Adevarata Stare de Bine

Sfântul Teodor: ce trebuie să faci astăzi!

Miercuri, 08.02.2017
de Viorica Ghinea

Pe 8 februarie este pomenit Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat, care a trăit în timpul împăratului Liciniu (308-321). Având gradul de general, acestuia i se încredințase cetatea Heracleea de lângă Marea Neagră. Când împăratul a aflat că sfântul nu se închina zeilor, ci vorbea tuturor celor pe care îi întâlnea despre credința în Iisus Hristos, l-a osândit la chinuri grele.

Creștinii îl pomenesc astăzi pe Sfântul Teodor și îl cinstesc prin respectarea anumitor obiceiuri. Așadar, iată ce trebuie să faci astăzi pentru a-ți merge bine!

Sfântul Teodor: ce obiceiuri trebuie să respecți!

Aflând de încercările Sfântului Teodor de a-i întoarce pe mulți la Hristos, împăratul a vrut să se convingă singur că acesta s-a îndepărtat de ritualurile de cinstire a zeilor. S-a dus în cetatea Heracleea și i-a dat acestuia idolii de aur acasă, pentru a-i cinsti după cum era obiceiul. Dar Sfântul Teodor i-a sfărâmat în bucăți și i-a împărțit săracilor la scurt timp. Unul dintre slujbașii împăratului i-a povestit acestuia că a văzut capul de aur al zeiței Artemida în mâinile unui nevoiaș. Când a auzit împăratul această întâmplare, a poruncit supărat ca sfântul să fie adus în fața lui. După ce a recunoscut ce a făcut, Marele Mucenic Teodor Stratilat a fost supus unor chinuri grele. Dacă a văzut împăratul că nu îl poate face să se îndoiască de credința lui cu niciun chip, a poruncit să îi fie tăiat capul. Sfintele lui moaște au fost îngropate în cetatea de naștere, la Evhaita.

Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat

Mulți creștini care obișnuiesc să țină post miercurea și vinerea nu știu că această zi este însemnată cu harți, adică este dezlegare la orice fel de mâncare. Aceasta marchează bucuria sărbătorii acestei zile. Așadar, poți consuma liniștită produse din carne, lactate și ouă.

De asemenea, astăzi este bine să te rogi la Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat pentru înțelepciune, liniște sufletească și putere. Credincioșii se roagă la el pentru binecuvântare, alungarea blestemelor și luminarea drumului corect.

În concluzie, astăzi trebuie să ții harți și să te rogi la Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat pentru iertarea păcatelor și alungarea tuturor relelor.

Surse foto: doxologia.ro

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!