilele trecute din București cu bătrâna care nu mai avea bani și îi era foame. Povestea i-a înlăcrimat pe mulți dintre noi. 

Povestea a fost scrisă într-o postare de pe Facebook de o femeie care a povestit momentul dureros în care bătrâna o pâine pentru că îi era foame, cu promisiunea că îi va înapoia banii când va lua pensia. 

"Îmi este tare greu. Am trăit acum cateva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe. Vis-a vis de unde locuiesc eu este un non-stop,la parterul blocului de pe strada "Constructorilor" nr 2.Inainte să ajung ,de la o fereastră m-a strigat o doamnă in vârstă :"Vă rog din suflet! Imi este foame! Nu am bani.

Am terminat tot ce aveam. O pâine imi luați și mie. Sunt singură și am 83 de ani. Stau la apartamentul... Vă dau banii cand iau pensia in 14".M-am cutremurat cu suflet, cu trup și minte. Intr-un bloc cu atâtea apartamente și atăți vecini.. Doamne, dă-mi răbdare!Și eu care credeam că am vazut și auzit destule. Nici nu am avut putere să ii răspund.

Am intrat in magazinul de lângă scara blocului.Vânzatoarea era o nouă angajată. Nu știa de soarta bunicuței.Am cumpărat ce am crezut de cuviință, ulei, zahar, cateva conserve, cartofi, brânză, încadrându-mă la ceea ce aveam in buzunar. Am sunat la interfon și am intrat.Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, se sprijinea cu neputință intr-un cadru. Tremura și plângea.

Nu am intrebat nici dacă are copii sau nepoți.Mi-a dat un număr de telefon să o sun cand ia pensia. Ea nu are credit de ceva vreme.Nu o voi suna cand ia pensia.O voi să o intreb dacă mai are nevoie de ceva.Până in seara asta nu m-am gândit nici la bătrânețe nici la singuratate.Și nici nu cred că am să mă mai vait de ceva vreodată.Am ajuns plângând in scara blocului meu", a povestit femeia pe profilul său de Facebook. 

 Trebuie să înțelegem în aceste momente cât de important este să ne ajutăm între noi, să lăsăm răutățile care au pus stăpânire pe sufletele noastre și să redevenim oameni! Ni s-a dat o a doua șansă, haideți să nu o irosim!

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta